![]() |
Ogarem przez całą polske - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +---- Dział: Romet Ogar 205 (/forumdisplay.php?fid=142) +---- Wątek: Ogarem przez całą polske (/showthread.php?tid=5769) |
RE: Ogarem przez całą polske - MichalSR50 - 04-07-2012 22:00:10 Rodzice Ci RACZEJ pozwolą? A pytałeś ich chociaż? Jak tak uważasz bez pytania ich o zgodę, to licz, ze na bank Cię nie puszczą ![]() Ogarem 205 z polskim silnikiem to coś więcej niż strach, nikt nie robił takich tras takim motorowerem, jeździli Jawkami i Simsonami no i Ogarami 200, ale nigdy nie Rometem z silnikiem Dezametu. Możesz liczyć się z tym, że on może Ci w połowie drogi zatrzeć się, coś moze się skopsać w skrzyni, moze się coś stać, że trzeba bedzie rozpoławiać silnik. I pytanie, gdzie to zrobisz? ![]() Ja bym był rozsądny i jednak nim nie jechał, chyba że liczysz na wielką przygodę i masz mocne nerwy ![]() RE: Ogarem przez całą polske - LukaszzT1 - 04-07-2012 22:10:47 ogarem mozna jechac ale jesli masz silnik igłe i rame w dobry stanie,bo jesli masz motor w srednim stanie to nie radze,ja znam 2 starszych panów co jezdzą rometami co dzien do pracy po 5km i mówia ze romety chodza dobrze,ja to bym sie przygotowywał do takiej drogi dobrze czyli jezdził i sprawdzał ile wytrzyma romet przebytych kilometrów i wogule RE: Ogarem przez całą polske - Winiar 93 - 04-07-2012 22:12:52 do odważnych świat należy silnik w zapasie jak byś miał i stan jego igła to mniejsza obawa RE: Ogarem przez całą polske - MichalSR50 - 04-07-2012 22:16:43 Ale jazda do pracy różni się trochę od jazdy w trasie, bo tu silnik non stop pracuje, tylko ma chwilowe postoje. A wszyscy wiemy, jakie są nasze silniki, zwali się dosłownie pierdoła i już nie chodzi jak powinien. To też zależy od Twojego zaufania do Rometa, ja np. do swojego Ogara mam, bo jeździ bezawaryjnie od 2 miesięcy, ale nigdy nie wiadomo, kiedy jednak coś sie stanie i mogę jeździć sobie po polach, ale w taką długą trasę to bym miał stracha ![]() Niewątpliwie, gdybyś przejechał tą trasę, byś był chartkorem, bo jeszcze chyba nikt takiej wycieczki na Romecie nie robił. ale nie rozczaruj się, jak Ci stanie w trasie ![]() RE: Ogarem przez całą polske - Romecio - 04-07-2012 22:17:59 Nie zniechęcajcie chłopaka jak chce niech jedzie. Ja z moim sie porozumiewam telepatycznie i jeszcze mnie nie zawiódł nie wiem czy Ty coś takiego potrafisz ze swoim rometem ![]() Tylko że te sprzęty mają tak że raz przejedziesz 500 km bez problemu a raz wyjedziesz za bramę domu i coś sie zje.ie :c Jeżeli chcesz ruszać to powodzenia ja trzymam kciuki ![]() RE: Ogarem przez całą polske - mateusz5625 - 04-07-2012 22:18:59 Jak pytałem sie mamy czy będe mógł jechać to mi powiedziała że jak będe miał pieniądze to tak. Ja moim ogarem zrobiłem 550km bez żadnej poważniejszej awari w miesiąc. RE: Ogarem przez całą polske - MichalSR50 - 04-07-2012 22:19:35 Ja go nie zniechęcam, tylko ostrzegam, aby się nie rozczarował. Sam bym chciał się na taką wycieczkę wybrać, ale już za stary jestem na to ![]() RE: Ogarem przez całą polske - Winiar 93 - 04-07-2012 22:20:05 ja bym jechał z kumplem czyli on na drugim motorku ![]() RE: Ogarem przez całą polske - mateusz5625 - 04-07-2012 22:28:30 Ja pojade pewnie pod koniec wakacji, a jakie części musiał bym wziąść na pewno? RE: Ogarem przez całą polske - MichalSR50 - 04-07-2012 22:32:44 Wszystko od zapłonu, z 10 świec, moze nawet kompletny gaźnik, linki, fajkę, kurde, połowę silnika ![]() RE: Ogarem przez całą polske - LukaszzT1 - 04-07-2012 22:37:15 rometami by ludzie jezdzili daleko bez zadnych obaw ale te zapłony one są jednak zdradliwe bo raz bedzie chodził jak igła a zaraz lipa i pchamy do dom motor,i to jest według mnie ten minus rometów RE: Ogarem przez całą polske - Winiar 93 - 04-07-2012 22:39:41 trochę świec niekoniecznie iskrownik,łożyska do kół a i latki do dętek RE: Ogarem przez całą polske - Błażej - 04-07-2012 23:19:22 zapłon w idealnym stanie nie padnie tak szybko. Co innego mieć nowy z zapasów... nie masz go pewnie, więc musisz poskładać 2 idealne zapłony w całości. Ponadto kilka klinów i jakieś wybijaki małe do ściętego starego klina RE: Ogarem przez całą polske - Przemek - 04-07-2012 23:23:49 Wez tez pare linek, zarowki i pompke do kol. RE: Ogarem przez całą polske - Norbi96 - 04-07-2012 23:51:22 W jedną stronę 4dni 1400km?? Będziesz jechał 24/h?? Wiedz, że przerwy musisz robić dosyć często i nie ujedziesz za daleko. Po drodze jakieś spanie czy coś bo na pewno nie dasz rady cały czas więc weź pod uwagę też to. i jak bedzie upał 30'C to już wogóle silnik szybko się grzeje. |