![]() |
[Komar] Linki do Komara - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: [Komar] Linki do Komara (/showthread.php?tid=19349) |
Linki do Komara - Artur - 07-10-2013 16:17:15 To jest już denerwujące. Czy naprawdę wyprodukowanie dobrze wykonanej i wymierzonej linki do tak prostego motoroweru jest aż tak skomplikowane? Każda, jaką kupię, jest: albo za długa, albo za krótka, do tego często się zrywają i nie wiadomo, co jeszcze. Moje pytanie: czy sprzedają gdzieś linki o porządnej jakości i odpowiednich wymiarach do Komarów? Drugie pytanie - ile kosztuje dorobienie linki? Jest u mnie jeden zakład, liczą sobie po 40 zł od sztuki. Zastanowiło mnie, czy jest to regularna cena czy korzystają z monopolu... RE: Linki do Komara - ziman1998 - 07-10-2013 16:40:47 (07-10-2013 16:17:15)Artur napisał(a): To jest już denerwujące. Czy naprawdę wyprodukowanie dobrze wykonanej i wymierzonej linki do tak prostego motoroweru jest aż tak skomplikowane? U mnie są dobre linki ale do biegów są za długie trochę, ale trzymają. RE: Linki do Komara - fosa - 07-10-2013 17:28:11 co do linek to zdarzyło mi się ze 3 razy że zrywałem linki od sprzęgła w ogarze 200 a po za tym linki są ok RE: Linki do Komara - Artur - 07-10-2013 17:53:08 Brawo. Fajnie. Ale o co było pytanie? RE: Linki do Komara - fosa - 07-10-2013 17:58:34 masz jakiś dziwny sklep z tymi linkami albo po prostu przesadzasz ![]() RE: Linki do Komara - kamilos021 - 07-10-2013 19:12:58 No u mnie też linki do komara jakieś z ****...Każdą którą przymierzałem w sklepie to innej długości. Czasem nawet musiałem kupić do ogara 205, ponieważ pokrywała się z wymiarami do komara. RE: Linki do Komara - Hubinho - 07-10-2013 19:24:46 U mnie w sklepie są linki z linmotu z Częstochowy. Wyglądają mizernie, ale jeszcze się nie zerwały. Problem mam jedynie z linką do prędkościomierza. Wszyscy robią z wkładem o śr. 1mm, a w sztywniakach był 3mm ![]() RE: Linki do Komara - Artur - 07-10-2013 19:51:10 Sklepy, sklepy... Kupowałem u siebie w dwóch, zamawiałem z internetów, zawsze kupowałem inne i były badziewne. Do Jawy to zawsze wymierzone i porządne linki znajdywałem, żadnych problemów nie miałem. Wszystko elegancko pasuje, nie zrywa się. Więc porównanie mam. I tego samego wymagam od linek do Komara, bo to cierpliwość można stracić. Ale widzę, że rozwija się tu dyskusja pozatematowa... Konkrety, konkrety, bo od gadania nic nie przyjdzie. |