![]() |
Delta RMR 24 - szarpiący drugi bieg - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Inne jednoślady PRLu (/forumdisplay.php?fid=174) +--- Dział: Inne - Problemy techniczne (/forumdisplay.php?fid=194) +--- Wątek: Delta RMR 24 - szarpiący drugi bieg (/showthread.php?tid=54938) Strony: 1 2 |
RE: Delta RMR 24 - szarpiący drugi bieg - MacRoial - 24-11-2024 18:48:14 Jedno jest dla mnie pewne nie kupie drugiego takiego samego sprzęgła od tego sprzedającego wole kombinować z przełożeniem sprzęgał od dezameta 023 albo samych tarczek sprzęgła. RE: Delta RMR 24 - szarpiący drugi bieg - Debesta - 24-11-2024 23:17:35 To się porobiło się. Ja chyba am gdzieś oryginalne tarcze od minska, a to chyba te same tarcze byli. Romek, to co Ty tym komarzem robił że się wałki ukręcili? Pęknięte kartery, a nawet oberwane górne uszy od ramy to widziałem, a nawet mam takie silniki. Normalna rzecz jak włazi maciora 150 kilo na komarka i mocniej depnie po pedałach. A w ogóle to w instrukcji jest gdzieś napisane, żeby takiego sztywniaka jeden z drugim odpalać z prawej korby, ustawionej na godzinę trzecia. RE: Delta RMR 24 - szarpiący drugi bieg - MacRoial - 24-11-2024 23:31:46 Tarczę od mińska są niestety za duże i nie będą pasować, zobaczyłem że od Simsona są podobne. Pojadę do mojego okolicznego sklepiku z częściami do motorowerów i przymierzę. RE: Delta RMR 24 - szarpiący drugi bieg - MacRoial - 03-02-2025 15:41:00 Witam ponownie po dłuższej przerwie w końcu udało mi się okiełznać sprzęgło w Delcie, tarczki od Simsona jednak w tym nie pomogły są za duże i nie da się ich założyć jedynym rozwiązaniem jest zamiana kosza sprzęgła na takie od Rometa jednak nie każdy kosz będzie dobry z pośród moich 6 tylko jeden jest w miarę dobry wynika to z różnicy w wysokości między koszem z delty (w delcie wysokość to 24 mm) mój ma wysokość 23mm. Poza tym problemem nie miałem żadnych innych tarczki sprzęgła zamiast od delty są założone od Rometa cała reszta sprzęgła jest od Delty i wszystko jakoś działa nie miałem czasu dłużej się przejechać ale 5 km zrobiłem bez najmniejszych problemów. |