Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Stajnia Bola - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Wątek: Stajnia Bola (/showthread.php?tid=53700)

Strony: 1 2 3

RE: Stajnia Bola - NoSeLatamTrochu - 22-03-2024 23:12:43

Dzisiaj po serwisie wyjechał bliźniak mojego bandziora, gaźniki, zawory, olej, filtry, płyny hamulcowe, przegląd ogólny, no i mycie, sprzęt przygotowany do sezonu na 110%, a klient zadowolony. Ja jednak ciągle mam jakąś nieodpartą ochotę grzebać przy starych sprzętach, ciągle myślę nad zapłonem w moim romecie, zrobić go na ludzi, tyle że szkoda mi uziemiać mojego sprzęta wyciągając z niego silnik, oraz zajmować sobie miejsce w warsztacie rozebranym rometem. Myślę czy nie kupić eksperymentalnych karterów do pasowania zapłonu, a może w przyszłości jakichś innych patentów

oczywiście nie dodałem zdjęcia

RE: Stajnia Bola - NoSeLatamTrochu - 21-05-2024 14:29:52

wie ktoś może jak zdemontować sensownie kanapę nie mając kluczyka do zamka? niestety zaginął gdzieś no i nie mam możliwości zrobienia tego w cywilizowany sposób

RE: Stajnia Bola - NoSeLatamTrochu - 11-10-2024 00:04:07

Romet sprzedany, bandit prawie też, powoli leczę się z romeciarstwa, jakoś jak zacząłem robić te silniki na usługi, to mi się odechciało na to patrzeć, a i mały romet dla mnie jest, przyjemność z jazdy jest, ale polecieć gdzieś w dalszą trasę to już niestety lekka męka, sentyment pozostaje, ale trzeba iść do przodu i znaleźć nieco większy obiekt porządania, obecnie mam na wykończeniu wsk 125, ale rozglądam się nieustannie za etz 250.

RE: Stajnia Bola - NoSeLatamTrochu - 17-01-2025 23:19:15

Siemanko, założyłem sobie takiego instagrama warsztatowego @rooster.proworks, będę tam chciał wrzucać jakieś fotki z prac, lub innych ciekawych rzeczy, będę wdzięczny za każdą obserwację, bo początki są trudne, dopiero zaczynam w tym temacie i będę chciał profil rozwijać w każdej wolnej chwili.

dla ciekawych, nazwa rooster works wzięła się od kogucik garage, grupa kogucik spie*dolił i ucik, tak prześmiewczo z kolegami zawsze nazywaliśmy naszą grupę majsterkowiczów no i tak zostało od lat, a works, bardziej mi pasowało niż garage.