![]() |
Bartek i jego garaż - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Bartek i jego garaż (/showthread.php?tid=48136) Strony: 1 2 |
RE: Bartek i jego garaż - klodian2002 - 16-03-2019 23:25:48 Co do chromów to polecam osobę z FB Art-Metal Irek Galwanizer, z tego co widzę to robi dobrą robotę, a i opinie ma dobre. RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 19-03-2019 22:10:37 To muszę ogarnąć ten temat. Chcę go dopieścić jak najbardziej się da. A co do komara to chyba pójdzie pod młotek.. brak czasu a szkoda by leżał i marnował się RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 30-03-2019 18:25:04 Czas naskrobać parę słów. Wiosnę już czuć więc dziś przegoniłem Ogara. Nie obyło się bez focha ale temat już ogarnięty ![]() ![]() Dziś też się zabrałem za komara. Zacząłem zdzierać tą farbę ręcznie ale stwierdzam, że pójdzie do piasku nie mam tyle zapału do darcia tych warstw lakieru ![]() Szybki strzał Miecia ![]() ![]() RE: Bartek i jego garaż - seler1500 - 30-03-2019 20:09:03 Nie za nisko ta kiera ciutkę? ![]() RE: Bartek i jego garaż - bkrukl - 30-03-2019 20:23:37 Jak w ścigaczu :-D RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 03-04-2019 22:14:46 Hahaha nie zwróciłem nawet uwagi ![]() ![]() ![]() RE: Bartek i jego garaż - 17misiek09 - 13-05-2019 15:51:43 koleeego takie rzeczy?? mega ![]() RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 04-04-2020 15:35:25 Po prawie roku czasu pasowało by coś naskrobać ![]() A więc .. od czego by tu zacząć hmm.. Za wiele się nie działo ze względu na brak czasu itp. Mietek w ubiegłym sezonie troszkę pojeździł. Na drodze mi nie stanął więc jest dobrze ![]() Dziś korzystając z ładnej pogody i chwili wolnego czasu postanowiłem, że zajmę się Mietkiem. Zrobię ogólny przegląd co trzeba kupić z rzeczy eksploatacyjnych. Powoli zaczynałem rozkręcać maszynę by przygotować ją do malowania. Lecz pod rękę wpadła mi pasta Farcela i maszyna do polerki ![]() ![]() ![]() A więc z rzeczy które trzeba kupić to: linki, nowa rura łącząca gaźnik z filtrem (obecna rura kupiona w tamtym roku nic nie widziała a już pękła w 4 miejscach ..)wianki wraz z miskami do główki ramy, zrobienie świateł ![]() ![]() ![]() A teraz koniec zanudzania i zdjęcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Bartek i jego garaż - Marwerick - 04-04-2020 21:47:04 no fajny taki soczysty kolor się zrobił. RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 11-08-2022 21:49:08 Pora coś naskrobac od ostatniego posta ![]() Po 2 latach , wymianie świecy , rury łączącej gaźnik z filtrem i zalaniu czystego paliwa Mietek ożył. Nadal świateł brak ale podobno to jego przypadłość ![]() Może zmotywuje się i ogarnę ta instalacje bo pasuje jechać na przegląd i może w końcu pojeżdżę coś nim ![]() Macie może jakiś link do zestawów śrub na cały motorower ? Bo nie chce kupować na sztuki wolałbym cały zestaw ![]() RE: Bartek i jego garaż - romek - 11-08-2022 22:55:16 Były na gmoto zestawy. Instalacja to przecież chwila roboty ![]() RE: Bartek i jego garaż - Bob_Harley - 11-08-2022 23:42:07 Wiem na pewno że na Jackmotors są śruby silnika (te co są wewnątrz i ogółem te łączace kartery i pokrywy) i to nierdzewne na imbus, a co do elektryki to fakt - mam tego swojego ogarka 200 jakieś 2 lata i teraz jakbym miał robić instalacje od zera to dajcie mi 0,5h i bez zadnego schematu to ogarne xD RE: Bartek i jego garaż - Bartek - 16-10-2022 20:47:36 Wiem, że instalacja to chwila roboty ale wiecznie brakuje tego czasu ![]() Miałem wolną sobotę i w końcu zmobilizowałem się by wymienić wianki kierownicy bo tak latała, że to była masakra ![]() Także teraz czekam na paczkę z gmoto i pasuje jechać zrobić przegląd ![]() Może w przyszłym roku więcej polatam ![]() |