Podłączenie kierunkowskazów ledowych. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Podłączenie kierunkowskazów ledowych. (/showthread.php?tid=10401) |
Podłączenie kierunkowskazów ledowych. - Romet Ogar 205 xD - 06-01-2013 18:58:59 Cze. Wiele ludzi pyta o podłączenie kierunkowskazów Ledowych bez akumulatora. Postanowiłem napisać jak ja to zrobiłem. Obrazu mówię że moje schematy są trochę łopatologiczne ale da się rozczytać. Otóż tak. Kto ma kupiony przerywacz na 6v led to niech przejdzie do punktu 2 . 1. Jak wiadomo potrzebny jest przerywacz. Ja swój sam zrobiłem według tego schematu. [attachment=2048] Jest to tanie rozwiązanie z sprawdza się. Potencjometrem regulujemy częstotliwość migania. Ustawiamy tak jak ma być w kierunkach. 2. Podłączenie instalacji pod naszego rometa jest bardzo proste. Tu załączam schemat co i jak. [attachment=2049] Nie wolno zapomnieć o mostku. Jeżeli mamy przerywacz ze sklepu nie jest on konieczny ale w przypadku własnej roboty przerywacza jest niezbędny ponieważ spali nam się układ przerywacza. W razie pytań proszę pisać . Pozdrawiam. |