![]() |
Składanie ogara 200 silnik itp - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Kosz (/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Składanie ogara 200 silnik itp (/showthread.php?tid=23950) |
Składanie ogara 200 silnik itp - sysio_21 - 20-03-2014 21:07:59 Witam dostałem w spadku (przy okazji) ogara 200, postanowiłem go naprawić. Kiedyś jakiś dzieciak go zatarł po pożyczeniu a później jakiś debi*** poskładał tak ,że żaden bieg nie wchodził do tego pourywał nie wiem jak przewody w iskrowniku i zostało mu kilka część :/ chyba na pamiątkę ![]() 1) Pierwszy to przy rozpoławianiu choinka ocalała, ale wypadły przy okazji dwie jakieś podkładki nie wiem skąd ![]() 2) automat ma ząbki, mój był w takiej pozycji a przy składaniu powinien być tak jak jest czy może inaczej ? (pytam bo biegi nie wchodziły) do tego nie wiem który bieg zazębia się z jaką zębatką a składa się go ponoć na 1 biegu ?(jakiś link do schematu ? ) I czy można przed złożeniem karterów do kupy jeszcze sprawdzić ostatecznie czy biegi wchodzą i jak ? Aha tak jak jest na zdjęciach to który to bieg jest ? 3) nieszczęsny iskrownik ![]() na zdjęciu widać problem: - znak "?" co to w ogóle jest i do czego ? - nr.1 i 2 tu jak rozumiem podłączam przewody te co wychodzą dwa z silnika na instalacje ? - nr.3 sterczy tu cienki dosyć miedziany bolec ??? co to ??? - nr 4 jest tu nalana cyna ale nie ma kabelka żadnego ![]() - nr.5 to samo ten tu czego i do czego ? - nr 6 jak w przypadku 4 nalana cyna i co dalej ? Później zapytam o resztę żeby się nie pomieszało ![]() [attachment=5365] [attachment=5366] [attachment=5367] [attachment=5368] [attachment=5369] RE: Składanie ogara 200 silnik itp - sysio_21 - 21-03-2014 16:52:09 Post został przeniesiony z przyczyny braku odpowiedzi do działu technicznego! Proszę o usunięcie tego samego posta z działu początkujący dziękuję. RE: Składanie ogara 200 silnik itp - BigSoft - 21-03-2014 19:52:33 Od przenoszenia postów są moderatorzy, którym należy zgłosić prośbę o przeniesienie, a nie dublować posty. To tak na przyszłość ![]() |