![]() |
Seat Toledo mk I 1998 1.6i - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Seat Toledo mk I 1998 1.6i (/showthread.php?tid=27982) |
RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - BITER - 31-08-2014 11:48:43 Jak już mówiłem - zmian do przodu, narazie nie widać. Pogrzebałem trochę z wycieraczkami bo mi strasznie przeszkadzały. Lewa nie zabierała mi z całej szyby wody, tylko zostawiała ją kilka cm od krawędzi szyby, co powodowało ponowne rozbryzgiwanie się jej znowu na szybę, czyli utrudnianie widoczności. Natomiast prawa z niewiadomych przyczyn stała na wpół szyby. Efekt grzebania z wycieraczkami ukazał się następujący: Przed: ![]() Po: ![]() Doszła także dojazdówka na prawe tylne koło ( no niestety ). Siła wyższa ( prawdopodobnie źle przepolerowany rant alufelgi ) sprawiała że stopniowo schodziło z opony. Teraz wygląda to tak: ![]() I przyszedł także czas na taki malutki akcencik z mojego prywatnego życia który postanowiłem Wam ujawnić ![]() Tak więc od pewnego czasu jestem ojczymem rocznego chłopca ![]() Pomimo swojego wieku zdaję sobie sprawę, jak wielką odpowiedzialnością jest zajmowanie się dzieckiem. Notka dla facetów: Szanujcie swoje kobiety za to, że starają się być najlepszymi matkami pod słońcem, często kosztem samych siebie. ![]() Malutki niedawno wyrósł ze swoich pierwszych bucików w których nauczył się chodzić. Na pamiątkę postanowiłem zrobić coś, co zrobił także mój znajomy ![]() Malutki stylowy gadżet do samochodu ![]() ![]() Co do planów to dzisiaj będę wstawiał nowe żarówki do auta ( kierunkowskazy ) a dalej pokaże czas ![]() RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - Bartek - 31-08-2014 14:38:43 Maluj wnękę grilla albo w kolor nadwozia albo na czarno psiknij bo ten biały jednak wygląda dziwnie. Ale nie rozkminiam jednego.. masz żonę czy jak że zostałeś ojczymem ? RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - BITER - 24-09-2014 13:10:55 Wnęka pomalowana, doszły nowe żaróweczki do kierunkowskazów na przód, i założyłem zimówki ( w tym roku nie wyrobię się z budżetem ale na przyszłą zimę będą pomalowane na biało ). Pokombinowałem tteż z oświetleniem panelu klimy ale będę musiał się jeszcze pobawić ![]() Efekty pracy prawdopodobnie dzisiaj wieczorem będą ujawnione ![]() ![]() RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - Grelus23 - 24-09-2014 16:03:47 Piękny Seacik, naprawdę mi się podoba. Mój wujo ma podobnego. Jedyne co mi się nie podoba to felgi. Ale to już kwestia gustu ![]() RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - BITER - 25-09-2014 02:37:48 Na wstępie chcę podziękować wszystkim za pozytywne komentarze - motywujecie mnie do dalszej pracy przy projekcie Tolka ![]() Tak więc zgodnie z prośbą Bartka, która ogólnie bardzo mi się spodobała postanowiłem przemalować wnękę grilla na czarno. Wyszło jak wyszło i powinienem dostać za to solidną linijką po rękach ale obiecuję poprawę w nowym roku, albowiem na wiosnę mam zamiar malować Tolka ![]() ![]() ![]() Nie przedłużając: Przed: ![]() Po ( trochę nieudane ale chociaż nie widać płatów wyblakłej szarości) : ![]() 24.09.2014 zająłem się wymianą opon letnich wraz z zimówkami. Tak, wiem, felgi nie pomalowane, z winy braku funduszy, ale w planach jest profesjonalne przygotowanie wraz z malowaniem felg ( prawdopodobnie na wiosnę 2015 ). ![]() ![]() Wszystko zmierza ku właściwej drodze ![]() ![]() Oczywiście po