![]() |
Ogólnie o szkole - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Ogólnie o szkole (/showthread.php?tid=7694) |
RE: Ogólnie o szkole - miki1999 - 21-09-2012 22:12:26 Ja poszedłem do kl. 1 b gim. Na razie jest masakra, ale myślę, że dalej będzie trochę lepiej ![]() Nowi koledzy spoko, za to nauczyciele nie. Jeden jest za wredny, drugi za szybko dyktuje, trzeci jeszcze gorszy. Nie ma to jak podstawówka ![]() RE: Ogólnie o szkole - xteam13 - 22-09-2012 08:46:20 Ja tam gimnazjum nie nawidzę jedynie polski matma wf to jeszcze a i religia bo typiara nic nie zadaje na lekcji śpiewamy różne piosenki ostatnio sporo się zajmuję stuntem co tydzień wyloty w polskę z aprilką po południami wylociki z dziewczyną i rometem tyle krótko(chyba) RE: Ogólnie o szkole - Irek - 15-12-2012 22:34:42 No koniec półrocza sie zbliża (przynajmniej u mnie bo ferie od 12 stycznia ![]() Średnia wszystkich ocen- 2,64 ![]() RE: Ogólnie o szkole - dave123q - 15-12-2012 22:51:32 Kuczę, patrze że tu połowa wieku to po podstawówkach albo gimnazjach ![]() Polski-da się wysiedzieć, babka też okej, ale najbardziej wnerwiające są lektury itp no ludzie, po kiego grzyba mi opowiadania o nieszczęśliwej miłości w lalce, i czytaniu wierszy alkoholika mickiewicza? Niemiecki-Nie umiem, nie rozumiem, byle na 2 Angielski-Lubię się go uczyć, klijentka też spoko, chcę się naumieć mówić biegle więc jak najbardziej na + WF-Akceptuję tylko siatkę, bo lubię grać i oglądać, piłki nożnej nie cierpię... matma-Pół lekcji to darcie puchy przez niedogodzony babsztyl Religia-z księdzem, looz, każdy wie jak jest reszta przedmiotów ujdzie, mam też praktyki w szkole, gdzie napierdzielamy na tokarkach ![]() RE: Ogólnie o szkole - Błażej - 15-12-2012 22:56:25 Co by tu napisać... Szkoła trochę ciężka, ale już III klasa i jest trochę inaczej. Odpadła nam chemia, fizyka, ruski, informatyka i inne zbędne przedmioty Zostało : Polski, matma, angielski, religia, WF, debilne PP z dziwną osobą i dwa fakultety w moim przypadku to Biologia i WOS. WOS na fakultecie wygląda fajnie. Piszemy co jakiś czas wypracowania na różne tematy. Ostatnio były związki homoseksualistów, wcześniej coś w stylu napisz list do premiera, w którym wyjaśnisz dlaczego rodzi się tak mało dzieci w Polsce, jeszcze wcześniej napisać o emigracjach w celach zarobkowych Matma. hmm ok, ale trochę ciężkawo, trochę zbędnych rzeczy jak równania okręgów i logarytmy. dajemy radę. Polski ok, ale sporawo materiału Biologia to jest to. Nauczyciel jest super, uczyć się nie trzeba aby umieć ![]() PP- bez komentarza. Religia jest ok też u nas. Angielski. No i tutaj mamy maturę ustną i pisemną. Ta druga to fajna, ale ta pierwsza to... No cóż. Opisać obrazek, wybrać jeden z 3 obrazków i uzasadnić dlaczego on. Czyli coś takiego. Jesteś z przyjacielem na wakacjach, wybierz miejsce noclegowe, uzasadnij dlaczego odrzucasz pozostałe. To jest znośne, ale jest trzecie zadanie... Tutaj jest ciężej, opisujesz 4 chmurki z informacjami. Tego nie lubimy ![]() ![]() Kto zainteresowany to sobie poszuka matur z angielskiego