![]() |
Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. (/showthread.php?tid=11629) Strony: 1 2 |
Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - Romecio - 16-02-2013 22:05:25 Siemka ![]() Jako iż jestem uczniem 3 klasy gimnazjum pomału muszę sie szykować do szkoły wyższej. I zwracam sie do Was z prośbą w jakim kierunku? oraz jaki zawód mogę później zdobyć? Tak więc moja średnia ocen to przeważnie 3.0 Pobrudzić ręce lubię , pogotować także... Jaki kierunek byście polecili? RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - alek736 - 16-02-2013 22:06:20 Ja idę do zawodówki na mechanika. RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - Mysiu - 16-02-2013 22:06:56 Mechatronik, Informatyk - Automatyk. I masz po czolo kasy ![]() RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - Artur - 16-02-2013 22:08:43 Do liceum po maturę. Jak to zdobędziesz, to potem i na studia możesz iść, i do policealnej szkoły fach zdobyć... Albo do technikum, jak nie straszne Ci jest - bo po samej zawodówce to perspektywy zawężają się tylko i wyłącznie do wyuczonego zawodu albo dwóch lat zmarnowanych (czyt. nauki) więcej. Gwoli ścisłości, nie jest to szkoła wyższa tylko średnia. ![]() RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - Norbi96 - 16-02-2013 22:11:14 Jak lubisz coś robić a nie uczyć i chcesz umieć zawód a nie wzory itp to idź do zawodówki. W technikum zawodu się nie nauczysz i się nie narobisz - uwierz mi, znam to. RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - Artur - 16-02-2013 22:15:56 A w liceum nic nie będzie robił. A wszystko jest przyjemnością, dopóki nie stanie się obowiązkiem, to tak w kontekście zawodówki. ![]() RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - Romecio - 16-02-2013 22:18:10 No właśnie po liceum nie ma nic ;/ RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - romet1989 - 16-02-2013 22:19:48 ja sam wybieram się do zawodówki polecam ci tą szkołę przynajmniej się zawodu nauczysz RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - arasszymaras - 16-02-2013 22:21:05 Idź do zawodówki. Na mechanika bądź elektryka się ucz, bo nie długo ludzie będą potrzebni do pracy fizycznej, bo teraz wszyscy idą do liceum, a stamtąd prosta droga do jakiegoś np. biura a przede wszystkim do roboty umysłowej RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - kamil97 - 16-02-2013 22:23:23 Ja tak samo wybieram się do zawodówki na mechanika samochodowego. RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - MichalSR50 - 16-02-2013 22:50:25 Jak na mechanika, to do technikum, no ludzie... Wy chyba nie wiecie, co się dzieje w tych zawodówkach. Patologia i jeszcze raz patologia. NIC, a nic się tam nie nauczysz, jedynie mogą być jaja na lekcjach/praktykach. W technikum są już bardziej ogarnięci ludzie (przeważnie, z szacunkiem dla uczniów ZSZ), nauczysz się więcej i będziesz miał maturę. A dzięki temu zahaczysz o jakieś studia i będziesz mógł potem sam otworzyć warsztat, a co za tym idzie "pan prezes" ![]() RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - mateusz110396729@wp.pl - 16-02-2013 22:51:29 Kolego obecnie jestem w pierwszej klasie zawodówki jako mechanik . Moim zdaniem jest tam dobrze uczyć się nie trzeba , wystarczy ze posłuchasz na lekcjach . Traf na dobre praktyki , żebyś nie zamiatał i wg a zrobią z ciebie mechanika i oczywiście muszą być własne chęci. A w technikum same wzory i wg. Mało praktyki. RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - MichalSR50 - 16-02-2013 22:54:53 W pierwszych klasach są faktycznie same wzory i tylko jeden dzień praktyk, ale potem będzie ich coraz więcej (praktyk). I uczysz się 4 lata, a w zawodówce 2, chociaż to zależy od placówki. A z tymi praktykami w ZSZ to tak, jak Mateusz napisał. Mogą one polegać tylko na tym, że umyjesz podłogę i podasz Trzynastkę ![]() RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - MrF4k - 16-02-2013 23:09:07 Polecam technikum na mechanika lub kucharza. Ja sam chodze do technikum i warto ![]() ![]() RE: Jaki Kierunek? Czas zdecydować. - kubabellic2 - 16-02-2013 23:28:08 idz do technikum zawsze jeden papier wiecej to zawsze lepiej. ja musiałem iść do zawodówki i o prace nie musze sie martwić bo i tak jak bym nawet miał doktorat WAT-u to i tak jestem skazany na glebe. co do praktyk swoje trzeba robić ale jaja są jak cholera i starsi pracownicy nauczą cie jak sie opi****alać. rób to co kochasz na robienie tego co musisz i tak przyjdzie czas |