![]() |
Też miałem kiedyś "oryginała" - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Też miałem kiedyś "oryginała" (/showthread.php?tid=22597) |
Też miałem kiedyś "oryginała" - Boszu - 07-02-2014 16:53:18 Chcę wam pokazać, że też kiedyś jak większość tego forum posiadałem pięknego oryginała. Sądzę, że był to nawet oryginał w 100%, bo od kupna z GS'u był tylko remontowany 1 raz silnik. I 2-gi raz silnik gdy ja go przejąłem. A tak to na zdjęciach jest jeszcze jego oryginalny kolor, który był tylko wypolerowany... ![]() ![]() Dodam jeszcze, że przez ok. 3-4 lata takim praktycznie oryginalnym jeździłem. ![]() ![]() I w tamtych czasach, każdy robił sobie na nim zdjęcie, chciał się przejechać itd. A teraz?? Zostaje okrzyknięty jako WT. ![]() Ale... Czasy w końcu się zmieniają. ![]() ![]() RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - theogarowiec - 07-02-2014 16:57:29 Czy ten kask to stara produkcja NOLAN? RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - lukimotorynka - 07-02-2014 16:58:22 ![]() ![]() RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - Boszu - 07-02-2014 17:34:47 (07-02-2014 16:57:29)theogarowiec napisał(a): Czy ten kask to stara produkcja NOLAN? A szczerze to nie wiem. ![]() ![]() (07-02-2014 16:58:22)lukimotorynka napisał(a): Słuchałem jak słuchałem, po prostu chciałem być bardziej na "topie". ![]() RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - stqc - 07-02-2014 17:44:02 Był oryginał, Boszu się dorwał i po oryginalne ![]() Żeby jeszcze koła lśniły to byłby ładny Ogarek ![]() RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - Motorowerzystka - 07-02-2014 17:54:46 theogarowiec, myślę że to kask Bella ![]() Większego zdjęcia nie mam ![]() RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - theogarowiec - 07-02-2014 17:58:17 faktycznie, to nie NOLAN ![]() myślałem że to taki http://tablica.pl/oferta/kask-nolan-rozmiar-l-CID5-ID2yIjf.html RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - kw112 - 07-02-2014 18:00:21 100% oryginał ![]() Ale ten nawet, nawet, gdyby nie ten tłumik wywalony w kosmos to byłby piękny, teraz jedynie ładny. RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - lada97 - 07-02-2014 18:05:29 Ja też miałem w jednym połamane lagi to też mam zrobić z niego takie gó#no? Tylko co tam mnie uczono innego poczucia wartości... RE: Też miałem kiedyś "oryginała" - Boszu - 07-02-2014 18:28:31 (07-02-2014 17:44:02)stqc napisał(a): Był oryginał, Boszu się dorwał i po oryginalne No koła owszem, nie były perfekt. ![]() ![]() ![]() (07-02-2014 18:00:21)kw112 napisał(a): Ale ten nawet, nawet, gdyby nie ten tłumik wywalony w kosmos to byłby piękny, teraz jedynie ładny. No tłumik był słaby. Chodź, jak na tamte czasy "nawet niezły". ![]() I przerobiony był po ok. 2-3 miesiącach po tym jak go miałem... W sumie, główny powód wgl. jego ruszania był ten, że był zapchany tak że mulił mi ogara. A że nie chciał się dać przepalić... No to końcówka została odcięta. A potem żeby to totalnie źle nie wyglądało, dołożyłem kawałek rurki chromowanej. A jeszcze później na czarno pomalowałem bo był kolorowy od wypalania, i podniesiony do góry. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=G6s4dJYqk_E Tutaj jest ten wydech. I później został zmieniony na ten który na końcu jest. ![]() Na samym końcu ten wydech wymieniłem na silnik 200-setki. ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Zzrxc2YtOwo Tutaj jest on już po wstępnej fazie polerowania papierkiem. A i małe pytanie, wie ktoś od czego są te Amorki na filmiku?? Powiem tyle, że były one przy WSK 175. I były one z dwoma stopniami twardości, i były one olejowe. Mam je do dziś, ale jeden z nich jest uszkodzony. A z chęcią bym sobie takie do chodź by projektu Chopper założył. Bo były mega wygodne. ![]() (07-02-2014 18:05:29)lada97 napisał(a): Ja też miałem w jednym połamane lagi to też mam zrobić z niego takie gó#no? Tylko co tam mnie uczono innego poczucia wartości... Inne czasy... ![]() ![]() Ale tak szczerze, nie ma się czemu dziwić... Dawniej nie było skuterków i chińskich motorowerów, tylko same Ogary i Komary. A jak ktoś grubo kasiasty to kupował simsona. Bo Ogara kupił za 50zł, lub za 0,7l. A chcąc kupić dobrego simsona to trzeba było 2 tyś wyłożyć minimum. (i tak zostało do dziś) I nikt nie patrzył że to może być kiedyż zabytkiem. Bo było tego na drogach tyle, co i samochodów. ![]() ![]() I podobnie z samochodami, jak ktoś miał Merca, to był człowiekiem szanowanym i uznawanym za Bogacza. ![]() ![]() |