otrzymaniu akumulatora nie omieszkałem przejechać się po osiedlu ![]() Po powrocie licznik kilometrów " dziennych " zaczął wskazywać magiczną liczbę kilometrów. Dlatego też postanowiłem się z Wami tym podzielić ![]() Seat od pierwszego swojego ruszenia do dzisiaij ma zrobione już: ![]() 80 km ![]() Następnym krokiem po tak dużej przerwie było naprawienie lampki oświetlającej kokpit od klimy: Nie świeciła wogóle: Przed: ![]() Po: ![]() Problemem były druciki umieszczone w żarówce służącej do podświetlenia takiego bajeru ![]() ![]() Plasticzek Valeo ![]() Świecić się żwieci ale muszę jeszcze popracować żeby swiecił się cały kokpit ![]() ![]() ![]() PS: jutro dojdą kolejne zdjęcia z kolejnych prac m. in. usuwanie zepsutego systemu głośnomówiącego, wymiana żarówek w kierunkowskazach przód i kilka innych ![]() Na dzisiaj to tyle ![]() RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - Jurson - 25-09-2014 14:50:47 a ja jak zawsze przy swoim na GLEBE GO!!!!!! bbs 15cali wrzucisz i bedzie kozak w naszym miescie ![]() RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - Bartek - 25-09-2014 15:43:48 Jurson dobrze prawi gleba dobre koło polerka lakieru i jest miodzio. Co do grilla nie wygląda mega profesjonalnie ale lepiej z tym czarnym niż jak było to białe/szare. Jak dla mnie na plus. Czekam na kolejne relacje ![]() RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - BITER - 26-09-2014 01:27:36 #Bartek #Jurson Dobrze gadacie ![]() ![]() Póki co mam na oku bardzo sympatycznie wyglądające sportowe zawieszenie do Toledo i prawdopodobnie będę je brał ![]() ![]() A co do fotekto jutro powrzucam z małym bonusikiem jaki trafił do Seata dzisiaj ( 25.09.2014 ), gdyż dzisiaj nie miałem nawet jak ich wrzucić ( mało czasu ![]() RE: Seat Toledo mk I 1998 1.6i - BITER - 07-10-2014 00:43:35 Dobry wieczór wszystkim ![]() Dzisiaj pora na mały up ![]() Tak więc zaczynamy aktualizację od 26 września 2014 ![]() Dzięki znajomościom które posiadam w jednym z Suwalskich hipermarketów, udało mi się zdobyć ( może nie za " pisiont" groszy ale za równie rozsądną cenę ) Trójgniazdowy rozgałęziacz do gniazda zapalniczki - bardzo przydatną w samochodzie rzecz ![]() ![]() ![]() ![]() ( teraz możecie się przyjrzeć mojemu hucząco buczącemu sprzętowi " ałdjo " które powiedzmy że daje radę ![]() Może teraz mi się ten trójnik za bardzo nie przyda ale juz niedługo być może dojdzie CB radio i już będzie ciekawiej ![]() Zrobiłem dodatkowo kilka fotek z wnętrza jak podświetlona jest deska rozdzielcza - słaba jakość za mało pokazuje ale co tam ![]() ![]() ![]() A tak świeci sam transmiter ![]() ![]() Może nie powala ale po co komu w samochodzie iluminacje rodem z UFO ? ![]() 2 października postanowiłem zejść do piwnicy i wygrzebałem ze starego regału litr oleju do Seata zostawionego na ewentualną dolewkę ![]() Póki co olej jest jaki jest ![]() ![]() ![]() ![]() No i na sam koniec w efekcie nudy zabrałem się z grubsza za uprzątnięcie większych elementów z samochodu w celu pokazania Wam wielkości Toledowskiego bagażnika ![]() Przed: ![]() Po: ![]() A teraz tak osobiście to czasami tracę nadzieję że doprowadzę Tolka do stanu takiego, w jakim są auta ze zlotów lub z projektów umieszczonych na fb.. Wszystko wydaje się być takie łatwe, jednak dla mnie koszt nowego sprzęgła to rzecz niemalże nie do osiągnięcia.. Ale bądźmy dobrej myśli ![]() ![]() Póki co, to na tyle ![]() ![]() |