![]() |
Opel Astra G kombi by Lagoon - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Opel Astra G kombi by Lagoon (/showthread.php?tid=35759) |
RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Lagoon - 09-02-2017 01:10:19 Wszyscy wstawiają zdjęcia jak umyli to ja wstawię jak jest upierdzielona. Raz na jakiś czas tylko spłuczę sól, za często też nie ma co myć zwlaszcza jak się pracuje w lesie ![]() Dopadł mnie dizel starter pack, dwumasa zaczyna pukać. Pół roku trzeba będzie z tym pojeździć, a potem zawita nowy dwumas, różnica w cenie nie duża względem sztywnego koła zamachowego, więc nie ma sensu oszczędzać. ![]() ![]() Piszcie co by tu można jeszcze zrobić, nie ukrywam że mi trochę zajawka przeszła, bo i Wieśka się pojawiła w garażu i nowy projekt piździka też, ale mimo wszystko fajnie i przy Astrze coś podłubać ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Marwerick - 09-02-2017 01:22:53 tablice lepiej wytrzyj bo za to jest mandat. RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Bartek - 26-04-2017 15:55:37 Lagoon przód masz coś posadzony czy seria? bo przeleciałem temat i nie widzę nigdzie ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Lagoon - 26-04-2017 23:43:17 Seria przód, mam -20 sprężyny, leżą, ale nie mam czasu ich zmienić. Tył zmieniłem od razu, bo wymiana prostsza, zresztą piał bardzo i byłem ciekaw jaki efekt. Z przodem jakoś mi się nie spieszyło ![]() Ostatnimi czasy: -nowe opony na przód Nankang SII-polecam, dobry stosunek ceny do jakości -nowy pasek osprzętu -wymiana uszczelniacza na wale -napinacz i koło pasowe osprzętu Niedługo regeneracja hamulców, a tu takie fotki: ![]() ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Bartek - 27-04-2017 17:05:55 Lagoon a ile dałeś za oponki ? A tył zrównał Ci się z przodem po wymianie springów? Bo moje już dotarły i kusi mnie założyć ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Lagoon - 27-04-2017 23:55:40 Za opony 380 zł 2 sztuki. Teraz właśnie przód za wysoko stoi :/ RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Bartek - 28-04-2017 10:23:26 To dobry interes zrobiłeś ![]() Ja najszybciej wpakuję jak będę miał już wszystko czyli amorki i sprężyny na przód.. RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Lagoon - 28-04-2017 14:53:14 Niedrogie były, no Pirelki to to nie są, ale opinie czytałem raczej pozytywne. Względem Hankooków to cichutkie są i wziąłem węższe, czyli 205. Wcześniej były 215. Zauważalnie wolniej hamuje, ale przynajmniej nie buja tak w koleinach(dotąd trzeba było dobrze kierownicę trzymać). Żeby jeszcze Aśka ze 2 latka wytrzymała i zmiana bociana ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Bartek - 28-04-2017 15:44:07 Ja mam micheliny. Dobrze trzymają i droga hamowania jest spoko. Ale do najcichszych nie należą. Wydaje mi się że na debicy ciszej jest ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Lagoon - 12-05-2017 00:53:32 Na zlocie byłem niedawno w zajeździe "Oaza" Całownia: ![]() Obok Astra kumpla z moim byłym zderzakiem ![]() ![]() A tak Wisła u mnie w okolicach wylewa ![]() ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Bartek - 21-07-2017 10:12:27 Kurde jak ja to zrobiłem, że nie widziałem tych zdjęć xD Lagoon Ty też masz lakier z147? Bo widzę, że te zderzaki w tym lakierze już tak mają i wydają się ciemniejsze od reszty.. Ostatnio na olx widziałem lampy od opc do kombiaka właśnie ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Lagoon - 27-08-2017 12:06:18 Tak, z147. Tak bywa, juz sie w sumie przyzwyczailem do tego innego odcieniu ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Bartek - 27-08-2017 13:20:13 Ten lakier taki niewdzięczny już jest ![]() ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Lagoon - 29-08-2017 21:19:35 Jakoś tak bardziej zacząłem auto traktować jako zwykły dupowóz, nie ma co się nad nim pucować bo to w sumie już stary sprzęt. Trochę i ruda zaczyna ją brać, ale Aśka dzielnie pokonuje kilometry. W tym roku nad morze 850 km i w góry 1140 km bez zająknięcia i oby tak było dalej (odpukać) ![]() RE: Opel Astra G kombi by Lagoon - Bartek - 29-08-2017 21:38:29 To ja przygarnę listwy i klamki oraz alu ![]() |