![]() |
Jubilat 2 '87, rower do pracy- renowacja - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Jubilat 2 '87, rower do pracy- renowacja (/showthread.php?tid=31635) |
RE: Jubilat 2 '87, rower do pracy- renowacja - f126 - 24-03-2017 12:51:38 Uuuu... Strzeliło ci tak "na jeden raz", czy może postępowało stopniowo i było choć trochę czasu żeby się zorientować że coś się szykuje ? Ile ważysz ? ![]() ![]() Nawiasem mówiąc - szkoda. Sporo roboty w to włożyłeś. Pół biedy, że można zrobić przekładkę do innej ramy. Na twoim miejscu po takiej przygodzie rozejrzałbym się raczej za Agatem albo ewentualnie Alką - nie mają zawiasu ![]() RE: Jubilat 2 '87, rower do pracy- renowacja - Wigrus - 24-03-2017 21:55:48 Wielka szkoda. Rower wprawdzie nie w moim guście, ale po takiej ilości pracy to musi boleć. Ja na składaku staram się zawsze omijać krawężniki. Mam ramę od Jubilata, ale szczegóły to Ci wysyłam na PW. RE: Jubilat 2 '87, rower do pracy- renowacja - gruha - 26-03-2017 23:26:23 (24-03-2017 12:51:38)f126 napisał(a): Uuuu... Strzeliło ci tak "na jeden raz", czy może postępowało stopniowo i było choć trochę czasu żeby się zorientować że coś się szykuje ? Ile ważysz ?Ważę 85kg, także raczej bez dramatu jak na ramę Jubilata. Wracałem raz z pracy inną drogą i w ostatnim momencie zauważyłem niezły wyryp, więc go przeskoczyłem żeby uniknąć upadku, no i lądowanie było dość twarde muszę przyznać... (24-03-2017 21:55:48)Wigrus napisał(a): Rower wprawdzie nie w moim guście, ale po takiej ilości pracy to musi boleć. Ja na składaku staram się zawsze omijać krawężniki.Dzięki za miłe słowa mimo ogólnej antypatii do projektu, cóż trzeba wyciągnąć wnioski i kolejną ramę traktować z większym szacunkiem. RE: Jubilat 2 '87, rower do pracy- renowacja - Piotr J. - 29-03-2017 21:34:45 Nie przejmuj się krytyką, zauważyłem, że na forum dominuje zadziwiający puryzm co do odbudowy rowerów, a najlepiej, jakby zaprezentować w pełni zachowany oryginał. Problem w tym, że baza do odbudowy jest często w tak opłakanym stanie, że idealnie wierna odbudowa nie jest możliwa i nie ma szans. Dla mnie Twój projekt jest fantastyczny i jestem pewien, że niedługo już wymienisz ramę na sprawną. PS ja też właśnie odbudowałem "Jubilata" ze stanu agonalnego ( zdjęcie) , na razie jechałem nim 1 raz (fatalna pogoda w Gdańsku ![]() ![]() |