![]() |
Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! (/showthread.php?tid=10129) |
Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - Sieniek - 28-12-2012 21:42:15 Tak jak w temacie mam problem z moim ogarem. Do rzeczy wyczyściłem kartery z osadu, brudu (nic nie rozpoławiałem bo nie było potrzeby po prostu z grubsza z zewnątrz) Wymieniłem tłok z pierścieniami wszystko lepiej złożone niż było, ustawiłem przerwę na platynkach 0,4mm. Przy sprzęgle i biegach nic nie ruszałem ale dziś włożyłem silnik do ramy i podłanczam linkę od sprzęgła zakładam łańcuch wbijam 1 ,żeby zobaczyć czy jest na biegu i co nie łapie podkreślam ,że przed wyjęciem z ramy normalnie łapał na biegu nie jechał z górki sam po prstu było tak jak ma być a teraz nie da się na pych i nie blokuje koła i dodam ,że jakoś tak kopniak lekko chodzi. I nie było iskry ( nie podłaczałem kabli od instalacji do iskrownika czy to przez to nie ma iskry przedtem była mocna niebieska). Proszę was o porady jak to wszystko zrobić i co robic ,żeby silnik odpalił jak będzie wszystko ok. Z góry bardzo dziękuję ! RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - arecki16 - 28-12-2012 21:46:23 Za bardzo naciągłeś linkę od sprzęgła przy montażu i pewnie ciągnie sprzęgło dlatego kopniak tak lekko chodzi. RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - Sieniek - 28-12-2012 21:49:24 No tak zapomniałem o tym ![]() RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - Ogar200 by Ogar - 28-12-2012 22:01:53 iskra hmm,może kable podłączyłeś odwrotnie ? platynki ustaw na oko żeby była malutka przerwa tyci tyci bo one są bardzo czułe na to ,wiem jak mój ![]() RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - mateusz5625 - 28-12-2012 22:30:09 jak kopniak się ślizgał to nie mógł przeciesz kręcić silnikiem to jak mogła być iskra. RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - Sieniek - 05-01-2013 20:52:53 Siemka więc wtedy tydzień temu już go zrobiłem, biegi wchodziły, iska była mocna niebieska, paliwo dostawał to biorę kopię, kopię i nic to wypycham go na ulicę i na pych i też nic tylko brum brum brum pfffff... i tak za każdym razem. Macie jakiś pomysł co to może był? Możliwe jest to ,że nie ma uszczelki pod głowicą w oryginale i jak tak też złożyłem ? RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - Joker345 - 05-01-2013 23:55:39 Możliwe że to zapłon.. a takie pytanie jak bierzesz go na pych to ruszasz rolgazem? ja musze ruszać bo inaczej nie zapali ![]() RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - szaszlyk1997xd - 06-01-2013 00:02:56 Przeczyśc kranik i gaźnik bo to wygląda tak jakby za mało paliwa dostawał . RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - Sieniek - 03-02-2013 15:22:53 Dobra teraz chcę zrobić ogara tak ,żeby wszystko było z silnikiem idealnie ![]() Mam ustawione na platynkach 0,4mm ![]() I co jeszcze trzeba wyregulować w silniku ,żeby idealnie chodził ? Jaka świeca jest najlepsza? RE: Problemy po ponownym włożeniu silnika do ramy ! - Mateusz - 03-02-2013 22:20:07 A u mnie jak stal dlugo to wybierak biegóg sie tak jakby zastal ze rysowal miske oleju i musialem go przekrzywic lekko i dziala jedynka itd. |