![]() |
Romet Chart 210 Amanssego - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet Chart 210 Amanssego (/showthread.php?tid=12470) |
RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Amanssy - 30-06-2013 17:46:16 Na 99% siedzi sobie do końca dni -moich albo jego ![]() Czeka na czas ,aby go ogarnąć w 100% (malowanie,biegi,i detale) i idzie na przegląd i będzie miał nowe blaszki ![]() ![]() (30-06-2013 15:47:21)buyactivation napisał(a): Boze *_* 00000010 i 0000057 ! Cos niesamowitego, on powinien stac w muzeum...Dbaj o niego i uwazaj. Gratuluje zakupu bo to mega rarytas !!!On ma silnik z numerem 1 a nie 10 ![]() ![]() RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - ERC - 30-06-2013 18:14:40 (30-06-2013 17:46:16)Amanssy napisał(a): Na 99% siedzi sobie do końca dni -moich albo jego z cyferek czy nie ale to najprawdopodobniej pierwszy silnik i jedna z pierwszych ram, więc jest to kawał historii. RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Amanssy - 10-07-2013 22:23:20 Taki tam szybki Apdejt. Zdjęcia pochodzą z czasu ,gdy Chart jeszcze jeździł ![]() Powoli przygotowuje się do remontu,skupuje części itp. Pytanie - czy np:Ssanie (przysłonka rozruchowa) i zaworek iglicowy podejdą od gaźnika do Kosiarki Dezamet ? Znalazłem ogłoszenie za 40 zł ,a cały czas gaźniki spie*-**** mi z pod nosa . ![]() P.S Kupiłem oryginalną dźwignię biegów za groszę - za niedługo powinna przyjść ![]() ![]() RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Taśma - 10-07-2013 22:27:59 Trochę odkopię (30-06-2013 17:46:16)Amanssy napisał(a): On ma silnik z numerem 1 a nie 10 Masz na niego papiery? Jeśli tak to można go nazywać rarytasem. Bo bez papierów to se wiesz... każdy może nabić numery 0000001 na ramie. RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Amanssy - 10-07-2013 22:30:20 (10-07-2013 22:27:59)Taśma napisał(a): Trochę odkopięNabijałbyś numer na Silniku a nie ramie ? Tak mam papiery -jest wpisany numer Ramy I Silnika ? Wystarczy ? Wątpie aby ktoś przebijał numery w 90 roku podczas 1 rejestracji ![]() EDIT: Skan dowodu dla niedowiarków - http://imageshack.us/photo/my-images/843/50h5.jpg/ Imię i Nazwisko właściciela widniejącego w dowodzie zamazane - Motorower jest jeszcze nie przerejstrowany ,a widnieją tam jego dane osobowe . Ma stare papiery i wpisane całe te numery,nie numery .Tak samo są na umowach. RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Taśma - 10-07-2013 22:33:46 Napisze drukowanymi bo chyba nie rozumiesz: MÓWIĘ/PISZE ŻE JEŚLI MASZ PAPIERY TO JEST RARYTASEM. BO SAME NUMERY TO KAŻDY NABIĆ SOBIE MOŻE. RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Amanssy - 10-07-2013 22:40:19 Dobrze wiem jak napisałeś.Zamieściłem Skan tylko po to ,aby w przyszłości nikt nie próbował drążyć tematu.Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam ![]() ![]() RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Stachu.G - 10-07-2013 23:23:49 14mc z kosiarki różni się tylko dyszami, reszta podzespołów jest taka sama. Było to poruszane nie dawno. RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - bravosport - 15-07-2013 18:05:32 Bardzo ładny charcik. Sam zastanawiałem się nad chartem ale pozostałem przy ogarze 200 ![]() RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Amanssy - 10-08-2013 18:33:46 Dawno mnie tu nie było,to troszkę pokopie. Wreszcie od 2 tyg zebrałem się na napisanie Up-a. Od ostatniego apdejta troszkę się działo z chartem.Znalazłem robotę