![]() |
Ogar 200 - Przerywacz bezstykowy - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Usprawnienia (/forumdisplay.php?fid=20) +--- Wątek: Ogar 200 - Przerywacz bezstykowy (/showthread.php?tid=20643) |
Ogar 200 - Przerywacz bezstykowy - Boszu - 30-11-2013 02:50:32 Mam pytanie do tych którzy mieli i/lub mają... A wcześniej nie mieli i przerabiali. W skrócie, co daje sam zapłon/przerywacz bezstykowy po za upraniem się z platynami?? Wzrost/Spadek mocy?? Czy wpływa na elastyczność silnika oraz moment obrotowy z wolnych obrotów?? I po prostu, czy warte to jest zachodu?? No i kosztorys potrzebnych/niezbędnych elementów do zakupu, najlepiej z rozpiską poszczególnych elementów... Ewentualnie, jakie są wymagania, jeżeli posiadało by się taki przerywacz z piły spalinowej do drzewa? I jakie elementy musi spełniać silnik, czyli czy potrzebny jest aku, zmiana elektryki itd. Powiem w skrócie, że wiem tylko w skrócie, jak działa przerywacz bezstykowy... W skrócie, nie chce mi się przeglądać ton tematów na temat zrobienia/założenia, póki nie dowiem cię, czy wgl. warto... |