Motorynka by stunter - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Motorynka by stunter (/showthread.php?tid=3122) |
RE: Motorynka by stunter - 1Stunter1 - 28-03-2012 23:23:09 No ona niestety bez dokumentów... No niestety już niedługo będzie na allegro... Ale znając życie coś zaraz gdzie RE: Motorynka by stunter - arasszymaras - 28-03-2012 23:26:58 Ile za nią chcesz ? Szkoda że ją sprzedajesz RE: Motorynka by stunter - 1Stunter1 - 22-04-2012 21:04:28 400zł do oddania. Dokładam do niej trochę części RE: Motorynka by stunter - 1Stunter1 - 21-05-2012 15:01:48 Więc chłopaki mam dla was dobre wieśći! Motorynka zostaje w dobrych rękach czyli moich. Mam ją już tyle lat i nie mam zamiaru jej sprzedawać. Nawet stać może. Więc postanowiłem tchnąć w niej ducha i zakupić oto jakie części (po ostatniej jeździe wynikło że przydało by się) Cylinder 60cc Simeringi Uszczelki Podkładek kilka Być może gaźnik k60b Olej przekładniowy. No i po dotarciu będę na niej stuntował... Bo ostatnio dobrze mi szło ale olej brać zaczęła no i się przytarła... Speedfighta zrobiłem i leci 100km/h A mz jeżdżę rekreacyjnie jak się zachce w nią zalać Jak wam się podobają moje plany? RE: Motorynka by stunter - lukimotorynka - 21-05-2012 15:17:42 ja bym wolał z naklejkami. RE: Motorynka by stunter - zbydrze - 21-05-2012 17:08:39 jeździć, jeździć, ale nie rozwalić... A co do planów to nawet, nawet... RE: Motorynka by stunter - 1Stunter1 - 15-08-2012 00:16:19 Plany zeszły do wymiany oleju simeringów i klinu na wale No i przyszedł dzień motorynki. Z dniem 5 sierpnia pożegnałem się z nią niestety. Zrobiłem ją na igłę. Paliła od pierwszego itd. Poszła za 340zł Niestety wyrosłem z motorynek ale na pewno jeszcze w przyszłości będę miał motorynkę. Oto jej ostatnie foto w 5min przed sprzedażą. RE: Motorynka by stunter - 1Stunter1 - 18-09-2013 21:54:29 Chłopaki wracam na to forum jako nowo narodzony. Do mojej stajni doszedł ogar 200, komar 2350 oraz Etz 150. Jeśli chcecie je zobaczyć piszcie w tym temacie. Jednak nie mogę żyć bez polskich Rometów RE: Motorynka by stunter - 1Stunter1 - 19-09-2013 17:17:38 Oto zdjęcie z dnia zakupu ogara. Kupiłem go za można powiedzieć śmieszne pieniądze jak na jego stan. Stał ok 5lat w baku to nie wiem czego nie było i już na drugi dzień udało mi się go odpalić. Jeszcze nim nie jeździłem ponieważ jest jeszcze przednie zawieszenie do zrobienia. Jak wam się podoba? RE: Motorynka by stunter - tramwajarz - 19-09-2013 17:27:41 Ogar jak ogar,dupy nie urywa,szkoda ze malowany RE: Motorynka by stunter - 1Stunter1 - 19-09-2013 20:53:57 No oryginału nie dorwałem ale rometa uratuję Podejrzewam, że poszedł by na złom, żebym go nie kupił. Jak będę na wiosce zrobię jeszcze zdjęcia z komara. Jest to 2350 w oryginalnym malowaniu, tylko przednie zawieszenie jest z 2351. RE: Motorynka by stunter - 1Stunter1 - 23-09-2013 23:52:37 Więc tak oto wygląda mój racingowy komar, którego jako jedynego nie robiłem pod to aby wyglądał tylko aby koła się kręciły jest w nim sporo nowych części głównie silnikowych... Komar wbrew pozorom w wakacje robił najwięcej kilometrów dziennie i stąd pomysł na takie siedzenia Raczej nie ma co w nim sie podobać ale pali zawsze od pierwszego i mnie i kolegę wozi w trasy aż miło Ostatnio zainwestowałem w nową zębatkę przednią no i czas wymienić również łańcuch Przednie koło jest mniejsze ponieważ innego się nie nadawały. Z historii jego to po krótce. Ramę znalazłem w stodole koło tylne wziąłem z taty wózka (takiego pchanego) przednie kupiłem od kumpla z klasy a silnik jak bylem po części od mz i rzucił mi się w oczy. Do silnika wsadziłem zapłon złożony z 4 nowe sprzęgło, tłok i głowicę i zaczął pyrkać |