![]() |
Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning (/showthread.php?tid=52866) |
RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - sakuu - 22-12-2021 22:42:31 A co z głowicą? Zamówiłem Cylek z JM i wał. Głowicą oryginał czy jakieś planowanie? RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - sakuu - 29-12-2021 11:08:43 Dotarł też łącznik cylindra z gaźnikiem. Wydaje mi się że srednica wew. Jest za mała bo ma 11.76mm gaznik 18mm więc konieczność będzie podtoczenia prawda? A a jaki wymiar? RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - Norweski Zomowiec - 29-12-2021 13:46:59 Pokaż ten łącznik jak wygląda. Wał możesz założyć ten tajwański "Moretti". Przeciwwagi ma od 019, co lepie wypełnia przestrzeń korbową niż duellsa, co daje większego kopa. Sam taki mam, 3 sezon przetrwał i dalej hula ![]() Tłumik od simsona zastosuj. Lepszego nie wiem, czy jest sens zakładać - jak znajdziesz gotowca rzt sp 04 lub coś pomodzić z dyfuzorem od suzuki rmx 50 RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - sakuu - 29-12-2021 23:24:36 (29-12-2021 13:46:59)Norweski Zomowiec napisał(a): Pokaż ten łącznik jak wygląda. Mówisz o tym wale z allegro za 89.99? Zobacz ofertę: https://allegro.pl/oferta/wal-korbowy-romet-ogar-205-motorynka-m1-m2-m3-pony-11379668818 Tak to wyglada: RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - Spaceman164 - 30-12-2021 00:23:34 Jak ma być cylinder 4 kanałowy to wał najlepiej z łożyskiem w główce, bo kolega w Ogarze 200 miał 60/4 na oryginalnym wale i rozdupcyło mu główkę korbowodu ![]() RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - Norweski Zomowiec - 30-12-2021 00:30:51 Wał taki mam i długo działa (Wow) czy to króciec od 4jawa.com? mam taki sam i używam On Tobie nie wchodzi do środka, do gaźnika? odkręć śrubę i wyciągnij tą plastikowa tuleje z gaźnika. Podgrzej w gorącej wodzie, rozszerzy sę i usadź do króccu. Potem wsadz do gaznika. Jeżeli coś bedzie za grubo - papier ściernym zetrzesz trochę i usadzisz spokojnie. Jak połamiesz tuleje (co mi się zdarzyło), to kupiłem taką zastępczą xd https://sklep.mizar.com.pl/tuleja-zawieszenia-redlicy-amazone-3888300-p-11873.html RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - sakuu - 30-12-2021 01:09:13 (30-12-2021 00:30:51)Norweski Zomowiec napisał(a): Wał taki mam i długo działa (Wow) Nie no wchodzi normalnie do środka tylko tak zdjęć zrobiłem, ale Nie powinien mieć większej średnicy w srodku? Bo jak pisałem ma tylko ponad 11m a nie powinien mieć z 15mm? W dodatku jak przykładam go do cylindra do kanału to otwory nie są zlicowane na połączeniu ![]() RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - Norweski Zomowiec - 30-12-2021 01:47:00 Nie przylega 1:1, to prawda. Też miałem zgłoskę, czy to będzie dobrze działać. Jednak U MNIE nie przeszkadza to w pracy silnika. Inni też pisali, że wszystko ok RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - sakuu - 01-01-2022 04:05:40 (30-12-2021 01:47:00)Norweski Zomowiec napisał(a): Nie przylega 1:1, to prawda. Też miałem zgłoskę, czy to będzie dobrze działać. Jednak U MNIE nie przeszkadza to w pracy silnika. Inni też pisali, że wszystko ok A to spoko. Zobaczę jak to działa. Do tego setu trzeba coś robić z głowicą czy normalnie pakuje zwykły oryginał? RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - Norweski Zomowiec - 01-01-2022 18:20:11 Pewnie pasuje. Możesz DLA TUNINGU! znaleźć szkło, wodny papier ścierny/pastę zaworową. Kładziesz wszystko na szkle i głowicę ścierasz gdzieś o 1mm? nie pamiętam (poszukaj na forum). Zmniejszasz komorę spalinową = większa moc! (nie wiele , ale daje). Dla pewnego efektu robisz to samo, ale docierasz cylinder razem z głowicą, aby równo przylegały RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - sakuu - 05-01-2022 23:34:20 (01-01-2022 18:20:11)Norweski Zomowiec napisał(a): Pewnie pasuje. Możesz DLA TUNINGU! znaleźć szkło, wodny papier ścierny/pastę zaworową. Kładziesz wszystko na szkle i głowicę ścierasz gdzieś o 1mm? nie pamiętam (poszukaj na forum). Zmniejszasz komorę spalinową = większa moc! (nie wiele , ale daje). Dla pewnego efektu robisz to samo, ale docierasz cylinder razem z głowicą, aby równo przylegały Spoko. Narazie założę oryginał bez kombinacji. Nie dawał mi spokoju ten krócieć więc popełniłem swoją wersję. Tuleja jest na lekki wcisk i na klej do łożysk. Pasuje idealnie i licuje się z kanałem w Cylku. ![]() RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - sakuu - 17-02-2022 00:00:10 Dawno nie wstawiłem fotek na jakim etapie jestem, ale ostro poszedłem do przodu ![]() Nie wiem jak wam się to widzi ale mi mi tak kompozycja czarny mat z chromem się bardzo podoba ![]() (Naklejki na jak takie chciałem!) Czekam na koła aż wrócą z zaplotu i bedzie gitara ![]() Mam mały problem z tulejkami i gumowymi izolatorkami które trzymają zbiornik od spodu. Nie miałem tego jak ho kupiłem i nie wiem czym to zastąpić? ![]() RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - Norweski Zomowiec - 17-02-2022 00:32:07 Nawet dobrze wygląda. U siebie tą tuleje na króciec dellorto rozwierciłem wiertłem 14 (i w cylindrze). Ten tłumik do oryginalny zmd, czy chinol? zobaczysz jak to będzie jeździć.. Jakbyś wsadził tłumik od simsona od DPR z a0a1 wraz z skróceniem nóżki tłoka od strony ssania 1mm i podnieść okno wydechowe, to nawet to by jechało ![]() Jak nowy cylinder z tłokiem, to zmień jeszcze dyszę na ~65, bo może się grzać i zatrzeć RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - romek - 17-02-2022 07:17:21 Jak przeczytałem o czarnym kadecie to aż mnie zmroziło ale w sumie niegłupio wygląda. RE: Remont Romet Kadet-Sport. Delikatny tuning - wazniak96 - 17-02-2022 10:50:20 https://skuterdebica.hg.pl/produkt/tulejka-gumowa-zawieszenia-baku-prl/ chodzi Ci o te tulejki? |