![]() |
Romet Chart 211 Błażeja - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet Chart 211 Błażeja (/showthread.php?tid=4386) |
RE: Romet Chart 211 Błażeja - kedzik28 - 27-08-2012 10:45:05 ładny chart ile będziesz chciał za niego? a masz jakieś części do charta? RE: Romet Chart 211 Błażeja - Błażej - 28-08-2012 22:01:03 Mam, ale nie sprzedaję nic bo planuję jeszcze jednego charta z czasem zrobić. ![]() Dziś dekielek gaźnika został naprawiony. Za 10 minut charta wynieśliśmy z piwnicy i został odpalony po zalaniu 4 litrów benzyny oraz 130 ml oleju z racji docierania. Silnik zagadał za 4 kopem a pracował odpowiednio dopiero za 7. Po odpaleniu nie działało przednie światło, zdjąłem klosz i przepiąłem przewody. Żarówka raz świeciła, raz nie. Wymieniłem oprawkę i żarówkę z innej lampy i działa ![]() Opony, ani przednia ani tylna nie weszła porządnie w felgę i obie mają bicie góra- dół. Trzeba płynu do naczyń i jakoś osadzić opony na rantach felgi. Muszę dorobić z jakiegoś starego wkrętaka jakiś przyrząd, który mi pomoże. Także jeszcze z 3 godziny i chart będzie gotowy do drogi ! RE: Romet Chart 211 Błażeja - kw112 - 28-08-2012 22:04:26 piękny charcik ![]() RE: Romet Chart 211 Błażeja - Łukasz S. - 28-08-2012 22:04:34 Robota piękna. Biały chart, no i te niecodzienne alusy rzucają się w oczy ![]() RE: Romet Chart 211 Błażeja - komarinho - 28-08-2012 22:38:21 robi duże wrażenie. Gratuluję udanego projektu... budowy charta 211. Perełka.. Powodzenia przy następnych maszynach ![]() RE: Romet Chart 211 Błażeja - Błażej - 28-08-2012 22:45:02 Następny już dziś wniesiony do piwnicy to SPORT z 1972 roku na starym tylnym wahaczu i z licznikiem od sztywniaka jeszcze RE: Romet Chart 211 Błażeja - komarinho - 28-08-2012 23:23:18 ahh, ty to masz szczęście do tych sportów, ja szukam i szukam i nigdzie znaleźć takiego nie mogę. Niedługo się przejde po wioskach w promieniu 15 km, zobaczymy co się u dziadków kryje. ![]() No i oczywiście pokaż nam sporta ! RE: Romet Chart 211 Błażeja - MrF4k - 28-08-2012 23:26:19 No chart super cud miód ze tak powiem. A ile na to kasy poszło ze tak sie zapytam tak ze wszystkim ??? Ciekawe kiedy to moje padełko bedzie chociaż podobnie wyglądać daleka droga ![]() RE: Romet Chart 211 Błażeja - Błażej - 28-08-2012 23:37:42 Tanio mnie kosztował. Z rejestracją i wszystkim ogólnie (dużo rzeczy miałem) oleje, i inne części, 1828 zł wyszedł. Składało się na to między innymi Jeden chart z kołami i bagażnikiem i drugi z papierami i ramą zdrową oraz kanapą i tylną oponą oraz silnikiem z zapłonem itp. Na szybciora nie pamiętam. Jutro jak wrócę z egzaminu kat. A to opiszę wszystko dokładnie. Sport jest na forum już. Temat będzie trzeba odgrzebać za tydzień bo będzie już wypiaskowany i będzie szedł do malowania bo lakiery już czekają RE: Romet Chart 211 Błażeja - MOTÓRZYSTA - 29-08-2012 01:15:37 Z tymi oponami które nie chcą się ułożyć to polecam przejechać się na oponach z małym ciśnieniem po powrocie powinny już siedzieć na miejscu dopompować i po sprawie ![]() RE: Romet Chart 211 Błażeja - Błażej - 29-08-2012 01:28:41 Próbowałem tego, ale na sucho. Właśnie jutro przejadę się na małym ciśnieniu, ale opony w środku będą płynem do naczyń albo mydłem w płynie wysmarowane i to obficie. Ponadto przejadę w różnych warunkach. Od równej drogi po wertepy. Na zaś zrobię sobię jakąś cienką łyżkę, która pomoże mi wepchnąć oponę na miejsce. Może jakiś zakrzywiony wkrętak stary się nada RE: Romet Chart 211 Błażeja - Błażej - 29-08-2012 21:59:33 Już wszystko zrobione ![]() trzeba bardzo dużo płynu do naczyń typu ludwik. Smarujemy ranty, wcześniej spuszczając powietrze do zera. Obficie wysmarowane ranty felgi i opony to bardzo ważna rzecz. Ważne. Nie żałować płynu ! Po czym pompujemy oponę na kamień. U mnie to 3 bary. Nie wiem ile w innych sprzętach. Ważne, aby była twarda. Im więcej napompujesz tym bardziej dętka zwiększy objętość i opona wskoczy na miejsce Opona wskakując na swoje miejsca tam gdzie nie chciała pięknie "wyrzyguje" cały płyn. Wycieramy felgę i w drogę ! Mam idealnie prowadzącego się charta ! ![]() Na sucho pompowanie nic by nie dało, wręcz mogła by eksplodować dętka. Na sucho to nie robota. UWAGA nie wolno smarować olejem !!!! TYLKO PŁYN DO NACZYŃ albo mydło w płynie Ponadto charcik został wyregulowany. Od sprzęgła po gaźnik i pracuje jak przystało na sprzęt ode mnie. NIE MA LIPY ! Jeżeli nic mi nie wypadnie to jutro lecę robić zdjęcia charcikowi i w drogę internetu leci. Wydaję mi się, że 211 sprzeda się. RE: Romet Chart 211 Błażeja - gabriel0 - 29-08-2012 22:05:21 A tak to ile byś chciał? nie to żebym był zainteresowany czy coś ![]() No ja to jak opona nie chce wejść to smaruję "Śuwaxem" takie coś co mają na wulkanizacji. RE: Romet Chart 211 Błażeja - Błażej - 30-08-2012 19:23:45 Dziś z racji ładnego dnia chart został sfotografowany i tak oto się prezentuje w świetle dziennym. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Romet Chart 211 Błażeja - Simon - 30-08-2012 20:26:05 Ta plomba była? Czy zakładana na wypadek gdyby chciał ktoś grzebać ![]() |