![]() |
Robaki ze złomu by joozek - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Robaki ze złomu by joozek (/showthread.php?tid=31079) |
RE: Robaki ze złomu by joozek - Szatek - 19-02-2017 17:55:18 "Art. 27. 1. Umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych na czas krótszy niż 12 miesięcy, zwaną dalej „umową ubezpieczenia krótkoterminowego”, można zawrzeć, jeżeli pojazd mechaniczny jest: (...) 5) pojazdem historycznym. (...) 11) pojazd historyczny – pojazd mechaniczny, o którym mowa w pkt 10*, będący: a) pojazdem zabytkowym w rozumieniu przepisów ustawy – Prawo o ruchu drogowym, b) pojazdem mającym co najmniej 40 lat, c) pojazdem mającym co najmniej 25 lat i który został uznany przez rzeczoznawcę samochodowego za pojazd unikatowy lub mający szczególne znaczenie dla udokumentowania historii motoryzacji;" RE: Robaki ze złomu by joozek - joozek - 19-02-2017 18:07:35 Dokładnie tak jak przytoczył Patryk, pkt (b) dotyczy motorowerów 40 i więcej lat, z tym, że sam musisz wypowiedzieć umowę OC, jeśli taka była. Z racji, że nimi nie jeżdżę, więc wypowiedziałem i nie płacę. Za motorowery które maja 25 do 40 lat, płacę OC w wysokości 17 zł za rok składki. Ale nie z racji ..."pojazdu mającym co najmniej 25 lat i który został uznany przez rzeczoznawcę samochodowego za pojazd unikatowy lub mający szczególne znaczenie dla udokumentowania historii motoryzacji" .... tylko z racji przynależności członkowskiej PZM - mam zniżkę od zniżki ![]() RE: Robaki ze złomu by joozek - vwMaly - 19-02-2017 20:16:47 mnie po ostatnich podwyżkach dowalili po prawie 100 zł i zastanawiam się jak to zrobić żeby płacić mniej... jak sie ma jednego to spoko ale jak sie ma 3 lub więcej to już sporo RE: Robaki ze złomu by joozek - Szatek - 19-02-2017 20:28:58 1. Znajdź najtańsze OC. 2. Przerejestruj pojazdy na członka rodziny, który ma więcej zniżek. 3. Nie płać OC za pojazdy które ukończyły 40 lat i którymi nie jeździsz. 4. Wyrób kartę PZM. RE: Robaki ze złomu by joozek - Texas Ranger - 19-02-2017 22:51:28 Z kartą PZM (koszt ok. 100zł) wczoraj zapłaciłem OC za Ogarka w kwocie 16 zł. Przy kilku zabytkach taka karta to opłacalna sprawa. RE: Robaki ze złomu by joozek - mlody191 - 23-02-2017 00:48:56 jak tá karte nabyc ? RE: Robaki ze złomu by joozek - joozek - 23-02-2017 01:22:19 Udajesz się do swojego oddziału PZM i podpisujesz umowę członkowską z ubezpieczeniem PZM. Dostajesz potwierdzenie SMS i po 2 tygodniach pisemko. Tu jednak należy się mała informacja, tylko PZU współpracuje z PZM i udziela dodatkowe zniżki na OC. Wiem jednak, że nie wszystkie oddziały PZU i agenci informują o tym klientów. RE: Robaki ze złomu by joozek - MadMMz - 23-02-2017 07:35:20 Jest jeszcze tańsza opcja. Zapisać się do jakiegoś klubu. Ja jestem w Klubie Dawnych Motocykli Magnet. Składka roczna 50 PLN. Z tej kwoty 10 PLN idzie do PZM i za te 10 PLN od tego roku jestem szczęśliwym posiadaczem karty PZM ![]() Dzięki tej karcie nie tylko jest tańsze OC na wszystkie pojazdy mające ponad 25 lat, ale też na ubezpieczenie domu, mieszkania, wycieczkowe. Tańsze noclegi i jeszcze kilka innych rzeczy. RE: Robaki ze złomu by joozek - joozek - 09-03-2017 14:07:07 Wczoraj przyszła przesyłka. Chciałem przedstawić efekty pracy magików Grzegorza. Jako, że części są z mojego T-1, a on sam nie ma swojego wątku, wstawiam je tu. Efekt proszkowego "chromu". Oczywiście trudno jest go w ogóle porównywać, ale jest więcej niż zadowalający. Firma spisała się dobrze. Przygotowanie powierzchni bdb, ale decydując się na ich usługę warto samemu nad tym popracować - ja tak zrobiłem. Lakier "chrom" położony bdb, świeci się i to bardzo ![]() Elementy zapakowane przez Grzegorza bardzo starannie, nic się nie zarysowało. Piszę to, gdyż chce go pochwalić za dobra robotę, a nie dlatego, że mnie o to prosił. Cena, tez do zaakceptowania, choć "deczko" mogłaby być niższa ![]() Grzegorzu - DZIĘKUJĘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Robaki ze złomu by joozek - Szatek - 09-03-2017 15:55:01 Nie za dużo tego "chromu"? ![]() ![]() RE: Robaki ze złomu by joozek - Quake96 - 09-03-2017 17:40:29 Ładne, fajny tańszy zamiennik chromu ![]() Ale po Tobie Joozku spodziewałbym się fajerwerków jak zawsze, a nie cięcia kosztów ![]() RE: Robaki ze złomu by joozek - gregorian2008 - 09-03-2017 22:33:19 Cieszę sie ze wszystko ok spadl mi kamien z serca bo transporty najgorsze sa ale.jednak kurier dbał o paczkę. Cena wiesz proszek ten jest drogi bo ten lepszy i trwalszy niz inny tani chrom RE: Robaki ze złomu by joozek - rafi555 - 09-03-2017 22:49:22 tan chrom proszkowy to trochę taka fuszerka w porównaniu do innych twoich rometów ![]() RE: Robaki ze złomu by joozek - Rafku - 09-03-2017 22:59:24 Na prawdę fajnie to wygląda - liczę na info czy polerowanie takiego lakieru jeszcze bardziej pogłębia ten 'chrom' RE: Robaki ze złomu by joozek - pajak - 09-03-2017 23:03:22 Szczerze czytam wasze posty i nie wierzę w to co czytam, przecież ani Józek nie tnie kosztów ( bo koszty takiego malowania nie są małe), ani nie robi fuszerki ( bo i tak co ma być w chromie to będzie). Po prostu zamiast koloru będzie " chrom proszkowy " i uważam że będzie następny BOMBOWY Robak. Józku trzymam kciuki . POZDRAWIAM |