![]() |
Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=193) +--- Wątek: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności (/showthread.php?tid=12855) |
RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Quake96 - 22-04-2014 22:49:42 Sprowadziłeś malucha z niemiec? ![]() ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Jakub - 22-04-2014 23:01:45 710 albo 700 . Masz pod ramą taki uchwyt na połączenie linek . Niedaleko główki RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 23-04-2014 20:30:37 dzisiaj sprawdziłem, 710 ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - motomaniak - 23-04-2014 22:13:24 No to jak teraz wiesz ci to za model to możesz go remontować RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 05-05-2014 15:34:27 29.03.2014 - wtedy sie zaczęło. Postanowiłem zamienić maluchy miejscami, dlaczego? Chce czymś jeździć jak zdam prawko. ![]() Na pierwszy ogień poszedł próg, poprzedni właściciel nie żałował pianki :E ![]() Zabrałem się za wycinanie pasa przedniego, poszło gładko ![]() ![]() ![]() Potem zaczęło się rzeźbienie podłogi, niejeden pewnie kupiłby nową ale nie ja ![]() ![]() Podłoge pod progiem udało sie odratować, wewnętrzny próg nie kwalifikował sie do wymiany. ![]() ![]() Poleciał na bok, troche spawania i czyszczenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamiast kupować można zrobić samemu ![]() ![]() Przyszła pora na drugą strone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wewnątrz jest już gotowy, było pare dziurek w nadkolach, przegrodzie i jedna mała obok nadkola tylnego ![]() ![]() ![]() Później nie zostało nic innego jak złożyć wszystko do kupy i zobaczyć czy pasuje ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz zostały jeszcze detale i lewy błotnik do zrobienia ![]() ![]() Podłoga jest już wyspawana i zapodkładowana, zawieszenie jest po śrucie i podkładzie, co sie okazało po rozebraniu bębnów? Wszędzie są nowe cylinderki i okładziny ![]() ![]() Malowanie budy przewidziane jest w ciągu dwóch tygodni, cały czas szukam reperaturki błotnika ale chyba wstawie z FL'a i wyprofiluje rant odpowiednio jak nie znajde. Wiązka do motorowni jest, wnętrze już prawie całe skompletowane, zdobyłem nowe amortyzatory na przód i tył za darmo, sprężyny będą cięte i resor klepany ale najsampierw będzie na serii stał, dopiero potem dobiore wysokość i na drugim resorze i sprężynach będę działał żebym w każdym momencie mógł powrócić do serii ![]() to tyle na ten moment, teraz będą hejty :mrgreen: RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - fosa - 05-05-2014 16:55:00 hejty? Tu nie ma co hejtować! Wszystko pięknie idzie ! ![]() ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Bartosz. - 05-05-2014 17:44:50 Podziwiam Cię ,gratki mistrzu ! ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - kamil97 - 05-05-2014 19:10:39 Kawał dobrej roboty! ![]() Takie pytanko. Tego komara to zlozyles czy jest nadal w takiej postaci jak teraz? http://p1.bikepics.com/2012/04/07/bikepics-2379387-800.jpg RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - gregorian2008 - 05-05-2014 19:34:03 Zadziwiasz mnie wytrwałością ja bym kupił gotowe elementy ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 06-05-2014 22:06:25 Kupiłem dzisiaj za 70zł całe wnętrze do eleganta prócz foteli przednich i wykładziny, prócz tego jeszcze dwie maski, lampy przód, tył, migacze, kolumne kierowniczą, podsufitkę, wyciszenia, komplet pasów, zbiornik paliwa z czujnikiem, wlew, komplet klamek z kluczykami, klamki drzwi, wszelkie zaślepki, spinki, lusterka, słoneczniki, plastiki, co tylko się dało + wyciąłem z budy tylny błotnik z kawałkiem nadkola, rułki od ograniczenia otwierania drzwi, uchwyt tylnej lampy - ogólnie jestem zadowolony, praktycznie wszystko już jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() + dorwałem jeszcze to, zgadnijcie za ile :mrgreen: ![]() ![]() ![]() ![]() + jeszcze to ![]() ![]() Do sztywniaka jest wszystko prócz silnika i sakwy, niebieski ma dodatkowo jeszcze koła, reszta w takim stanie jak wyglada, do tego dostałem jeszcze zbiornik do sporta, kanape brązową do jawki, przeróżne manetki, koła, sprzęgło do WSK i wiele innych ![]() PS. Pomarańczowy ma przód ze sztywniaka ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Seba PRL - 06-05-2014 23:41:30 Stary podziwiam cię, wielki szacunek dla Ciebie ![]() ![]() ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Marwerick - 07-05-2014 00:02:08 powiem tobie że zajebiście tobie to idzie RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 07-05-2014 10:19:34 (06-05-2014 23:41:30)Seba PRL napisał(a): Stary podziwiam cię, wielki szacunek dla Ciebie 18 skończyłem. Z ojcem jesteśmy tacy zakręceni i razem działamy, matka już dawno miała powyrzucać wszystko, jak to matka. RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - Seba PRL - 07-05-2014 15:36:47 (07-05-2014 10:19:34)KoRn napisał(a): 18 skończyłem. To fajnie masz bo ja działam niestety sam ![]() RE: Obszerna kolekcja Kuby - Romety, Jawki i inne różności - KoRn - 16-05-2014 21:10:00 dalej sie dzieje, błotnik wspawany, do poprawki jeszcze pare spawów, spód w podkładzie, jutro jak będzie czas to wewnątrz wymaluje podkładem i zrobie podszybie z tyłu, to by było na tyle z blacharki prócz zrobienia dwóch dziurek w drzwiach i paru spawach gdzie widać prześwity, w najbliższym tygodniu ojciec chce pomalować, w poniedziałek wyjeżdżam i wracam dopiero w piątek ![]() ![]() ![]() ![]() + prezent od znajomego, akurat pod rocznik ![]() ![]() ![]() ![]() |