Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Zmiana nazwy "Tablicy" - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23)
+--- Wątek: Zmiana nazwy "Tablicy" (/showthread.php?tid=24703)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Taśma - 15-04-2014 08:31:08

nikt nic nie ukradl. sprzedali tablice i tyle.

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Tomasso94 - 15-04-2014 08:52:51

Nikt nic nie ukradł i nie sprzedał....

Zmiany nazwy zażądał właściciel Grupy Allegro (, która jest właścicielem tablica.pl. Trudno, prezes chce, dyrektor nie ma nic do rzeczy. A żeby rozwiać wasze teorie polskości, tak, allegro było nasze, od 12.1999 do 03.2000, czyli po niecałych czterech miesiącach na wszystko położyli rączki brytole. Czemu nikt nie stękał jak z szerlok.pl zmienili nazwę na tablica.pl? Big Grin aaa, pewnie nikt nie pamięta. No to wklepcie sobie http://www.szerlok.pl i się zdziwicie :F

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - nie_mientki - 15-04-2014 09:12:57

W 1999 to ja do mamy do pracy na internet latałem. A połowy forum nie było jeszcze na tym łez padole.

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Semmao - 15-04-2014 12:11:47

Jakbyście nie wiedzieli portal OXL.pl funkcjonował od kilku lat na polskim rynku. Jest to wielka rozpoznawalna na zachodzie marka, która połączyła się z alledrogo, przejmując jej nazwę. Zabieg marketingowy, reszta zostanie taka sama.

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - nie_mientki - 15-04-2014 12:23:29

Ale kapitał żydowsko-masoński. Hańba.

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Paweł96 - 15-04-2014 13:34:27

Według mnie nie pasuje ta nazwa wogóle. Wchodzę na tą stronkę codziennie, zawsze zapominam że to OLX a wpisuje tablica.pl i wskakuje Smile Według mnie ta nazwa dziwna, ale to nie moja sprawa.

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Latos - 15-04-2014 17:31:44

Ja z początku myślałem, że ktoś postanowił sobie wykupić adres tablica.pl i rzucił odpowiednią sumą i zmienili adres, a tu się okazuje zupełnie inaczej Smile Tablica była fajna, a to olx to wgoóle się kupy nie trzyma.

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - nie_mientki - 15-04-2014 17:34:04

(15-04-2014 17:31:44)Latos napisał(a):  a to olx to wgoóle się kupy nie trzyma.

??

Co poza logiem i nazwą się zmieniło?

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Quake96 - 15-04-2014 18:09:27

Jeszcze nic. Ale wiadomo jak to się zaczyna Wink

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Norbi96 - 15-04-2014 19:07:58

Przeżywacie. Nazwa się zmieniła i wielkie mi co. Ogłoszenia są? Są. Darmowe? Darmowe więc nie wiem czego taki płacz.

Jak 2 lata temu szukałem motorynki do kupienia to olx było tylko inaczej wyglądało. Potem weszła tablica, olx poszło w cholerę. Teraz znowu jest olx...

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - charper - 15-04-2014 19:26:44

(14-04-2014 18:08:15)DominiX napisał(a):  
(14-04-2014 17:38:23)charper napisał(a):  Czy w tym kraju jest jeszcze coś polskiego?

Romety i wski Big Grin

Tego już z 20 lat nie produkują...
Fabryki zamknięte... Polska technologicznie się nie rozwija. Polska dostaje ochłapy ze wschodu i zachodu. To tam mają fabryki, to tam pracują nad nowym, lepszym! My tez mogliśmy mieć ale wszystko było i jest regularnie niszczone. Miło się żyje PRLem bo mieliśmy coś NASZEGO. Teraz telewizor Samsunga, rower shimano, motocykl suzuki, traktor new Holland, głośniki Logitech i można tak w kółko... A u nas w domu jest jeszcze żelazko. Ma logo ZMD! Zamrażarka PREDOM-coś tam, już nie pamiętam dokładnie bo się z 5 lat temu zepsuła i trzeba było kupic inną. Wzmacniacz Unitry, sprzęt roliczy polski, nawet samochody... Polskiego sprzętu tyle jeszcze z 20 lat temu było, a teraz? To tylko taki wstęp do dalszych przemyśleń, ale niech sobie każdy sam dokończy. Nie chcę bana za antysemityzm i inne...

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - nie_mientki - 15-04-2014 19:30:58

Mamy polską myśl szkoleniową w piłce nożnej Big Grin

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Tomasso94 - 15-04-2014 19:35:51

ej, no rowery mamy nasze, krajowe Big Grin

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - Latos - 15-04-2014 19:37:09

(15-04-2014 19:30:58)nie_mientki napisał(a):  Mamy polską myśl szkoleniową w piłce nożnej Big Grin

https://www.youtube.com/watch?v=7qGY5o8vFis

RE: Zmiana nazwy "Tablicy" - krzysiu1505 - 15-04-2014 19:41:47

(15-04-2014 19:26:44)charper napisał(a):  
(14-04-2014 18:08:15)DominiX napisał(a):  
(14-04-2014 17:38:23)charper napisał(a):  Czy w tym kraju jest jeszcze coś polskiego?

Romety i wski Big Grin

Tego już z 20 lat nie produkują...
Fabryki zamknięte... Polska technologicznie się nie rozwija. Polska dostaje ochłapy ze wschodu i zachodu. To tam mają fabryki, to tam pracują nad nowym, lepszym! My tez mogliśmy mieć ale wszystko było i jest regularnie niszczone. Miło się żyje PRLem bo mieliśmy coś NASZEGO. Teraz telewizor Samsunga, rower shimano, motocykl suzuki, traktor new Holland, głośniki Logitech i można tak w kółko... A u nas w domu jest jeszcze żelazko. Ma logo ZMD! Zamrażarka PREDOM-coś tam, już nie pamiętam dokładnie bo się z 5 lat temu zepsuła i trzeba było kupic inną. Wzmacniacz Unitry, sprzęt roliczy polski, nawet samochody... Polskiego sprzętu tyle jeszcze z 20 lat temu było, a teraz? To tylko taki wstęp do dalszych przemyśleń, ale niech sobie każdy sam dokończy. Nie chcę bana za antysemityzm i inne...

Coś naszego? Co z tego, że mieliśmy coś naszego, skoro to było g...o, produkowane na "odczep się", żeby towarzysze w Ministerstwie Gospodarki mogli się nacieszyć, że wyprodukowano tyle a tyle samochodów(i co z tego, że były to przestarzałe g...a takie jak polonez czy maluch), że wyprodukowano tyle a tyle rowerów(i co z tego, że były to składaki z łamiącymi się zawiasami), że wyprodukowano tyle a tyle motocykli(i co z tego, że były to słabe i przestarzałe graty, stokroć gorsze nawet od tego, co produkowano w sąsiednich komunach, o zachodzie już nie wspominając...). Przykłady można w każdej dziedzinie, nie tylko w motoryzacji wymieniać dziesiątkami. Wystarczyło jednak tylko w połowie rozmontować ustrój, żeby przedsiębiorstwa nierentowne, produkujące złom upadły w konkurencji z zachodem(gdzie produkuje się lepiej) i ze skośnymi(u których produkuje się taki sam złom, tyle że kilka razy taniej)