RE: Ogólnie o szkole - Irek - 15-12-2012 22:57:55 Ja na WF chyba nie bede chodził, bo nudny. W innych grupach to cały czas w gałe grają a to jedyny sport który uważam. Niestety nie pasuje mi plan do tamtych grup.... (15-12-2012 22:56:25)Błażej napisał(a): PP- bez komentarza. Ciekawe czy to prawdą z tą beczką co niby typiara od PP w niej od arabów wracała ![]() RE: Ogólnie o szkole - Sr-ka - 15-12-2012 23:21:28 Hmm ogólnie jak ktoś sobie przez cały rok jedzie na ściągach (taki ja) to nawet się nie przejmuję ![]() Ogólnie to: Matma- Lekcja zajefajna, od 1 gim babka wyrobiła sobie nawyk że do zadań mnie nie bierze ![]() Angielski- Nic tylko siedzę, włączę wi-fi sobie na e51 i oglądam filmy (taxi, szybcy i wściekli, och karol i wlg) tylko jak coś piszemy, to otworze zeszyt i wpiszę tam temat i kilka zdań ![]() Niemiecki- Tutaj nie mam melanżu, muszę się ciągle uczyć co lekcja pyta i wlg a jak próbuje oderwać się od lekcji i popatrzyć sobie na dziewczyny ćwiczące na w-f to '' Łukasz co tam zobaczyłeś, lekcja cie nie interesuje ?'' Historia- Mamy fajnego gostka, tak samo jak na angielskim tyle że mamy lekcje na w salach gdzie nie ma wi-fi i nici z oglądania, pozostaje słuchanie muzyki. Geografia- Najgorsza lekcja na świecie, nie można pożartować bo stara kur... nie pozwala, nie wiem co jej w życiu się stało ale to jest niesprawiedliwe -.- Informatyka- Lekcja stosunkowo łatwa, tyle że co 2/3 lekcje robi jakieś zadania typu, prezentacje, rysunki, sprawdziany. Chemia- Całkiem fajna lekcja, uczy nas taka babka która by ciągle żarła batony ![]() Fizyka- Lekcje w 1/2 gim były super, wchodzisz od rana na lekcje bierze cię do odpowiedzi (strzela numerkami z dziennika i nie wiadomo na kogo wypadnie) zada 2 pytania, 5 siadaj ![]() ![]() Biologia- Lekcja spoko, szczególnie w wiosnę kiedy dziewczyny ćwiczą na w-f ![]() ![]() J.Polski- Lekcja czasem jest fajna, czasem bez sensu czasem na przerwie podchodzę do niej i próbuje z kumplami pożartować, ja się zaczyna śmiać to znaczy że lekcja będzie zajefajna ![]() ![]() W-f Lekcja zajebi.... nic nie robimy tylko gramy w pin-ponga lub chodzimy po szkole bez sensu ![]() ![]() Już niedługo wychodzę z gim, ogólnie te 3 lata nie były trudne bo co dziennie się prace domowe spisywało i ściągało się ![]() RE: Ogólnie o szkole - Błażej - 15-12-2012 23:23:19 Nie wiem, nie interesuje mnie przeszłość tej osoby. RE: Ogólnie o szkole - Artur - 15-12-2012 23:24:15 Szkoła... Ach... Kiedy to ja się ostatnio uczyłem? I tak będzie to 2 na koniec, i tak. Jak na to nie spojrzeć, bez sensu. Po szkole każdy wie, kim był Zbyszko z "Krzyżaków", a nieliczni wiedzą cokolwiek na temat ortografii, interpunkcji, wypełniania formularzy... Znajdą się osoby, które nie rozróżniają druczku na przelew od dowodu osobistego! O tym, że 25% klasy nie umie czytelnie napisać WŁASNEGO imienia i nazwiska nie wspomnę. Sr-ka, z mojego miasta widzę! ![]() RE: Ogólnie o szkole - MichalSR50 - 15-12-2012 23:29:13 Ja również tegoroczny maturzysta. Zdaję dodatkowo historię i geografię na rozszerzeniu. Z historią