![]() |
Lożyska - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Lożyska (/showthread.php?tid=14787) |
Lożyska - B.Kozlowsky - 25-05-2013 02:09:13 Jestem nowy w temacie komarków i mam pytanie co do silnika. Odkręciłem klapę po stronie skrzyni biegów wyciągnąłem cała zawartość w celu wymienienia uszczelek bo dostawał się olej do tłoka i teraz cel mojego pytania czy jedno z łożysk nie ma obudowy i widać kulki?? Jedno jest zabudowane drugie nie. Czy olej może wydostawać się przez to nie zabudowane łożysko ??.Z góry dzięki za pomoc ![]() Już dostałem odpowiedz od znawcy komarków.Czy jedynym sposobem na zatrzymanie oleju ze skrzyni biegów przedostającego się do tłoka jest wymienienie uszczelek ?? RE: Lożyska - kondzio310 - 25-05-2013 10:10:59 jedyny sposób na usunięcie tego problemu to wymiana uszczelniacza (simmeringu) na wale, A łożyska w silniku powinny być odkryte, RE: Lożyska - B.Kozlowsky - 25-05-2013 19:11:14 Ok.Dzięki wielkie |