![]() |
Dziwne zakłopotanie w Romecie - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Dziwne zakłopotanie w Romecie (/showthread.php?tid=14516) |
Dziwne zakłopotanie w Romecie - Romeciarz351 - 15-05-2013 21:58:11 Siema wam wszystkim, otóż mam do was kolejne pytanie, a zarazem jest to problem, więc powiem: -wymieniłem pierścienie, uszczelki pod gaźnikiem, cylindrem i głowicą; Po tych wymianach przychodzi czas na odpalenie, więc zalewam benzyna gaźnik, naciskam pompkę parę razy, chce kopnąć, więc kopie z 10 razy a tu nic, nie odzywa się, benzyna leje się przez łączenie kolanka z cylindrem(benzyna jest koloru czarnego), odkręcam świecę a tu okazuje się że na podkładce świecy od strony głowicy jest pełno benzyny koloru czarnego, dodam tylko tyle, że iskra jest koloru niebiesko-fioletowego, platynki na 0,4 mm a zapłon 2,5-3 mm przed GMP.nie wiem jak rozwiązać ten problem, ale podejrzewam, że kupię nową świecę pomóżcie plisssss RE: Dziwne zakłopotanie w Romecie - wili48 - 15-05-2013 23:37:23 Jeżeli świeca działa tak jak powinna to po co kupować nową świece? Musi to być czegoś innego problem. Ewentualnie świece możesz emmm jak to się mówiło, O zregenerować. Świece opalasz nad gazem (w kuchni) tak aby źródło ognia trafiło do środka świecy(świecę trzymiesz w pozycji prostej do ognia. Po kilku minutach (4-6min) świecę przeczyszczasz drucikiem od środka no i powinna działać. W razie czego ten poradnik można znaleźć na spryciarze.pl RE: Dziwne zakłopotanie w Romecie - Romeciarz351 - 16-05-2013 15:52:47 (15-05-2013 23:37:23)wili48 napisał(a): Jeżeli świeca działa tak jak powinna to po co kupować nową świece? Musi to być czegoś innego problem. Ewentualnie świece możesz emmm jak to się mówiło, O zregenerować. Świeca jest dobra, tylko podkładka pod świeca jest uszkodzona bo jak odkręcam świece to paliwo jest tam gdzie jest podkładka od swiecy RE: Dziwne zakłopotanie w Romecie - szopen45 - 16-05-2013 15:54:43 Co za problem wymienić podkładkę ? ? RE: Dziwne zakłopotanie w Romecie - Romeciarz351 - 16-05-2013 16:08:00 Ciekawe skąd wezmę taka podkładkę z innych świec nie mogę zdjąć a spod podkładki pod świecą psiuka powietrze i benzyna wylatuje przez kolanko od cylindra a nawet nie zaskakuje.Benzyna tez wylatuje otworem jak jest świeca mocno przykręcona RE: Dziwne zakłopotanie w Romecie - Romeciarz351 - 17-05-2013 15:46:38 Temat do zamknięcia, problem rozwiązany, a nie odpalał, bo platynki były ustawione na aż 1mm, i kable pozamieniane teraz wszystko jest ok.Mam kolejny problem, ponieważ mam instalacje 6 V w komarku(chyba), a żarówki z przodu i z tyłu sa na 12 V i 21 W a świecą tak mocno czy mógł ktos zrobic instalacje 12 v bez dania akumulatora?? RE: Dziwne zakłopotanie w Romecie - pawel_2540 - 17-05-2013 16:28:13 U mnie też jest tak że mam instalację 6v a żarówki 12v. Podobno żarówki 12v pobierają mniej prądu niż 6v i stąd tak mocno swieci. |