![]() |
Warto kupic? Jawa i Romet - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Czy warto kupić? Wycena, Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=98) +--- Wątek: Warto kupic? Jawa i Romet (/showthread.php?tid=4632) Strony: 1 2 |
RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - mlodyfso - 03-05-2012 00:13:44 bierz ogara lepszy i ladniejszy niepowiem ale jawkie mozna by tek kupic i za troszeczkie nizsza cene ![]() RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - PawelRometOgar200 - 03-05-2012 00:28:38 No Hubert może i prawdę napisał,Ogar na 100 % jest dużo ładniejszy od jawki bo ją szpeci cały ten za przeproszeniem bak i te srane schowki.To tyle. Jawką to trochę wstyd się poruszać bo to rocznik 1978 więc ma 34 lata więc nie jest zbyt młoda ![]() Więc rób jak uważasz wybór należy do ciebie my tylko ci doradzamy w wyborze, moim zdaniem kupuj takie motorowery bo to się właśnie je ratuje od zezłomowania.Oczywiście rób jak uważasz, na chwilę obecną to wgl kasy nie mam musiałem zapłacić mandat o wysokości 100zł za przekroczenie prędkości, więc wziąłbym jawkę lecz nie mam na paliwo kasy ![]() ![]() RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - maziak1970 - 03-05-2012 02:13:12 Ja też trzymam stronę Jawki chodź ci moi kumple co mają seryjne Jawki to nie chcą im chodzić , bo zazwyczaj mają gaźniki gówniane i nie chcą z filtrem chodzić (urok Jawki) , a znam takich co mają Ogary 200 i se gorące chwalą , ale przecież ogar 200 a Jawka to jedno i to samo , Jawki co przekroczyły polską granicę w latach 70,80 to były blokowane chyba , że ktoś później z Czech przywiózł to już normalna z pełną mocą. RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - PawelRometOgar200 - 03-05-2012 10:50:16 Nie, bo w Polsce było i do tej pory jest ograniczenie prędkości na motorowery do 45km/h.A silnik to ogar i Jawka mieli takie same tylko że ten silnik jawa 223 gdy dostał się do Polski zdławiono go z mocy max. 3.5KM do 2KM.Więc zobacz sobie jaka to różnica 1,5KM między Jawką a Ogarem! RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - Pitu - 03-05-2012 11:39:22 Nie ktorzy nie sa przekonani do Jawki ale to bardzo dobre motorowery a te basnie z gaznikiem i palacym sie cylindrem to tylko nie prawda bo zrobisz dobrze i masz na bardzo dlugi czas niezawodna Jawke Ja kupilem w owiele gorszym stanie za 180 PLN bez papierow a ta sie oplaca gdybym mial taka okazje to bym odrazu bral Jawke troche ogarniesz i bedzie ![]() RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - MrF4k - 03-05-2012 12:01:42 (03-05-2012 00:04:57)PawelRometOgar200 napisał(a): Jak komar ma 0,5KM nie znasz się ma dokładnie 1,4KM poczytaj na wikipedii.A Jawka ma 3,5KM a Ogar 2KM, silnik w ogarze został zblokowany ze względu na to że było ogranicznie prędkości w Polsce jak było tak i jest nadal do 45KM/h On napisał ze wywnioskował z tego co napisałeś ze komar ma 0,5 KM ![]() ![]() Co do tematu: Ja bym brał Ogara 200 odblokować nie trudno a przed jakimś tam rokiem nie były blokowane dokładnie nie pamiętam niech sie specjaliści od Ogarów wypowiedzą. RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - PawelRometOgar200 - 03-05-2012 12:34:22 No bo pod koniec produkcji ogarów 200 wrzucało się co się dało czyli lampa od charta tłumik od chart ogar 200 na podzespołach charta xD.A z silnikami na koniec chyba też tak było ale jak kolega napisał wyżej specjaliści od ogara 200 ci to powiedzą ![]() RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - Błażej - 03-05-2012 14:30:35 razi w oczy to "kupywać" może ktoś to zmienić na poprawną formę "kupować" ? RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - patryczek9862 - 03-05-2012 15:11:02 Ja to bym wziął ogara bo po: 1. Jest w ładnym stanie utrzymany 2. ma papiery 3. szlif na 60 cm3 A w jawkę trzeba by trochę kasy wepchnąć ![]() RE: Warto kupywac? Jawa i Romet - olo1200 - 03-05-2012 15:11:50 Dzwonilem do gostka od Ogara to powiedzial ze ktos jedzie ogladac ;/ Jak nie kupi to mi oddzwoni. A Jawa.. no i tu potrzebuje fachowego wytlumaczenia, Jawa ponad rok czasu jest u faceta, ale jest zarejestrowana jeszcze na poprzedniego wlasciciela ;/ To jak z umowa kupna - sprzedazy ? Wiem ze trzeba w ciagu 30 dni zarejestrowac ale nikt tak nie robi, nie ma w tym tytule zadnych konsekwencji? Bo jak nie ma to ja tez nie bede przerejestrowywal.. i OC jest do tylu ale to mniejszy problem ![]() RE: Warto kupic? Jawa i Romet - PawelRometOgar200 - 03-05-2012 16:10:12 Ja mam zarejestrowanego ogara na poprzedniego właściciela, zrobiłem tak pojechałem do gościa na któego ogar był zarejestrowany.Miało to zdarzenie 1 miesiąc i 5dni temu i gościu powiedział że go wyrejestrował.Zadzwoniłem do wujka bo on też miał taki problem jak ja,sprzedał Forda Mondeo Mk3,mandaty przychodziły do jego domu.Powiedział mi że nie trzeba się o nic martwić.To było w niedzielę.W poniedziałek nie idę do szkoły biorę Ogara i do wydziału komunikacji.Ja ich w h*ja robię i mówię że kupiłem dla brata ale on nie ma karty motorowerowej i jeździ w stronę lasu lub po polnych drogach i po co to rejestrować,gościu zgłosił tylko zbycie a na szczęście ubezpieczenia nie wycofał P.S.Nie powinieneś mieć problemów z zarejestrowaniem motorka,byłem specjalnie 30km w jedną stronę żeby się o byle co spytać, ale jestem w pełni szczęścia że nie wycofał ubezpieczenia tylko zgłosił zbycie. Pozdrawiam,Paweł RE: Warto kupic? Jawa i Romet - olo1200 - 04-05-2012 23:57:19 Witam ponownie. Tak Ogara ktos kupil ;/ a Jawe kupilem dzisiaj za bagatelna sume 100 zl. Jawa jest raczej do remontu blacharskiego, silnik igla, tylko aby olej zmienic. Chce to zrobic i miec cos nietypowego, bo JAwy nigdy nie mialem i nie mialem do czynienia z silnikami 223. Ale kupilem ja za 100 zl, jest w miare kompletna..i nie wiem czy by ja na czesci nie sprzedac. Jak sadzicie koledzy? RE: Warto kupic? Jawa i Romet - PawelRometOgar200 - 05-05-2012 13:10:20 Rób sobie żeby sb ją pojeździć.Za 100zł to ładnie kupiłeś wręcz idealnie ![]() Pozdrawiam, Paweł RE: Warto kupic? Jawa i Romet - olo1200 - 05-05-2012 17:04:50 Postanowilem ja zrobic, silnik jest git. Zaczynam Jawe rozbierac i idzie do piaskowania i malowania proszkowego. Planuje ja zrobic na oryginal. szare blotniki, czarna rama, i bak i schowki czerwone lub pomaranczowe. |