![]() |
Romet Tyler Universal Polo? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Użytkowe i turystyczne (/forumdisplay.php?fid=208) +--- Wątek: Romet Tyler Universal Polo? (/showthread.php?tid=30182) |
RE: Romet Tyler Universal Polo? - chart80 - 27-10-2014 22:03:29 Nie wydaje mnie się ![]() Na przykładzie Universala od mimy: ![]() RE: Romet Tyler Universal Polo? - yolk - 27-10-2014 22:37:38 Chart80 ma całkowitą rację. Równoległość rury podsiodłowej do główki ramy nie mają znaczenia, ważniejsza jest geometria ramy. Zresztą obecnie wiele rowerów ma geometrię z różnymi kątami główki ramy i rury podsiodłowej. Przy ramach typu cantilever (a taka jest w tym rowerze) często spotykane jest ustawienie główki ramy pod bardziej pionowym katem niż rura podsiodłowa. Ma to swoje uzasadnienie dla całej geometrii ramy w tych rowerach często stosowano kierownice typu ape hanger (jak byś miał geometrię z rurą podsiodłową równoległą do główki ramy to byś siedział odchylony do tyłu). Ramy te mają również lekkie przegięcie na rurze głównej ramy i bynajmniej nie jest to ze względów estetycznych ale własnie ze względu na pochylenie główki ramy. RE: Romet Tyler Universal Polo? - chart80 - 27-10-2014 23:09:54 Nic dodać nic ująć. Wniosek: ROWER JAK NAJBARDZIEJ DO ODRATOWANIA. RE: Romet Tyler Universal Polo? - koperkowy - 30-10-2014 13:24:30 Super, bardzo sie ciesze, że wszelkie wątpliwości zostały rozwiane ![]() ![]() ![]() RE: Romet Tyler Universal Polo? - chart80 - 30-10-2014 16:11:55 Postaw więc po piwku i do roboty. ![]() RE: Romet Tyler Universal Polo? - Zweitakter - 30-10-2014 19:01:00 (26-10-2014 21:32:52)wnusiu94 napisał(a): Taki jaki był. Od Wigry raczej nie podejdzie, trzeba "przypilnować" długości elementu z gwintem. i drugi klopot wigracz ma dluga sterówke ale i sama srednica sterówki jest taka ze ze nie podejdziesz narzynka do widelców trzeba toczyć a potem gwintować.... robiłem w rowerku dla młodego na koła 20".... DA SIE jak jest wola znajdzie sie sposób RE: Romet Tyler Universal Polo? - PawDan - 30-10-2014 21:50:17 To był Twój rower z dzieciństwa. Od dziadka. Masz do niego duży sentyment. I super! Ja bym się udał z tym rowerem do jakiegoś serwisu roweroego, a nawet kilku i niech tam ktoś kompetentny oceni tą ramę na żywo, bo na podstawie zdjęć to się czasem można pomylić. Kasy nie żałuj - sentyment jest najważniejszy, a dla Ciebie bezcenny ![]() RE: Romet Tyler Universal Polo? - PawDan - 31-10-2014 03:21:48 Nie no. Nie moge! Najlepsze rady w tym wątku dał kolega xsaman - żeby rower wystawic ma allegro dając niewyraźne zdjęcia i opis nie ujawniający wad roweru. No gratuluję! Dzięki takiemu samu podejściu pewnego "cwaniaczka" zostałem oszukany na allegro, bo kupiłem rower, który miał pęknięty zawias. Oczywiście sprzedawca tak porobił zdjęcia i opis, że wydawało sie iż rower jest w 100 % sprawny. Potem nie chciał go przyjąć zpowrotem. Ale miał pecha, bo jestem na tyle upierdliwy, że się uparłdm i odzyskałem te pieniądze na drodze prawnej ![]() RE: Romet Tyler Universal Polo? - xsaman - 31-10-2014 09:07:58 (31-10-2014 03:21:48)PawDan napisał(a): Nie no. Nie moge! Najlepsze rady w tym wątku dał kolega xsaman - żeby rower wystawic ma allegro dając niewyraźne zdjęcia i opis nie ujawniający wad roweru. No gratuluję! Dzięki takiemu samu podejściu pewnego "cwaniaczka" zostałem oszukany na allegro, bo kupiłem rower, który miał pęknięty zawias. Oczywiście sprzedawca tak porobił zdjęcia i opis, że wydawało sie iż rower jest w 100 % sprawny. Potem nie chciał go przyjąć zpowrotem. Ale miał pecha, bo jestem na tyle upierdliwy, że się uparłdm i odzyskałem te pieniądze na drodze prawnej Widze kolega ma jakieś kompleksy że zostałwyr###ny w internecie .... Jak ktoś zrobi zły opis to tak można odzyskać hajs ale wystarczy pare kwestii typu stan jak na foto llub sprzedaje jako uszkodzony i możeszz co najwyżej do księdza pójść.. Co do tego żeby mnie oszukali to możesz śmiało probować. RE: Romet Tyler Universal Polo? - chart80 - 31-10-2014 09:37:41 Ale robiąc tak jak proponujesz widać, że Twoją intencją jest oszukanie kogoś, a tego nie możemy tolerować. To chamskie i nieuczciwe działanie. Tyle w temacie. Odp: RE: Romet Tyler Universal Polo? - xsaman - 31-10-2014 22:48:22 (31-10-2014 09:37:41)chart80 napisał(a): Ale robiąc tak jak proponujesz widać, że Twoją intencją jest oszukanie kogoś, a tego nie możemy tolerować. To chamskie i nieuczciwe działanie. Oszukałbym kiedy napisze "super stan jak nowe" ale pisząc że stan jak widać nie jest oszustwem. Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 RE: Romet Tyler Universal Polo? - sl80 - 31-01-2015 01:01:45 Coś nowego w temacie? Czy odbudowa ruszyła, jestem ciekaw postępu. RE: Romet Tyler Universal Polo? - chart80 - 31-01-2015 01:53:04 Też jestem ciekaw ale obawiam się , że entuzjazm opadł z jakiegoś powodu. RE: Romet Tyler Universal Polo? - Zweitakter - 31-01-2015 14:43:24 zrobi pewnie, nagwici wideu z jakiego wigracza pomaluje, nawyżej oklei na polo nie na universala, i nie będzie się chwalił, nie ma to jak ciepłe przyjecie PS. ramę mając odpowiedni narząd jak nie jest ostro walnięta też można wyprostować..... |