![]() |
Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193) +--- Wątek: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności (/showthread.php?tid=12855) |
RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 21-06-2014 21:38:06 jak nie ma jak od początku są? RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Przemi998 - 21-06-2014 21:52:59 A za Motorki też się zabierasz ![]() ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 22-06-2014 21:07:40 ![]() ![]() Ze szwagrem zabraliśmy sie po obiedzie za przyciemnianie szyb w beemce, w zamian wyciszył mi prawie całego malucha, zostały jeszcze drzwi, tylne błotniki i podłoga kierowcy ![]() Uprzedzam pytania, tak, to taśma, specjalna taśma do podkładów wygłuszających a pod podkładami klej ![]() Najpierw maluchy, potem reszta. Mam ich teraz 3, niedługo być może będzie jeszcze jeden. RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 23-06-2014 23:15:18 Dzisiaj najsampierw wyprałem wnętrze ![]() ![]() Psu sie chyba spodobało :E ![]() Po praniu zabrałem sie za wygłuszanie. ![]() ![]() ![]() Na tyle są dwie wartswy + jeszcze ori wyciszenie. MUSI BYĆ CICHO! :E Nie mogłem sie oprzeć, żeby nie wpakować wnętrza ![]() ![]() Mocowanie licznika: ![]() ![]() Oczywiście musi być pod odpowiednim kątem i odpowiedniej serokości, to zrobiłem na szybko, wiadomo o co biega ![]() Pod koniec jeszcze umyłem skrzynię, jutro może wymienie choinkę i będzie gitara ![]() ![]() Za dużo pomarańczowego, przednie będą białe i chyba boczne też ![]() ![]() Co byście powiedzieli na delikatnie pomarańczowe szyby albo delikatnie czarne? RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Przemi998 - 23-06-2014 23:18:39 Kiedy Malacz wyjedzie na Drogi ? ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Bartosz. - 24-06-2014 21:36:37 Szkoda że powstał efekt skórki pomarańczy. Nad lewą tylną lampą jest zaciek ? RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 24-06-2014 22:05:01 kiedy wyjedzie? nie wiem, nie spiszy mi sie. źle ten lakier wygląda na zdjęciach, świetlówki plus kiepski aparat ale będzie dobrze, i tak sie ciesze z efektu jak na takie warunki i to, że nie musiałem bulić okrągłej sumy za malowanie ![]() z szybami popytam szwagra jakie folie są do wyboru i może jakieś próbki przyniesie ![]() Dzisiaj wymalowałem zderzaki, listwy na progi i wloty powietrza, powoli zakładam ![]() ![]() W międzyczasie ojciec prysnął jeszcze drzwi i klape, jak już będą założone to zaczne polerować i zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() ![]() Nic przy skrzyni i silniku nie działałem, nie starczyło czasu. RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 30-06-2014 13:58:42 człowiek ma ostatni dzień wolnego przed pracą a tu pada :roll: ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Pompuś - 07-08-2014 23:26:08 Korn/kukrydza - działasz coś? ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 13-08-2014 21:07:53 mimo deszczu praca wre, wnętrze złożone, jeszcze dopieścić detale, silnik już składam, kompletny nowy rozrząd, cylindry i tłoki nominał, dzisiaj oblachowanie poszło w podkład, jutro idzie w kolor, może do soboty będzie odpał ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Darek1 - 13-08-2014 21:36:52 No no wyszło to wszystko bardzo ładnie, powodzenia przy dalszych pracach RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - wiher1997 - 18-08-2014 01:00:44 Te maluchy najlepsze!! ![]() ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 13-10-2014 16:38:41 dawno nic nie było więc uzupełnie :mrgreen: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przegląd przeszedł bez zająknięcia, do wymiany silnik, słaby jest ale jeździ nareszcie :E Powoli z biegiem czasu wpadną głośniki, radio, podsufitka, pierdoły i detale pllus profesionalna polerka, lekka gleba, szeroka albo alu z mini morisa, delikatne modyfikacje silnika i będzie malina ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 15-10-2014 20:14:37 126p, 650e ani innej kombinacji nie było i nie będzie, za to inna sie trafiła :E ![]() #sixTYnine #69 :mrgreen: Zakupy udane, silniczek plus pas tylny, plus tylne szyby uchylne, w silniku nowe sprzęgło oraz docisk z BIS'a, odchudzony zamach, splanowana głowica, zmodyfikowany gaźnik, nowa pompka paliwa, cały osprzęt z nano prócz wiązki tylnej, razem wyszło 130zł ![]() ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Chmielu17 - 15-10-2014 20:59:15 No no w dzisiejszych czasach kupić za tą kwotę tyle części do 126p to bardzo dobre osiągnięcie ![]() ![]() |