![]() |
sprzedać czy zostawić? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Czy warto kupić? Wycena, Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=98) +--- Wątek: sprzedać czy zostawić? (/showthread.php?tid=13971) |
RE: sprzedać czy zostawić? - Johny - 02-05-2013 23:38:34 Arturze, remontowałem dobrze, bo zrobił mi silnik fachowiec który sam miał takiego ogara a zajmuje się na codzien motocyklami wiec naprawdę solidnie zrobiona robota, paliła od strzała i nie było problemu, a wszyscy wiemy jak padają kondensatory. tam był zamontowany stary bo jeździł a nowe padają szybko, podobno ( nie wiem nie miałem nigdy). wiec to kwestia albo kondensatora albo cewki butelkowej która kiedyś pewnego dnia trochę zmokła w czasie deszczu a to przecież żadnej elektryce nie robi dobrze. Arturze, widzę ze masz doświadczenie i mówisz ze ten sprzęt jest wdzięczny i nadaje się w trasy. uwierzę Ci i zostawię go sobie. skoro ma służyć jako forma transportu na trasy 20/30 km w jedna stronę to na upartego się pchnie. Zostaje u mnie. jak macie jakieś dobre rady to chętnie przyjmę, chociaż już szukam gaźnika Simsona i innych ciekawych pomysłów. A właśnie, nie wie ktoś gdzie robią dobrze szlify cylindrów we Wrocławiu czy okolicy? RE: sprzedać czy zostawić? - Stasiek - 03-05-2013 11:08:23 Dobrze ze zostawiasz Sobie : ) , Gaźnika jak szukasz używanego . Simso***.net . Tam tego mają dużo . RE: sprzedać czy zostawić? - Artur - 03-05-2013 11:39:08 Cytat:zrobił mi silnik fachowiecSkoro robił fachowiec to powinien zrobić tak, aby jechał a nie się psuł. Cytat: to kwestia albo kondensatora albo cewki butelkowejSkoro wiesz, gdzie leży problem i - jak widać - nie są to drogie rzeczy - to pomysł sprzedania jest conajmniej dziwny. Cytat:sprzęt jest wdzięczny i nadaje się w trasyWdzięczny jest z pewnością. Co do tras... Ja bym szału przy takiej prędkości dostał, ale jak komuś to nie przeszkadza - to też się nada. ![]() Cytat:Zostaje u mnie.No, i bardzo dobrze! Cytat:nie wie ktoś gdzie robią dobrze szlify cylindrów we Wrocławiu czy okolicy?Do tego silnika...? W Poznaniu znajdą się ze dwa zakłady, co porządnie robią. Jeden wysyłkowo chyba przyjmuje, drugi - nie wiem. RE: sprzedać czy zostawić? - gabriel0 - 03-05-2013 12:01:57 Do pierwszego motoru to jest zawsze przyzwyczajenie. Ja bym go sobie zostawił jak już ale nie zbieraj ich za dużo bo twój garaż będzie wyglądał jak moja komórka> ![]() ![]() ![]() RE: sprzedać czy zostawić? - maziak1970 - 03-05-2013 14:56:13 Z tym zbieraniem za duzo to tez przyznam racje,bo mam jeszcze tego wiecej niz Gabriel,ale to juz jak kto woli,ja lubie sie bawic w kolekcjonowanie,ale niestety powoli nie mam gdzie tego upychac RE: sprzedać czy zostawić? - Johny - 03-05-2013 15:20:10 Szlif oryginalnego cylindra na jeden rozmiar wyżej to chyba nie grzech? przecież nie będę robił tuningu w ogarze. No wiem co trzeba, będę walczył bo kasy trochę dostanę teraz to się ogarnie go. To jak to jest z jazda w takie trasy? Może mi ktoś opowiedzieć? A ja widać co mam w podpisie, niedługo dojdzie motorynka jeszcze ![]() RE: sprzedać czy zostawić? - Artur - 03-05-2013 15:23:25 Cytat:Szlif oryginalnego cylindra na jeden rozmiar wyżej to chyba nie grzech?Ale szlif zazwyczaj robi się podczas remontu, a nie po nim... RE: sprzedać czy zostawić? - Johny - 04-05-2013 00:00:44 zgodnie z zapewnieniami osoby od której kupiłem ten 2 cylinder i cały układ miał być igła. dlatego będzie się robić na opak. |