nie jest źle, facet nas bardzo męczy na fakultetach, ale to raczej wyjdzie nam na dobre w maju. Ale rozszerzenia chyba bym nie podźwignął, bo mało czasu jest na egzaminie, a bardzo dużo do napisania. W geografii czuję się lepiej i liczę tylko na siebie, bo na fakultetach mało się dzieje i na większość nie chodzę ![]() Matma najgorzej, ale mnie to nie dziwi, bo nigdy nie byłem orłem. Ale jak poćwiczę to żeby tylko było te 50-60 %. Na polski muszę się ostro pouczyć, żeby zapamiętać te wszystkie epoki i poetów. Prezentacji sam bym nawet nie zaczął, bo nie wiedziałbym jak, to pomaga mi taka babka i już mam prawie skończoną. A najlepiej się czuję w angielskim, mimo że zawsze było inaczej. Ostro ćwiczę na dodatkowych lekcjach i robię tylko to, co jest na maturze i próbna mi wyszła najlepiej z innych przedmiotów, z których, powiem tak: zdałem ![]() ![]() RE: Ogólnie o szkole - lada97 - 15-12-2012 23:33:58 U mnie przesrane ciągle fona nie mozna wyjąć ciągle robią kartkówki sapią się do nas, nic a nic mnie nie cieszy. Na Wf gramy ciągle w posraną siatkę bo dziewczyny chcą 1 raz od początku roku w czwartek graliśmy w kosza.... Na polskim nuda że szok zasnąć potrafię tak jak i moi koledzy często przy interpunkcji jakiś bezsensownych wieszy. Na niemcu się ciągle mnie czepia, zachwycona niemcami ciągle to niech sb tam jedzie. Na angolu nic nas nie uczy a robi nagłe kartkówki jak by myślał że ktoś się nauczył. Matmę da się przeżyć jeszcze bo siedzę w 2 ławce, jak pyta to i tak najczęściej nie dochodzi do mnie i gdy siedzę koło nauczycielki prawie to gadam najwięcej z kolegą często nei na temat a nigdy jeszcze uwagi nie zwróciła ![]() Jedyna lekcja co mnie cieszy to fizyka bo uczy nas dyrektor który jest spoko, najlepszy człowiek ze szkoły, prócz obłsugi. RE: Ogólnie o szkole - gerwi123 - 15-12-2012 23:36:03 Ja chodzę do pierwszej klasy Technikum leśnego. . . Źle nie jest. W środę wywiadowka i będzie lipa;/ najgorzej u mnie jest z matematyki, hodowli lasu, no i ogólnie ze ścisłymi jest problem. Szkoła spoko ale nauczyciele zje*ani no i niestety muszę chodzić w mundurze ![]() ![]() RE: Ogólnie o szkole - chart21050 - 15-12-2012 23:45:12 No to i ja coś powiem. Wygląda że będę miał max dwie 3 Reszta 4. 5 z WF i 6 z religi. Na WF gramy tylko w siatkę ponieważ moi 2 koledzy rozstrzygneli czy był faul dając sobie po mordzie. Ogólnie było spoko. Ferie od końca stycznia do początku Lutego ![]() RE: Ogólnie o szkole - mateusz5625 - 15-12-2012 23:49:28 ja na szkołe nie narzekam, oceny niezłe, nauczyciele wporządku oprucz mojej wychowawczyni i pani o angielskiego, chodze do ostatniej klasy gimnazjum w kwietniu testy, gdyby chciało mi sie uczyć to ny było wogule fajnie, ale... RE: Ogólnie o szkole - Sr-ka - 15-12-2012 23:52:11 Heh mi dziewczyna mojego brata mówiła że ona ma przerąbane, ma taką nauczycielkę co w jakieś fatum wieży, na każdej lekcji daje im naklejki które niby przynoszą szczęście a jak ktoś jej powie o kościele to od razu wyzywa i kartkówkę robi (nawet jak 5min do końca lekcji) ![]() Pojeb... jakaś ![]() |