![]() |
Mój Mińsk! - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Mój Mińsk! (/showthread.php?tid=9906) |
RE: Mój Mińsk! - Artur - 07-01-2013 22:47:32 Człowiecze, weź mnie zawieź na wschód Polski... Na Allegro szukałem, ale tam w większości jakieś bezimienne i podejrzane zamienniki. A na minsk125.pl, jak wspomniałem, akurat nie mają. Trzeba czekać! ![]() RE: Mój Mińsk! - Irek - 07-01-2013 23:27:03 Te co na minsk125.pl mają i te z allegro nie są zbyt dobrej jakości, no jeśli wszystko w instalacji jest OK to raczej nie padnie . Ale ogólnie polecam moduły robione, na lepszych podzespołach RE: Mój Mińsk! - Artur - 08-01-2013 18:11:25 Robione czyli co? Sam sobie mam to zrobić? Ktoś to robi? RE: Mój Mińsk! - Irek - 08-01-2013 18:57:50 Jak sie na elektronice znasz to sam wg schematu i z elementów ze sklepu elektronicznego . Jak nie to każdy lepszy elektronik zrobi Ci wg schematu taki moduł RE: Mój Mińsk! - Artur - 08-01-2013 20:59:40 Teoretycznie mógłbym zrobić, ale: 1) niezbyt lubię tworzyć takie rzeczy, 2) pewnie coś sknocę. A elektronik? Ciekawe, ile weźmie... Może wyjdzie taniej, jak ten gotowy, a może pięć razy drożej. ![]() RE: Mój Mińsk! - Artur - 09-01-2013 18:51:53 Powoli mnie to denerwuje... Co chwila coś się rozwala albo okazuje się, że "miszcz remontuf" dał kolejny popis niebywałej "fahofości". Zrobię mu taki mały remoncik. ![]() ![]() RE: Mój Mińsk! - Irek - 09-01-2013 19:16:40 No tak to jest, ja tam każdy sprzęt który kupuje to zakładam że i tak trzeba będzie silnik wyjąć, rozebrać i po swojemu zrobić, tak samo elektryka itd. Po prostu z tym trzeba sie liczyć RE: Mój Mińsk! - Artur - 12-01-2013 15:38:43 Na dwóch modułach sprawdzałem, to samo. Gaźnik porządnie uszczelniłem, nic się nie zmieniło. Jak było, tak jest - podleję paliwo - odpali, ale cała reszta wad jak była tak też jest. Tak sobie pomyślałem - a może uszczelnienie na wale poszło? RE: Mój Mińsk! - Artur - 12-01-2013 16:45:33 Jak się ściąga to "magneto"? Zwykłym takim dużym ściągaczem? Jak niby? RE: Mój Mińsk! - Irek - 12-01-2013 21:00:26 Mogło pójść uszczelnienie, ale równie dobrze uszczelka między karterami. Silnik na stół, rozpołowienie i wiesz co jest. Wirnik ściąga sie w następujący sposób, odkręcasz śrube wirnika o kilka obrotów, tak by wystawała kilka mm nad wirnik ale dobrze siedziała na gwincie. Potem na wirnik zakładasz ściągacz, najlepiej dwuramienny. Śrube ściągacza zapierasz o śrube wirnika (ma ona wgłębienie) , skręcasz ściągacz na ile sie da, potem lekko uderzasz w śrube ściągacza i wirnik schodzie ze stożka. Potem zdejmujesz ściągacz, wykręcasz całkiem śrube wirnika i zdejmujesz wirnik RE: Mój Mińsk! - Artur - 12-01-2013 21:02:59 Czyli tak, jak myślałem. ![]() Ale marudzisz o to rozbieranie! Ściągnę magneto i zobaczę, może to nic groźnego. Właśnie - uszczelnienie jest na wierzchu, prawda? Czy powciskane gdzieś między łożyska...? RE: Mój Mińsk! - Irek - 12-01-2013 21:08:02 Od zapłonu na wierzchu Takie ściąganie niczego nie uszkodzi, bo starczy że wykręcisz 3-4 obr i po prostu nie ma innego sposobu , bo ściągacza nie ma o co zaprzeć- jak wsadzisz gruby pręt to sklepiesz gwint a śruba ściągacza będzie sie ześlizgiwać. Zresztą po to śruba wirnika ma wgłębienie w łbie. RE: Mój Mińsk! - Artur - 12-01-2013 21:09:36 Jak na wierzchu, to będzie wszystko widać. Bo od drugiej strony to chyba by nie było... Jakby olej ze skrzyni brał... A może? RE: Mój Mińsk! - Irek - 12-01-2013 21:12:27 U mnie w tym 400A miałem nie wymieniane simmeringi od nowości. Pierw padł od magneta, wymieniłem. Po kilkunastu padł od strony sprzegła. Dlatego simmeringi , jeśli silnik wygląda na dawno nie rozbierany trzeba po prostu wymienić RE: Mój Mińsk! - Artur - 12-01-2013 21:13:45 Właśnie - "padł", czyli co? Złamał się, wyskoczył - czyli widać jakieś uszkodzenie, czy się wyrobił i gołym okiem tego nie widać? Jakoś nigdy nie miałem zaszczytu. ![]() |