Aprilia AF1 Futura - Kokosek - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Dwa kółka (/forumdisplay.php?fid=172) +--- Wątek: Aprilia AF1 Futura - Kokosek (/showthread.php?tid=31586) |
RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - amin - 18-02-2015 18:57:58 Pierwszy sukces RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - kokosek - 24-02-2015 23:22:08 Aprilia jutro powróci do garażu! I może uda mi się zrobić coś fajnego ale o tym niebawem RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - Damian4570 - 24-02-2015 23:32:48 To git Czyli Apa będzie już zdatna w 100% do użytku drogowego? RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - kokosek - 24-02-2015 23:38:50 Tylko teoretycznie z tego co mi wiadomo na razie zrobił tylni hamulec, czujniki stopu, ładowanie, przekaźnik rozrusznika i ogarnął te kable. Więcej będę wiedział jutro. Ogólnie opisał kable, i składać mam sam (np lampa do owiewki itd itp..) RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - kokosek - 25-02-2015 22:02:03 Apka wróciła na kołach, niespodzianki niestety nie będzie (miało być golpro film z jazdy) ogólnie to linka gazu się Zaciela wracałem 30km/h Co i jak napiszę niebawem Wysłane z mojego D2303 RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - Damian4570 - 25-02-2015 22:08:40 Dobrze, że linka gazu Ci się nie urwała, jak kiedyś mojemu kuzynowi xD Trochę pchania do domu było Działaj w temacie i pochwal się zdjęciami, ew. filmikiem z jazdy Aprilia AF1 Futura - Kokosek - kokosek - 26-02-2015 21:32:04 Wczoraj jak wiecie przyjechała Aprilia na warsztat. Nie obyło się bez przygód oczywiście. W połowie drogi Zaciela się linka gazu. Bylem zmuszony zatrzymać się i ustawić tak aby jechać w miarę wolno. No i jechałem 30km/h. Co nabroil elektryk - robotę zrobił tak jak miał zrobić co prawda spodziewałem się nieco lepszego efektu. -tylni hamulec zrobiony odpowietrznik wystawiony -Rozrusznik - podłączenie zrobione odpala z przycisk, długo nie kręci. Niestety bendix do wymiany bo jest już przerabiany. -Światła przód, długie/krótkie - pozycja. -Światło tył, postój i stop. -Kierunkowskazy -Ładowanie -Poprawka lag -Ogarniete nieco kable (ale to i tak musze poprawić) Dziś od rana troszkę porobilem, zdejmowalem owiewki. Prócz tego: -zdjecie uszkodzonej linki -założenie lampy przedniej w Czache. -umieszczenie stelaża na swoje miejsce. -przymiarka stelaża z czacha. -poprawka umiejscowienia linki sprzęgła Sprawdzałem również co jest z kranem od baku niestety nie wiem o co mu biega.. Ogólnie roboty masa... Problem jest przekładać te linki itd pomiędzy tymi kablami :/ ale działamy i działać będziemy. Tylnia lampę musze kupić bo ta nie pasuje. Na razie było by na tyle myślę że jutro też coś będę grzebal Wysłane z mojego D2303 RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - amin - 26-02-2015 21:47:28 Od początku non-stop pod górę z tą aprilą xd RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - kokosek - 27-02-2015 22:02:09 Kolejne problemy? -Urwala się linka od dozownika odlaczylem chwilowo dozownik. -założyłem linkę obrotomierza, dobrą godzinę barowalem się z tą linka bo jest o 2cm za krótki wkład... Jakoś to naciąglem jakoś to jest. -Robiłem dziś linkę gazu ale wiele z tego nie wyszło. Więcej będzie w weekend Wysłane z mojego D2303 Aprilia AF1 Futura - Kokosek - kokosek - 01-03-2015 14:54:47 Prowizorka najlepsza? Czasem tak czasem nie. Puki co tak musi zostać, będę chciał kupić i tak drugi komplet owiewek ze zdrowymi uchwytami. Do tego mocowania chłodnicy sklejone, jeśli ten klej nie da rady (dwuskladnik) to spawanie na zimno. Wysłane z mojego D2303 RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - kokosek - 01-03-2015 18:37:17 Kolejne problemy? taaak.... Będzie potrzebna hamownia! :X Zajebiście po prostu!!. Dlaczego tak wyszło? k**wa nie wiem czy ja tego nie zauważyłem czy miałem co ubzdurane w głowie... 18kW A1 11kW... RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - amin - 01-03-2015 18:50:50 Ale dałeś dupy Lecisz na hamownie? Będziesz coś robił co by tej mocy na czas hamowania urwać? RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - kokosek - 01-03-2015 19:10:47 Dałem dupy wyystawiłem apke za 2,2 jeśli się sprzeda to będzie następna pewnie.. a jeśli długi czas będzie stała zobacze jakie są opcje z hamownią i będę działał dalej. Ogólnie to się ostro wkurwiłem.. Fakt faktem czytałem już na ten temat troche to hamownia z papierami jeśli faktycznie tak jest ok 150zł + przejrejestrowanie, jeśli bedzie potrzebna opinia rzeczoznawcy to już drożej. Zablokowanie? wystarczy dać tulejke na przepustnice. RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - DominiX - 01-03-2015 19:36:49 Nie no szkoda Kokos Przywiązałeś się widze do tej apki, no ale co zrobisz RE: Aprilia AF1 Futura - Kokosek - Damian4570 - 01-03-2015 22:01:16 Jednak sprzedajesz? Nie będziesz jej robił dla siebie? |