![]() |
[Pony] stuk przy hamowaniu - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: [Pony] stuk przy hamowaniu (/showthread.php?tid=18463) |
stuk przy hamowaniu - Norbson - 02-09-2013 00:41:21 Koledzy -zmontowałem u siebie koło po wymianie ośki na łożyska kulkowe i teraz jak zaczynam hamować to jest takie jedno stukniecie - prawdopodobnie pokrywa bebna stuka w rowku ustalajacym z prawej strony wahacza. Jak sie tego pozbyc? Tam szla jakas gumka czy jak? RE: stuk przy hamowaniu - romeciak - 02-09-2013 00:48:12 Ja miałem taki sam problem i winą były szczęki RE: stuk przy hamowaniu - Błażej - 02-09-2013 00:54:04 Nie, nie było żadnej gumy. To są po prostu elementy, które się zużywają, albo jest lekko wyrobiona pokrywka albo sam bolec na wahaczu RE: stuk przy hamowaniu - Norbson - 02-09-2013 01:09:15 romeciak co ze szczekami? moze dodam ze zanim to rozebralem to bylo ok. po ponownym montazu tak sie dzieje dla tego sadze ze cos musialo mi umknac |