Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Pozostałe pytania (/forumdisplay.php?fid=210) +--- Wątek: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe (/showthread.php?tid=27970) |
RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - jurek_j - 28-05-2015 22:44:15 Wiesz jak fajnie tym płaskim 14/17 otwiera się piwo? Lepszego otwieracza nigdy nie miałem! RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - wnusiu94 - 28-05-2015 22:56:10 Bardzo elegancka ta damka. Jeździłbym. Albo i nie? Czas na mały przegląd tego, co tam ostatnio do mnie wpadło. Potrzebowałem kompletnych V-breaków do zmutowanego Dueta. Normalny człowiek poszedł by do sklepu, ja poszedłem na złom. Taki sobie góral - 10zł. Wyjąłem go z kontenera. Z tego jestem naprawdę dumny. Wagant za 20zł. Rama zmasakrowana (na zawiasie - podcięta, wygięta, przegrzana, przerdzewiała - jednocześnie. Naprawdę nie wiem co jakiś kretyn próbował z tym zrobić? Gratulacje dla niego za zmarnowanie dobrego roweru.) Skończył jako dawca. 20zł? Nie pamiętam. Diamant za 30zł. Nawet jeździ. I to jak! Tylko i wyłącznie w ramach ciekawostki - dostałem. Jak się na tym nie zabiję, będzie dobrze. Gazela, którą teoretycznie kupiłem dla kilku części. Mieści się w mojej definicji roweru "kompletnego", także raczej będzie odratowana. 40zł? Chyba. I przechodzimy do najciekawszego obiektu dzisiejszego zestawienia - Wigry. No dobra. Złom jak złom. Co w nim takiego ciekawego? Otóż - kupiłem go na części. Ktoś kiedyś rzucił się na niego ze spawarką i składak cały czas "leci bokiem", więc na ratunek już za późno. Ma kilka fajnych fantów, a przede wszystkim ... Komplet błotników z Wigry 4. RANY BOSKIE KOŁO Z DUETA! Wózeczek do przewozu towaru na sklep z jego magazynu rodem z lat '60. Będzie robił za przyczepkę rowerową jak wymotam jakiś fajny zaczep. Opancerzony, wykonany z betonu, waży 30 ton. Koła bezdętkowe o wytrzymałości tytanu. Doskonały. Poza tym jak zwykle - jakieś klucze, części, fabrycznie nowe dynama, lampki, skandalicznie niekompletne rowery-dawcy i tego typu pierdoły. Nawet mi się nie chce temu wszystkiemu zdjęć robić, tyle tego jest. RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Przemi998 - 29-05-2015 00:16:15 Jak ja uwielbiam czytac twoje posty RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - wnusiu94 - 30-05-2015 13:19:05 Na złomie dzień jak co dzień, czyli idealny pod względem lakieru Romet Gil z końca lat '70. Kosztował 45zł. Problem w tym, że zestawie z ... Ja jestem nienormalny. (wózek tylko i wyłącznie w ramach ciekawostki) RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - ArcziManYea - 30-05-2015 14:26:30 To co Adam teraz tylko silnik dobry wstawić i turbo wózek RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Chmielu17 - 30-05-2015 15:36:40 Wczoraj wybrałem się na złom i i kupiłem dwa suporty ZZR/Romet na dwa kliny. Jeden zdemontowałem z Wigry 3, drugi zabrałem z kawałkiem FSM Fantazji z 93 roku. Kosztowały 8zł, myślę, że niedrogo. Trochę jednak muszę nad nimi popracować. RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Richard - 31-05-2015 18:48:49 byłem dziś na giełdzie w Gliwicach i zdobyłem troche odblasków RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - wnusiu94 - 01-06-2015 11:17:54 Skąd w Polsce wziął się japoński odblask to ja nawet nie pytam ... RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - xsaman - 01-06-2015 15:30:49 W motocrossie tez jest cat eye.... RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - wnusiu94 - 01-06-2015 15:35:04 Cat Eye były importowane, natomiast ten widzę po raz pierwszy. RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - xsaman - 01-06-2015 16:04:58 No nie powiem ciekawy ... RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Richard - 01-06-2015 16:43:53 za tego cat eye dałem tylko 3 zł, bo koleś chciał za metalowy 3 zł sztuka a za plastikowy 1 zł sztuka, najpierw kupiłem od niego plastikowe, a potem przyszedłem do niego drugi raz i zaczął mówić że plastikiowe sprzedał jakiemuś gościowi za 2 zł RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - xsaman - 01-06-2015 17:10:17 O MÓJ BOŻE SPRZEDAŁ PLASTIKOWY ZA 2 ZŁ :V Ps. Gardzę handlarzynami... xd RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Jędrek - 01-06-2015 17:52:58 Wagant sragant raczej jego zwłoki ale będzie jeździł. 15 zł kosztował. Swoją drogą dziwi mnie naklejka na główce ramy "Tyler Made in Poland" RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe - Paweł13 - 01-06-2015 17:58:31 (01-06-2015 17:52:58)Jędrek napisał(a): Wagant sragant raczej jego zwłoki ale będzie jeździł. 15 zł kosztował. Swoją drogą dziwi mnie naklejka na główce ramy "Tyler Made in Poland"Przynajmniej nie jest pomarańczowy. |