Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
[50-T-3] Czyżby T-3 nie istniał? - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21)
+---- Dział: Romet 50-T-1/50-TS-1/50-T-3 (/forumdisplay.php?fid=141)
+---- Wątek: [50-T-3] Czyżby T-3 nie istniał? (/showthread.php?tid=38770)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Czyżby T-3 nie istniał? - romek - 14-12-2025 11:21:22

Jeśli do ramy od T1 założysz wahacz od ogara to wymiary mogą się zgadzać z założeniami T3. Jak rozumiem masz do niego koła i zmierzyłes go złożonego a te koła to 17 i są szersze niż normalne? O tej ramie mogę napisać że ma chyba skrócona główkę.

Ja jakiś czas temu trafiłem na polską jazda motorower który prawdopodobnie właśnie jest T3.

RE: Czyżby T-3 nie istniał? - Piotrekdriver1 - 14-12-2025 12:48:26

Widelec jakby nowszy patrząc na chorągiewki do mocowania lampy.Główka faktycznie jakby krótka.

RE: Czyżby T-3 nie istniał? - romek - 14-12-2025 17:45:12

Fakt. Czytałem temat wczoraj wieczorem ale było już późno, odpisałem rano ale wczoraj też zwróciłem uwagę na widelec.

Jak znajdę w wolnej chwili to pokaże link do tego którego znalazłem na PJ, według mnie jest to najprawdziwszy 50-T-3 niestety jako że ogólnie jest to już martwa strona, i właściciel chyba pisał że dawno go już nie posiada nie podejmowałem nawet próby kontaktu

RE: Czyżby T-3 nie istniał? - romek - 14-12-2025 22:32:30

Niestety Polska Jazda nie działa miejmy nadzieje że chwilowo ale znalazłem zdjęcie na dysku. Remontowany i tuningowany ale myślę że to może być właśnie 50-T-3. Już nie pamiętam jakie tam jeszcze były zdjęcia ale koła wydają mi się właśnie takie masywniejsze. Chromowane błotniki, być może ktoś samemu sobie to ogarnął a być może fabryka, ale chyba nigdy nie widziałem ogara z obydwoma chromowanymi.

RE: Czyżby T-3 nie istniał? - Alenia232 - 15-12-2025 21:38:30

(14-12-2025 11:21:22)romek napisał(a):  Jeśli do ramy od T1 założysz wahacz od ogara to wymiary mogą się zgadzać z założeniami T3. Jak rozumiem masz do niego koła i zmierzyłes go złożonego a te koła to 17 i są szersze niż normalne? O tej ramie mogę napisać że ma chyba skrócona główkę.

Ja jakiś czas temu trafiłem na polską jazda motorower który prawdopodobnie właśnie jest T3.

Mam do niego oryginalne koła 17 calowe. Wiadomo długość całkowitą mierzyłem z założonymi kołami. Co do główki ramy czy wahacza za dużo nie powiem bo nie miałem styczności z 50T1. Jak mówimy już o główce ramy jako ciekawostkę mogę powiedzieć że nr VIN ma tylko 3 cyfry (+/- już rozszyfrowane) Jako protoryp ma kilka tych smaczków ale nie będę od razu ich ujawniał. Pozdro