![]() |
|
[50-T-3] Czyżby T-3 nie istniał? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet 50-T-1/50-TS-1/50-T-3 (/forumdisplay.php?fid=141) +---- Wątek: [50-T-3] Czyżby T-3 nie istniał? (/showthread.php?tid=38770) |
RE: Czyżby T-3 nie istniał? - romek - 14-12-2025 11:21:22 Jeśli do ramy od T1 założysz wahacz od ogara to wymiary mogą się zgadzać z założeniami T3. Jak rozumiem masz do niego koła i zmierzyłes go złożonego a te koła to 17 i są szersze niż normalne? O tej ramie mogę napisać że ma chyba skrócona główkę. Ja jakiś czas temu trafiłem na polską jazda motorower który prawdopodobnie właśnie jest T3. RE: Czyżby T-3 nie istniał? - Piotrekdriver1 - 14-12-2025 12:48:26 Widelec jakby nowszy patrząc na chorągiewki do mocowania lampy.Główka faktycznie jakby krótka. RE: Czyżby T-3 nie istniał? - romek - 14-12-2025 17:45:12 Fakt. Czytałem temat wczoraj wieczorem ale było już późno, odpisałem rano ale wczoraj też zwróciłem uwagę na widelec. Jak znajdę w wolnej chwili to pokaże link do tego którego znalazłem na PJ, według mnie jest to najprawdziwszy 50-T-3 niestety jako że ogólnie jest to już martwa strona, i właściciel chyba pisał że dawno go już nie posiada nie podejmowałem nawet próby kontaktu RE: Czyżby T-3 nie istniał? - romek - 14-12-2025 22:32:30 Niestety Polska Jazda nie działa miejmy nadzieje że chwilowo ale znalazłem zdjęcie na dysku. Remontowany i tuningowany ale myślę że to może być właśnie 50-T-3. Już nie pamiętam jakie tam jeszcze były zdjęcia ale koła wydają mi się właśnie takie masywniejsze. Chromowane błotniki, być może ktoś samemu sobie to ogarnął a być może fabryka, ale chyba nigdy nie widziałem ogara z obydwoma chromowanymi. RE: Czyżby T-3 nie istniał? - Alenia232 - 15-12-2025 21:38:30 (14-12-2025 11:21:22)romek napisał(a): Jeśli do ramy od T1 założysz wahacz od ogara to wymiary mogą się zgadzać z założeniami T3. Jak rozumiem masz do niego koła i zmierzyłes go złożonego a te koła to 17 i są szersze niż normalne? O tej ramie mogę napisać że ma chyba skrócona główkę. Mam do niego oryginalne koła 17 calowe. Wiadomo długość całkowitą mierzyłem z założonymi kołami. Co do główki ramy czy wahacza za dużo nie powiem bo nie miałem styczności z 50T1. Jak mówimy już o główce ramy jako ciekawostkę mogę powiedzieć że nr VIN ma tylko 3 cyfry (+/- już rozszyfrowane) Jako protoryp ma kilka tych smaczków ale nie będę od razu ich ujawniał. Pozdro |