i wszystkie zarobki przeznaczam na jakieś pierdoły i klamoty. Zacznijmy od cześci- W pewien ładny,słoneczny dzionek dostałem paczkę z motonetu(kurier 11 dni szedł ![]() ![]() Klameczki założyłem,linke zakręciłem i liczniczek ożył.Postanowiłem zmienić podarty pokrowiec.Spodziewałem się na blaszy dużo rdzy(wada chartów) i po rozebraniu siedzenia się nie zawiodłem,że tak powiem ![]() ![]() ![]() ![]() Bez namysłu zabrałem "Bosch-ke" z garażu i zabrałem się za szlifowanie ![]() ![]() Następnie prowizorycznie "zaćapciałem" to minią i zamalowałem dobrym sprayem: ![]() ![]() ![]() (TAK WIEM PROWIZORKA TOTALNA,ale wolałem zrobić taki myk-myk-myk i poprawić tam za jakiś czas,niż kupować nową blachę ![]() Później załozyłem sobie pokrowiec,który musze jeszcze naciągnąć: ![]() ![]() ![]() Po skończonej pracy wyglądało to mniej więcej tak- ![]() Niedługo później doszła osłonka licznika od Stacha2011 wyrwana za groszę- ![]() Te dziury co jakiś Zdzisiek wiercił tak szczerze mi nawet nie przeszkadzają ![]() Mijały kolejne dni czekania na kolejne graty,W końcu doczekałem gaźnika- ![]() Pierwsza reakcja-Co za "mechaniok" zabił ten bolczyk co trzyma sprężyne przysłonki rozruchowej ?! Rozciąłem ten drut,wyciągłem przysłonkę i przełożyłem do mojego,założyłem zaworek i próbujemy palić-kicha,zacina się zaworek ![]() Przełożyłem spowrotem zaworek,bez ssania) i próbuje palić-zaskoczył,ale ciągle go zalewa.Po kilku nie udanych próbach wyregulowania gaźnika,postanowiłem zobaczyć stan oringów pod rozpylaczem.Dzięki pomocy STQC rozłożyłem rozpylacz a tu kolejny ZONK-jest tylko 1 oring i jedna miseczka(co już zauważyłem wcześniej).Przełożyłem z mojego starego 14mc wszystkie brakujące uszczelnienia i odpalam-od 1 freza radośnie zagadał.Ustawiłem go i pojechałem się przejechać.Tak dawno nie jeździłem,że musiałem sprawdzić jak idzie-na asfalcie 2 razy szafa zamknięta ![]() Wróciłem spokojnie do domu,było ok.Po 2 h nie wytrzymałem i znowu musiałem się przejechać ![]() Wracając z przejażdzki zdziwiła mnie głośna praca charta.Zatrzymałem się,zgasilem i patrze pod bak-odkręciło się kolanko ![]() Tak więc muszę teraz kupić jedną szpilkę i uszczelkę i znowu w drogę ![]() Specjalnie dla STQC zdjęcia tego gruchota ![]() ![]() Jeśli komuś chciało się przeczytać te wypociny to gratuluje ![]() RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - mateusz5625 - 10-08-2013 19:02:39 Przeczytałem ![]() Pokrowiec mi się nie podoba, pozatym ok. Jeszcze naklejki na zbiornik i będzie git. RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Marvin2010 - 10-08-2013 19:03:15 FAjny chart nie żaden gruchot. RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - stqc - 10-08-2013 19:09:24 Ano ja przeczytałem te "wypociny" ![]() Dzięki za zdjęcia ![]() Aha i chyba przedni błotnik masz odwrotnie ![]() Cieszę się ze pomogłem z gaźnikiem... Z tym motonetem to się nie martw mi paczka szła około 20dni ![]() RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - Amanssy - 10-08-2013 19:10:04 Złom,że ja cie piernicze ![]() Nie naklejki a nowy lakier ![]() Jeśli zostanie lakieru z focusa taty to Chart będzie srebrny,jeśli Nje to dostanie nowy biały ![]() Lepszy taki pokrowiec według mnie,niż stary mocno podarty. RE: Romet Chart 210 aka "Roman" - stqc - 10-08-2013 19:19:07 Aaa i bym zapomniał chyba masz pęknięty "ogranicznik" stopek centralnych bo twój Charta tak jakby na nich leży zamiast stać ![]() Porównaj Sb twój ![]() Mój ![]() widzisz różnicę ![]() |