![]() |
Romet Ogar 205 - kondziu - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet Ogar 205 - kondziu (/showthread.php?tid=7275) |
RE: Romet Ogar 205 - kondziu - Leśnik - 07-04-2013 15:34:18 Ale trzeba polerkę kierownicy zrobić ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 07-04-2013 20:01:36 W sumiie co racja to racje ale w komarze to mam lepszą kierownice ![]() ciepło się robi czuć tą wiosne. w kwientu powinna być sprężarka, to bedziemy sie brać za ogaryne ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 14-05-2013 19:54:41 No jest już maj, zabrałem się wreszcie do roboty, żeby nie było że garaż zapełniłem klamotami i leżą ![]() Wciąż nie zdobyłem zbiornika, nie moge znaleść nic godnego ![]() ![]() A o to efekty zaczątku remotu wizualnego ogaryny ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 17-05-2013 17:59:35 Cały czas do przodu u mnie w temacie, do wyczyszczenia, pozostała rama ale pewnie bedzie opalana, no i koniecznie potrzebuje zbiornik, bo tylko tego mi teraz brakuje. A od poprzedniego stanu rzeczy, pomalowałem podkładem przedni błotnik, lagi, no i jeszcze raz tylni błotnik bo go trochę jeszcze wyrównywałem ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 18-05-2013 22:13:43 Ruszyło się sporo w temacie ogara 205, Dziś pojechałem do miasta, kupiłem palnik do gazu, no i pośmiałem się troche z fantazji ludzi sprzedających na targowisku/giełdzie. Ale przejdźmy do sedna sprawy, W lakierni dobraliśmy kolorek, taki jaki był poprzednio, bardzo go lubie ![]() Wiadomo na zdjęciu to nie to samo co na żywo, szczególnie że zdjęcia robione są telefonem, ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma . ![]() Dalej robota ruszyła, palnik, szczotki druciane, i jazda rama opalona, wyczyszczona później jeszcze papierem ściernym dla asekuracji poprawiona, podkład pomalowany, no i decyzja czy malujemy na kolor. ![]() Decyzja padła, a co farba jest trzeba malować. no i robota ruszyła, pistolet wyregulowałem no i jazda. Strach zacząć żeby zacieku nie było, ale nie taki diabeł straszny jak go malują po mału cały czas do przodu. ![]() ![]() Najlepsza zabawa byłą z ramą, wielkie to i nie ma jak tego fajnie malować, ale po mału, trochę czasu zleciało zanim ją pomalowałem, ale jestem zadowolony, rama po opaleniu i pomalowaniu gładka jak pupa archanioła ![]() Jedynie zrobiłem błąd że wahacza nie opalałem, bo w porównaniu do ramy wahacz nie jest tak idealny, ale jest dobrze, ![]() ![]() ![]() Na więcej zdjęć brakło czasu no i nie chciałem przemalowywać telefonu, z wiązku z pomarańczową ręką, no to by było na tyle, no mam nadzieje żę w takim tępie do końca maja powinno być już dobrze RE: Romet Ogar 205 - kondziu - lada97 - 18-05-2013 22:30:10 Ile wydałeś na farbe? Od razu na kolor? RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 19-05-2013 00:31:26 Jak pisałem farba 62 zł, 0,4 litra i do tego rozpuszczalnik i utwardzacz czyli w sumie około 630 ml, materiału do malowania, oczywiście najpierw podkład potem lakier AKRYL, Z malowania jestem zadowolony, a farby to mi zostanie jeszcze możę na komara ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 19-05-2013 22:22:12 Niedziele jest, pogoda również pod wieczór się nudziłem i tadam myśle że do końca tygodnia powinny być znaczne postępy, a do końca maja może efekt finalny ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 22-05-2013 22:29:18 Prace trwają cały czas po małemu, cały czas do przodu, skłądanie idzie małymi kroczkami, ale co nagle to po diable, po mału to i dokładnie będzie, Ostatnio miałem niezłą przygodę dokłądnie w poniedziałek, byłem zawieść podanie do szkoł, no i przy okazji pojechałem po śruby, troche zaszalałem z ilością bo koszt mnie wyniósł 30 zł praktycznie ostatnie 30 zł, zostały drobniaki ![]() ![]() ![]() Ale wracając do rometa, no to postępy pracy można obejrzeć na poniższym obrazku, sory za jakość, ale w ciemnych warunkach zdjęcia są bez szału. ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 24-05-2013 23:24:18 Czwartek był dniem udanym, i nadrobiłem zaległości za środę, bo nic się nie działo, W czwartek, po szpachlowałem jeszcze zbiornik, żeby był idealny ![]() Może bez rozpisywania się dam po prostu zdjęcia ![]() ![]() ![]() A i jeszcze jedno z ważniejszych, przeglądać forum napotkałem 50-t1 kolegi z forum no i postanowiłem z papugować i pomalowałem napis na siedzeniu na pomarańcz, Mam nadzieje że kolega się nie obrazi ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - alek736 - 24-05-2013 23:31:36 No fajny Ogi,pomysł zaczerpnąłeś od MrF4k ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 24-05-2013 23:41:59 No wiedziałem że ktoś od Charta, aż strach sie przyznać że zapomniałem ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 25-05-2013 19:26:34 Dzisiaj i wczoraj nie było zbytnio czasu na robotę przy romecie, Daf jakoś doturlał się do domu w piątek no i zaczeliśmy robotę, sprężarka przestała dawać powietrze, no i pękła jedna podkładka na głowicy i stąd taki problem, Ale wracając do rometa znajdywałem chwile czasu, no i wypolerowałem felgi, na przodzie felga normalnie podoba mi się, z tyłu jest dobrze, ale trochę gorzej jak z przodu, jeszcze założyłem łańcuch, zmieniacz biegów, itp. w poniedziałek myślę że założę na przód błotnik, a wtorek zbiornik , no i jeszcze pera pierdół trzeba kupić no i myślę że koniec pracy przy 205 ![]() ![]() ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - koi7 - 25-05-2013 20:32:37 NO widzę że prace posuwają się do przodu . Powodzenia w dalszych pracach ![]() RE: Romet Ogar 205 - kondziu - kondzio310 - 26-05-2013 17:13:35 Dzisiaj słonczko sie pokazało, może nie jest za ciepło no i wiatr wieje, ale zawsze te promienie słoneczne będzie ogar łapał, no i błotnik przedni siedzi na swoim miejscu, jeszcze aby, zbiornik i pare akcesori. ![]() malowaliście te plastikowe chlapacze na błotnik kiedyś ?, bo mój troche taki ściuchrany jest, a jeszcze pisze Predom Romet to chyba go pomaluje, bo ktoś go białą farbą po brzegu potraktował. ![]() ![]() |