![]() |
Kreidler Florett - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Dwa kółka (/forumdisplay.php?fid=172) +--- Wątek: Kreidler Florett (/showthread.php?tid=23139) |
RE: Kreidler Florett - artur1435 - 01-03-2014 21:13:43 mam rodzine w niemczech... ale jakos z nimi nie chce ![]() RE: Kreidler Florett - olo09 - 02-03-2014 15:36:51 Fajne moto, powodzonka. RE: Kreidler Florett - artur1435 - 11-03-2014 21:34:16 Panowie, stało się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() RE: Kreidler Florett - Magister - 11-03-2014 21:41:42 Przedstaw go w innym temacie :-) RE: Kreidler Florett - artur1435 - 08-04-2014 20:56:32 Cześć! Odpuściłem sobie na jakiś czasz relacje z remontu, ponieważ nie miałem czasu na to. Remont ruszył odrazu z grubej rury, nowy tłok, iskrownik był do dup*, znalazłem identyczny z jakiegos sachsa, kupiłem, gra, pasuje, jest iskra, tego samego dnia odpalilem. Jednak czas zrobił swoje... simeringi poszły, szukałem, szukałem znalazłem, przesyłka wiecej kosztowała niz one... Wymieniłem je, odpalam, tragedia... szum w sumie to juz nie był szum, a taki dzwiek jak wydała słynna Ewa Woźniak, ta od czały czas tłukło ![]() Wziąłem silnik na warsztat, rozpołowiłem, łożyska z wału rozsypały sie... silnik składał jakiś "magik" każde łożysko innej firmy... nawet polskie FŁT. Pojachałem do Vametu, kupiłem wszystkie ale na te z wału czekałem 2 tygodnie :c koszt łożysk NTN i na wał słowackie niby dobra ![]() Męczylem sie z złożeniem jakies 2 dni... jakiś Majster nie mam pojecia jak ale wsadził jakaś durną podkładkę, wyjalem ja i poszło. Mam teraz problem z sprzeglem... nie działa, znaczy zbyt mocno dokręcę to dzwignia nie działa, za słabo to się ślizga POMOCY ![]() Wymieniłem rówież łozyska w kołach i zębatce. Zrobilem tylni hamulec, przód miał syf w układnie i chyba cos sie, przydkało bo nie moge odpowietrzyć... jeśli ktoś będzie zainteresowany mogę fotki silnika. |