![]() |
Kolejny robak - tym razem Kadet - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Kolejny robak - tym razem Kadet (/showthread.php?tid=21561) |
RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - sebon30 - 27-06-2014 00:06:01 Cholerka! Józek on jest genialny! podaj jutro kod, bo jest śliczny! czekam na koniec, nie wiem czy wytrzymam... RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - joozek - 28-06-2014 12:06:04 Dla zainteresowanych nr lakieru akrylowego, oczywiście ![]() [265] 505 A3 Co do samego Kadeta, wczoraj przybyła mu lampa, ale niestety dopiero teraz zorientowałem się, że licznik jest uszkodzony ![]() ![]() Okazało się też, że śruby do mocowania kierownicy (drobny gwint) mają zbyt krótki gwint i nie da się ścisnąć uchwytów kierownicy, muszę więc na tokarce je przedłużyć. Tak więc kolejnej relacji fotograficznej na razie nie będzie ![]() RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - xarOn - 28-06-2014 12:38:06 Ładny Kadecik powiedz mi tylko czy, tą przelotkę na linkę od obrotomierza kupiłeś czy, już była ?. RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - kamil97 - 28-06-2014 19:54:59 No no, kadecik piękny ![]() ![]() RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - joozek - 29-06-2014 01:49:37 (28-06-2014 12:38:06)xarOn napisał(a): Ładny Kadecik powiedz mi tylko czy, tą przelotkę na linkę od obrotomierza kupiłeś czy, już była ?. Nie, tej przelotki nie było. Dorobiłem na wzór od Ogara, a otwór w błotniku wywierciłem przed ocynkiem i malowaniem. Co do silnika ... już jest wyszkiełkowany i wyremontowany, czekam tylko na chromowane śruby i dodatki do niego. Efekt już niedługo, za około 2, 3 tygodnie. RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - Bartek - 29-06-2014 12:41:32 Temat prześledziłem od początku i zatkało mnie.. Kawał świetnej roboty. Serce się raduje, że ktoś tak starannie i pieczołowicie odnawia stare romety. Jestem ciekawe efektu końcowego. Na pewno będzie powalający tak jak w przypadku Ogara. Mam nadzieję,że kiedyś będę mógł osobiście zobaczyć kolekcję ![]() RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - joozek - 29-06-2014 22:39:31 Miałem nie dodawać nowych zdjęć, ale składanie tego groszkowego robaka to czysta przyjemność. ![]() Ciągnie do przodu, by uzyskać efekt końcowy. Jednak każdy krok oznacza, że tak już zostanie i już potem tego nie będę zmieniał. Tak więc dziś pora na lampę przednią i tylną, brzęczek i nową instalację. Osłonę ramy i koła, tak tylko przyłożyłem. Ok, pora na zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() Gumowe przelotki w lampie i ramie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Osłona ramy ... niemal idealna ... naklejki oryginał ![]() ![]() ![]() Troczę chromowanych elementów które czekają na swoją kolej ![]() No i koła ZZR ![]() Instalacja w powłoce polietylenowej, przewody 1,5 mm2, końcówki konektorowe zaprasowane i polutowane, osłonięte izolacją termokurczliwą. Kolory zachowane. ![]() ![]() Niestety, licznik uszkodzony ![]() Koło przednie tylko dostawione, ale niestety ... bieżnik się skończył. Gdyby ktoś miał identyczną oponę 16 cali, chętnie odkupię. ![]() ![]() Tak chociaż powinna wyglądać ![]() ![]() To na dziś tyle ... komentujcie ![]() RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - Przemi998 - 29-06-2014 22:46:03 juz wyglada pieknie. jeszcze troszke i bd mozna sie brac za nastepnego ![]() RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - Legwan1989 - 29-06-2014 23:21:23 Widzę że instalacje we wszystkich tak prowadzisz, a otwory zabezpieczone oringami, to się nazywa poprawianie fabryki. Wszystko wygląda jak oryginał, perfekcyjna robota, brawo ![]() Brzeczyk dawałeś do chromowania? RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - joozek - 29-06-2014 23:44:00 Dawałem do chromowania tylko samą ramkę ozdobną. Niestety samej obudowy już nie. Nie udało mi się wyjąć ze środka elektromagnesu. RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - Legwan1989 - 30-06-2014 00:02:09 Ja wysłałem do Roberta całość - są te izolujace plastiki z tyłu i coś tam może sięuszkodzić ale nie musi. Sam nie miał pewnośći to zaryzkowałem. Jak nie będzie działał to chociaż będzie ładnie wygladał ![]() RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - Taśma - 30-06-2014 00:03:58 Jedynie licznik mi tu nie pasuje ;x Taki brzydki. RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - dominik200 - 30-06-2014 01:03:41 Ile płaciłeś za chromowanie felg ? RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - ArcziManYea - 30-06-2014 01:20:16 Kolego, inspirujesz mnie do wykonania remontu w moim Kadecie, lecz to dopiero +/- 2 lata RE: Kolejny robak - tym razem Kadet - joozek - 30-06-2014 01:44:02 (30-06-2014 00:03:58)Taśma napisał(a): Jedynie licznik mi tu nie pasuje ;x Taki brzydki. I do tego nie działa ![]() ![]() Jak ktoś coś ... proszę o PW ... "Ile płaciłeś za chromowanie felg ?" ... trudno tak określić, poszły z całością, ale tak ok 150 zł szt. |