![]() |
Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Chłopcy Rometowcy (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Sprawy Forum (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! (/showthread.php?tid=20762) |
RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 06-12-2013 17:49:24 Jeśli nie odnajduje Ci twojego miejsca zamieszkania, musisz wybrać najbliższą większą miejscowość. RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - bartoszek5k - 06-12-2013 17:59:12 Próbowałem wpisać gminę i nic, próbowałem wpisać miasto najbliżej mnie i nic, w końcu wpisałem Warszawa i też wyskoczył błąd. Za każdym razem zamiast zwykłej wiadomości o błędzie pojawiła się jakby tabelka na samej górze taka informacja "Wystąpiły następujące problemy: Warning [2] file_get_contents(http://maps.google.com/maps/geo?q=Warszawa&output=xml&key=ABQIAAAAKJ6xcfEkl7HJrCElaZZ91BSa80AeP9gxNjjACWqoNs2lyZGeKBTNqI35pCYsEULpava4I8vahU2hGw) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 403 Forbidden - Line: 198 - File: usermap.php PHP 5.2.17 (Linux) File Line Function [PHP] errorHandler->error /usermap.php 198 file_get_contents" RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Boszu - 06-12-2013 19:31:13 (06-12-2013 16:24:11)Tomasso94 napisał(a): Właśnie piszę z najnowszego fajerfoksa, problem z oknem edycji naprawiony. Jeśli nadal będzie występował, wyczyśćcie cache przeglądarki i powinno być już okej Cieszy mnie bardzo ta wiadomość!
I widzę faktycznie wszystko wróciło do normy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 06-12-2013 21:33:13 Rzeczywiście z mapką użytkowników są drobne problemy, ale postaram się zrobić to tak szybko jak tylko się uda. Nadal czekam na opinie o działaniu forum na nowym serwerze oraz wykryte przez was błędy i nieprawidłowości ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Boszu - 06-12-2013 22:08:27 Z mojej strony, póki co wszystko pracuje perfekto... ![]() ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 08-12-2013 17:31:52 Mapka użytkowników naprawiona, możecie się spokojnie przypinać i wszystko powinno już działać ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - FUTURISTA - 12-12-2013 00:03:37 1. Brak możliwości "zwinięcia" sekcji "Statystyki Forum". Wszystkie inne sekcje można "zwinąć", a tej niestety nie. Możliwości wyłączenia w panelu użytkownika też nie znalazłem. 2. Niepełne spolszczenie i spolszczenie z błędami (brak polskich znaków) w informacji o użytkowniku. RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 12-12-2013 00:09:01 ad 1. Statystyki forum (pierwsze pod czatem) są dodatkowym pluginem bez przewidzianej możliwości zwijania, więc tak zostanie, chyba że znajdę trochę czasu na to. ad 2. W którym dokładnie miejscu? RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - FUTURISTA - 12-12-2013 00:20:42 1. Rozumiem, po prostu taki "bajer" ![]() 2. "Find All Thanked Posts", "podziekowan", "Znajdz", "podziekowaniami". RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Tomasso94 - 12-12-2013 02:46:08 Pewnie się nadpisało conieco w innym kodowaniu przy serwerowych manewrach - do zrobienia ![]() EDIT: Okej, system podziękowań poprawiony. Napisałem plik językowy na nowo, teraz wszystko powinno mieć ręce i nogi. Sprawdzać panowie, sprawdzać! ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Justyna - 12-12-2013 03:00:59 (12-12-2013 02:46:08)Tomasso94 napisał(a): Sprawdzać panowie, sprawdzać! panowie. ![]() ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - FUTURISTA - 12-12-2013 14:33:54 (12-12-2013 02:46:08)Tomasso94 napisał(a): W wolnej chwili zajmę się przyciskiem "pomógł" na porządnie.To znaczy? ![]() Być może tak to jest, że każdy chwali swoje ![]() Znam inne zasady działania takiej funkcji, nie wiem tylko czy są one możliwe do zrealizowania na tym skrypcie, choć myślę że raczej tak ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Boszu - 12-12-2013 17:08:27 A może zamiast "Pomógł" to "Postaw Piwo", lub wersja dla wieku tego forum "Postaw świecę", lub "Postaw Pierścień". W tym oczywiście, dodać do regulaminu, że z każdej np. postawionej świecy, kiedyś trzeba się rozliczyć. ![]() ![]() ![]() Bo Piw to raczej młodzieży ja zamiaru nie mam stawiać. ![]() Można by też ewentualnie dodać, jeżeli jest możliwa to dodatkowa opcja "lubię to". Czy "Fajne". Aby zaznaczyć że któryś post nam się podoba. ![]() Lub "popieram"... Zamiast "lubię to" czy "Fajnie"... ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - FUTURISTA - 12-12-2013 18:40:12 Przykłady z mojego podwórka: dwa systemy nagradzania (współistniejące lub do wyboru) - "pomógł" i, ze względu na średnią wieku forumowiczów ![]() ![]() - "pomógł" może używać tylko autor danego tematu, - "oranżadę" może "postawić" każdy użytkownik, każdemu innemu użytkownikowi biorącemu udział w dyskusji, ale tylko raz w danym wątku. Oczywiście użytkownik nie ma możliwości odebrania danego już komuś "pomógł" albo "oranżady" ![]() Innym ciekawym rozwiązaniem jest system reputacji (+/-) stosowany w smf, gdzie (dodatkowo z odpowiednim modem) użytkownik chcący dać komuś + lub -, musi to uzasadnić ![]() RE: Błędy na forum których kiedyś nie było, a teraz są! - Simon - 12-12-2013 19:20:30 (12-12-2013 18:40:12)FUTURISTA napisał(a): Przykłady z mojego podwórka: Co do reputacji, tak już było. Lecz po problemach z nadużywaniem tej opcji została zniesiona. |