![]() |
Romet 100 by szprychafso - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet 100 by szprychafso (/showthread.php?tid=7124) Strony: 1 2 |
RE: Romet 100 by szprychafso - szprychafso - 27-08-2012 16:59:35 komarinho dzięki, takie właśnie informacje mnie interesują, czego brakuje, a co jest niefabryczne ![]() MrF4k postaram się, na zimę biorę się za generalny remont Rometa z tego zdjęcia postaram się czerpać motywacje, bo tak zrobiony komar niszczy wszystko ![]() ![]() Semmao czytałem trochę na ten temat i nie ma żółtych tablic dla motorowerów, ale sam motorower może być pojazdem zabytkowym http://www.autocentrum.pl/poradnik-kierowcy/porady-prawne/rejestracja-zabytkowego-motoroweru/ tu jest trochę opisane na ten temat, dosyć dobrze wyjaśnione ![]() Rudy102 tabliczki brak jest tylko numer wybity na główce ramy ![]() mlodyfso tu masz co mu dolega ![]() Leśnik nie remontowałem go, w takim stanie go przejąłem, to zasługa poprzedniego właściciela, dbał o niego więc i trochę go porobił, by wyglądał bardzo ładnie ![]() RE: Romet 100 by szprychafso - mlodyfso - 27-08-2012 17:26:44 lesnik mialem takiego w kolorze czerwieni meksykanskiej caly komarek poczedl na zlom w czerwcu tego roku ale z tego co pamietam to byl z roku 1977 tak wiec niemoze byc i tu twoj cytat ''od 1983 do 1985'' z tego co pamietam on chyba byly produkowane jakos w latach 1974-1979 moge sie mylic co do tych dat RE: Romet 100 by szprychafso - Leśnik - 28-08-2012 19:35:24 wtedy nie wymyślono jeszcze tych silniczków ![]() RE: Romet 100 by szprychafso - komarinho - 28-08-2012 23:03:09 nie nie, napewno w latach 70 nie było jeszcze tych rometów, tym bardziej dezameta 025. Szprychafso, masz jakichś dziwny tłumik, przydługą wajchę od biegów, i brak ci chlapaczy bla bla bla, takich pierdół, dużo by wymieniać. pasowało by Ci zrobić chrom na rawkach, po ten biały odstrasza.... Aaa i zdaje się jakby ktoś fleksem odciął mocowania pompki. Jeśli chcesz znać jego oryginalny kolor, to pozaglądaj w wrażliwe miejsca, popatrz na wahaczu, popatrz pod korkiem wlewu paliwa, posprawdzaj. |