![]() |
Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Pozostałe pytania (/forumdisplay.php?fid=210) +--- Wątek: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe (/showthread.php?tid=27970) |
RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - wigry3gdynia - 24-07-2015 19:17:35 Dziś wybrałem się z kolegą na złom i dostałem do od właściciela złomu całkowicie za darmo,ale daliśmy mu 6zł na piwo. ![]() RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Semmao - 25-07-2015 12:54:16 To co u mnie stoi na złomie: Jubilat 89' : ![]() Wigry ?? 77': ![]() I pierwszy raz słyszę: ROMET KLEJNOT: ![]() ![]() Oraz ten niezidentyfikowany jeszcze: ![]() KTOŚ mi powie coś więcej o KLEJNOCIE? Rocznik nie określony, bo na piaście rysa w miejscu rocznika, ale 8coś. RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - xsaman - 25-07-2015 13:39:58 ten niezidentykowany ciekawy mała główka itp RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Wigrus - 25-07-2015 18:29:02 Jubilat piękny, chyba moja ulubiona seria. Wigry też godne zainteresowania, to dwójka. Klejnot? Chyba mamy odpowiedź na niedawno zadane pytanie dotyczące nazwy rowerka dziecięcego na kołach "18. Pochodzi z końca lat '80. A ten ruski, to jak Ci już pisałem Salut. Szczerze? Brałbym wszystko. ![]() RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Semmao - 25-07-2015 22:32:25 Właśnie nigdy przedtem nie widziałem Klejnota. Nie znalazłem też jakichkolwiek info o nim w necie. Rowerki za ok 20-30zł za sztukę do zgarnięcia. Wigry do kapitalnego remontu, mała dziurka w spawie przy główce ramy: ![]() KLEJNOT ciekawy, malowane felgi i błotniki, rama z tyłu jak w małych rowerkach tego typu: RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Semmao - 26-07-2015 03:17:15 Czy KLEJNOT jest naprawdę rodzynkiem? Warto go przytulić? Nigdy wcześniej się z nim nie spotkałem. ![]() Weekend na zastanowienie się i Wasze opinie. ![]() PS> Nie mój dział, ale przypinam ten wątek Wnusiu. ![]() RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Norbi96 - 26-07-2015 12:31:28 Jak chcesz to weź, 30zł to nie tragedia, zawsze można odsprzedać. Ja bym tym wigraczem się wolał zainteresować, ta dziurka to jaki tam problem. ![]() RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Semmao - 26-07-2015 12:56:44 (26-07-2015 12:31:28)Norbi96 napisał(a): Jak chcesz to weź, 30zł to nie tragedia, zawsze można odsprzedać. Ja bym tym wigraczem się wolał zainteresować, ta dziurka to jaki tam problem. Niekompletne Wigry 2 z 77r. Brak bagażnika, rama do spawania i całkowitego odmalowania, nie mówiąc o stanie chromów, które są całe rude. Kierownicę i rurkę siodełka jeszcze może się da uratować, ale felgi to zapomnij. + nowe opony kupić... Siedzisko do wymiany. Plus jaki widzę to prawie kompletna elektryka - dynamo, okablowanie, światło tył, jedynie światło przednie uszkodzone, nie ma górnej pokrywy. Nie wiem ale, ja chyba pasuję, poczekam na lepszą sztukę Wigracza. ![]() ![]() RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - xsaman - 26-07-2015 14:35:24 DObrze gdasz .... wyjdzie pewnie z 200 jak nie więcej ![]() Ps. podobno taki jeden handlarzyk z Kędzierzyna Koźla na allegro ma 2 wigrazcze po 150 zł dwójke i jedynke ![]() RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Chmielu17 - 26-07-2015 14:52:49 (26-07-2015 12:56:44)Semmao napisał(a): Plus jaki widzę to prawie kompletna elektryka - dynamo, okablowanie, światło tył, jedynie światło przednie uszkodzone, nie ma górnej pokrywy. Wziąłbyś dla mnie lampkę tył, resztki przedniej i tą białą osłonę łańcucha z tego Wigracza? Oczywiście jeżeli byłyby w dobrej cenie. ![]() ![]() RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Semmao - 27-07-2015 00:15:56 (26-07-2015 14:52:49)Chmielu17 napisał(a): Wziąłbyś dla mnie lampkę tył, resztki przedniej i tą białą osłonę łańcucha z tego Wigracza? Oczywiście jeżeli byłyby w dobrej cenie. Będę u nich w sobotę to zgarnę jak będzie jeszcze opcja. Kluczy nie ma, brak narzędziówki pod siodełkiem. Rozumiem, że brak zainteresowania KLEJNOTEM oznacza, że to kiepski pomysł go przygarnąć? RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - xsaman - 27-07-2015 09:01:11 tam jest naklejka że klucze w rame .... RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Semmao - 27-07-2015 10:36:57 (27-07-2015 09:01:11)xsaman napisał(a): tam jest naklejka że klucze w rame .... OK czaje, nie wiedziałem, że były chowane w ramie. Więc mówię - nie wiem, bo nie sprawdzaliśmy, nie łamaliśmy. Rower jest przykuty do słupa i ciężko by było zobaczyć. RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - xsaman - 27-07-2015 10:38:57 te klucze i tak uja warte .. mam tego z 5kg po 3 zł sztuka ![]() RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Richard - 27-07-2015 21:51:13 wywaliłem to ![]() a przywiozłem to(przygoda z pierwszego szrotu) ![]() (przygoda z drugiego szrotu) kolega dał pomysł żeby podjechać na szrot, pojechaliśmy, chwile musieliśmy czekać aż właścicielka wróci, w między czasie przyszedł starszy pan z ramą do tego rowerka, dałem mu kase i byłą moja, a w kontenerze widziałem prawie kompletnego fsm cross-a ![]() to mój drugi Wigry 3 Universal już ![]() zastanawia mnie ta osłona pierwszy raz widze białą "okrągłą" osłone do Wigry ![]() |