ZZR Huragan - projekt Eroica - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Sportowe (/forumdisplay.php?fid=219) +--- Wątek: ZZR Huragan - projekt Eroica (/showthread.php?tid=46469) |
ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 18-05-2018 22:41:19 (18-05-2018 21:55:51)romet3kolory napisał(a): zaczynam się zastanawiać , czy aby na pewno to wszystko tak się świeciło w momencie, gdy rower opuszczał fabrykę , czy sklep? Chyba nie, ale tak mi się podoba Pozdrawiam (18-05-2018 17:43:39)przemmo napisał(a): Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy. Zwłaszcza że prace i dokumentacja na najwyższym poziomie. Hejo Na wstępie chciałbym podziękować za miłe słowa .Jak widać jest z tym trochę pracy tym bardziej jak się ma na to czas tylko po pracy i to czasami. Mega niespodzianka ! zwłaszcza jak ktoś ma sentyment oraz dzielił z rzeczą swój czas. Gratuluje wykonanego projektu i samozaparcia w jego realizacji . Pozdrawiam oraz życzę kolejnego projektu tym razem dla siebie. Idąc za ciosem dodam coś jeszcze , jest już rama z proszku , są tez i naklejki ( kolor ? myśle ze da radę ). Na dniach ma dojechać przednia przerzutka wajcha oraz tylna łańcuszek na 2 linki - zdjęcia już wkrótce . miłego weekendu ♂️ ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 23-05-2018 15:29:46 Witam serdecznie . Dostałem właśnie przerzutki tył i przód Przednia jack widać trochę wygieta , wymaga drobnego prostowania Tylna na 2 linki stan bardzo-dobry wymaga czyszczenia i polerowania. Rozebrane zostało również tylne koło , czyszczenie i polerowanie zrobiło robotę , czekam na szprychy DT Swiss Champion 298mm. Pozdrawiam ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 03-06-2018 23:22:38 Siema - nie śpimy lecimy ... Tylne koło już zaplecione za drugim podejściem , pierwszym razem coś spaprałem . Przednia przerzutka (wajcha) została naprostowana, dotarła również pompka ZZR. Zakupiłem też owijkę na kierownice Tressorex oraz komplet linek . Na ta chwile czekam na Szytki Continental Giro , taśmę pod szytki Jantex oraz blachę ZZR przód . Powoli zaczyna się składanie . Pozdrawiam RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - rafi555 - 04-06-2018 00:59:39 Śledzę temat od początku i nabrałem chęci ja jakiegoś ZZR, huragana lub jaguara . Bardzo miło się patrzy na taką solidną renowację . ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 06-06-2018 21:36:18 (04-06-2018 00:59:39)rafi555 napisał(a): Śledzę temat od początku i nabrałem chęci ja jakiegoś ZZR, huragana lub jaguara . Bardzo miło się patrzy na taką solidną renowację . Witam i dziękuję . Bardzo mi miło że temat wzbudził zainteresowanie oraz może i zainspirował kogoś do działania . Rafi555 jak nabrałeś chęci to z niecierpliwością czekamy na nowy temat . Właśnie dotarły szytki i taśma mocująca - ....składamy Pozdrawiam RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - rafi555 - 06-06-2018 23:34:52 (06-06-2018 21:36:18)Matti napisał(a): ...Rafi555 jak nabrałeś chęci to z niecierpliwością czekamy na nowy temat ... Z czasem trzeba będzie coś takiego zakupić . ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 29-06-2018 20:49:24 Witam i przerywam ciszę w temacie . Są już blaszki i naklejki do blaszki na przód więc zabrałem się za kompletowanie ... Może nie mam chirurgicznej dokładności ale myśle że operacja zakończona sukcesem . To już prawie koniec prac , rower stoi już o własnych kołach . Brakuje 2 bidonów ZZR , 2 kapsli na pedały oraz 2 noski ZZR z paskami . Jak komuś zalega i gdzieś się kurzy chętnie kupię (oczywiście za rozsądną cenę ) , kontakt wiadomość priv lub e-mail . Pozdrawiam Maciej RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - perc - 11-08-2018 10:18:34 Wow, cały proces robi mega wrażenie! Metalowe polerowane elementy wyglądają obłędnie! Może już czas na zdjęcia całości? M. RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 14-08-2018 21:50:41 (11-08-2018 10:18:34)perc napisał(a): Wow, cały proces robi mega wrażenie! Metalowe polerowane elementy wyglądają obłędnie! Dzieki Marcin Hey . Znaczek ZZR już na swoim miejscu prezentuje się perfekcyjnie. Poszukiwania bidonów oraz nosków z paskami trwają.... pozdrawiam RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - kaziq - 14-08-2018 23:27:50 Kapitalna robota, tak trzymać, dobrze ci idzie montaż szytek? RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 18-08-2018 12:55:42 (14-08-2018 23:27:50)kaziq napisał(a): Kapitalna robota, tak trzymać, dobrze ci idzie montaż szytek? Dzięki Adrian Z szytkami poszło gładko troszkę je rozciągnąłem na nodze przed zakładaniem , dużym ułatwieniem jest taśma zamiast kleju. Jest Bidon tadaaa mega !! , namierzyłem już pedały z noskami i paskami (podobno wysłane) czekam.... Pozdrawiam Maciej p.s. Sesja już wkrótce ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 09-09-2018 23:21:22 Cześć Dotarły pedały , są noski i paski szkoda tylko bo Sprzedawca zapomiał dodać ze noski są dwa różne eh... no nic zaczynamy. Rozbieranie , czyszczenie , smarowanie i polerowanie . Kilka fotek z postępów ... ...czas na paski i noski Pozdrawiam Maciej RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - Matti - 15-11-2018 23:24:49 Witam serdecznie Kochani udało się !!! .Projekt myślę ... zakończony pełnym sukcesem. Zamieszczam kilka fotek z efektu końcowego tego projektu , nad którym pracowałem w tym roku. Prawdę mówiąc kosztowało mnie to sporo wysiłku, czasu oraz odchudziło mi trochę portfel , ale przyjemność i satysfakcja oraz efekt rekompensuje to wszystko. Chciałbym również podziękować Wam forumowiczom za zainteresowanie oraz słowa otuchy. Następny update już z fotkami z Eroica Britania 2019. Pozdrawiam RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - rafi555 - 16-11-2018 10:44:25 Elegancko na prawdę nie ma się do czego przyczepić. RE: ZZR Huragan - projekt Eroica - Szabla - 16-11-2018 18:45:54 Piękny. Ile mil będziesz nim jechał? |