![]() |
Moc ogara. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet Ogar 200 (/forumdisplay.php?fid=143) +---- Wątek: Moc ogara. (/showthread.php?tid=25574) |
RE: Moc ogara. - Quake96 - 04-07-2014 10:55:29 Bez przesady, panowie... Sam mam założony praktycznie nowy cylinder 55ccm Almotu. Fakt, pierwsze kilometry były odrobinę mułowate, ale nie dość, że to było może pierwsze 5-10km, to jeszcze nawet na trójce się zbierał. Teraz już normalnie się rozpędza, więc te gadanie, że jak tak muli to może się "poprawi" jak się dotrze to taka trochę wiara w cuda ![]() Co do Twojego problemu to miałem podobnie, tyle, że u mnie wystąpiło to w zasadzie po dotarciu (od dotarcia stopniowo było gorzej). Problem polegał na tym, że miałem nowy tłok i pierścienie, ale stary, nominalny cylinder, który miał nieznany przebieg. Mimo, że nie miał rys, to miał zapewne to słynne "jajo", czyli był po prostu zużyty. Rada? Daj cylinder do szlifu ![]() Odp: Moc ogara. - Raflik - 07-07-2014 20:50:02 Co Ty do mnie rozmawiasz ??? właśnie rzadko kiedy były 2 pierścienie Masz tu skan i policz ile pierścieni 2 razy w życiu miałem przyjemność zdejmować fabryczny cylinder po raz pierwszy i były 3 pierścienie , raz w jawce ( kaczka) i raz w Ogim 200 Mnie to jara, że mam OGARA XD RE: Moc ogara. - blacha99 - 07-07-2014 21:13:18 KOlega wyżej dobrze gada , stary cylek i jak sie zmienia tylko tłok to moze być nawet ojedną setną milimetra miejszy i już będzie mułowaty , zroobić szlif pod tłok albo kupić nowy cylek z tłokiem Odp: Moc ogara. - Raflik - 08-07-2014 12:23:35 Włóż sam pierscień do cylindra i zmież luz , powinien być od 0,2mm do 0,7mm jeśli jest wiekszy to szlif Mnie to jara, że mam OGARA XD RE: Moc ogara. - Joker345 - 13-08-2014 18:30:02 Sorki, że tak długo nic nie pisałem - nie miałem czasu. Zaraz sprawdzę ten luz w cylindrze, ale dziś zdecydowałem się zeszlifować spaw z tłumika i co się okazało? że kolanko jest przyspawane na równo z tłumikiem, czyli kolanko nie wchodzi do tłumika. Może być to tego wina? RE: Moc ogara. - Mariuszczs - 24-08-2014 12:34:05 Chyba nie, ale do testów poszukaj drugiego kolanka odpowiedniej długości i daj znać czy się zmieniło. RE: Moc ogara. - przemcio - 24-08-2014 13:02:16 pierdolnił spawaka i dyfuzor od jakiegoś crossa i pod każdą górkę podjedzie ![]() |