![]() |
[Komar] Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: [Komar] Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie (/showthread.php?tid=27868) |
RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - KOq - 27-07-2014 15:10:22 Cały czas to samo. Jutro spróbuje ustawić szybkość zapłonu tylko nie wiem czy dać szybszy czy wolniejszy? RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - szczupak54 - 27-07-2014 19:09:08 (27-07-2014 15:10:22)KOq napisał(a): Cały czas to samo. Jutro spróbuje ustawić szybkość zapłonu tylko nie wiem czy dać szybszy czy wolniejszy? szybszy RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - Motorowerzystka - 27-07-2014 19:44:09 A pływak może nowy? Bo ostatnio kupiłam do swojego Komara pływak nowej produkcji i tak samo miałam, nie miałam już pomysłów co mogło w nim być to zaholowałam go Chartem ![]() RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - KOq - 27-07-2014 23:38:09 Z nudów poszedłem wieczorem zapalić komarka i pomyśleć co mu jest ![]() Gdy go odpaliłem chwile pochodził, zagrzał się to go przygazowałem i właśnie w tym momencie kiedy robi ''buuuuu'' i kiedy przerywa w normalnej jeździe to w okuł cewki iskry robi się jasno ![]() ![]() Pozostaje mi tylko kupić cewkę i sprawdzić czy będzie działać. Tak w ogóle to źle zacząłem pisać temat, bo wtedy kiedy ja pompowałem paliwo on zdążył ochłonąć i palił ![]() ![]() RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - Jakchwal205 - 27-07-2014 23:50:27 miałeś coś takiego ? http://www.youtube.com/watch?v=iwhiRqHE3BE ![]() RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - KOq - 28-07-2014 22:20:19 Dokładnie to, ale jak ja puszcze gaz to spada na wolne obroty i ładnie chodzi a tu do zera gaśnie (chyba, że cały czas gaz trzymam to gaśnie ). Cewka nie wyeliminowała problemu ![]() RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - Blusik - 29-07-2014 00:14:48 a Pierścienie,cylinder ,tłok albo tłumik zapchany RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - Blusik - 29-07-2014 01:53:26 I kolanko jeszcze Romet 2375 Remont RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - KOq - 13-08-2014 21:59:08 Na ten czas straciłem chęć grzebania przy komarku, ale już jestem ![]() Dzisiaj ściągnąłem głowice i cylinder. Pierścienie lekko przytarte ruszają się tzn. nie przyspawały się ani nie pękły. Tłok oprócz tego że na górze jak zwykle czarny i przykopcony to też pod pierścieniami czarny i lekko brązowy. Wychodzi na to że tłok ma duże luzy i jest nieszczelny. cylinder też ''wychodzony'' Decyzja została podjęta, jutro wyciągam silnik z ramy i wiozę do pewnego pana ![]() ![]() Ten sam koleś co robił dla brata MZ'ke robił będzie komarka ![]() ![]() RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - Blusik - 14-08-2014 00:23:38 To czekamy RE: Nie dostaje paliwa ; podpompuje to jedzie - KOq - 17-09-2014 22:43:48 Witam Na wstępie dziękuje za pomoc w naprawie komarka. Mój bzyk dzisiaj wrócił z remontu. Włożyłem silnik w ramę i kopałem pół dnia, (takiej kompresji to w nim jeszcze nie widziałem ![]() ![]() ![]() Komarek igiełka ![]() Może kiedyś pochwale się jak odpala na jakiś filmiku ![]() Dzięki i cześć |