![]() |
Następny Ogar kłejka :D - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Następny Ogar kłejka :D (/showthread.php?tid=45254) Strony: 1 2 |
RE: Następny Ogar kłejka :D - komarinho - 23-10-2017 11:10:11 Wiedziałem że się o to pole przywalisz. Ja tam żadnego dworu nie widzę ![]() ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - joozek - 23-10-2017 15:53:29 Ogar jak to Ogar, taki sobie .... brzydal ![]() Ale dopieszczenia wymaga ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - Texas Ranger - 23-10-2017 18:15:32 (22-10-2017 21:56:15)Texas Ranger napisał(a): Ho, ho, ho, poważne deklaracje i to ze strony kobiety... aż strach się bać[...] Co masz na myśli? ![]() [/quote] Długo by gadać, poza tym to nie róbmy off topa. Temat dotyczy Ogara ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - Quake96 - 23-10-2017 21:56:13 Zrobiłem dzisiaj małe zakupy, wśród których wymienić należy: - Trochę kabli, konektorów i takich tam pierdół do zrobienia nowej elektryki (stara została dość efektownie "wypruta" podczas pakowania Ogara do Corshe ![]() - Nowy filtr powietrza - Olej do skrzyni - Popychacze sprzęgła (poprzedni właściciel coś o nich wspominał, to kupiłem nowe w razie co) - Lusterko - Linka sprzęgła - Linka gazu (którą koniec końców mogę i tak odłożyć "na zapas", bo jest nieodpowiednia) Oczywiście żeby nie było zbyt pięknie, to dzisiaj zdążyłem zamontować raptem obie linki, z czego ta od gazu najpierw nie chciała do końca pasować, a po dopasowaniu się zacina. No nic, motozbyt musi dostać opierdziel za zamawianie szajsu zamiast porządnych linek z Lin-Motu jak kiedyś ![]() Więcej grzebania mam zamiar uskutecznić w niedzielę, o ile pogoda będzie dostatecznie dobra. Przede mną jeszcze duuużo pracy i kilka "Jagiełłów" inwestycji. Najwięcej chyba wyniosą mnie opony, bo mam dwa slicki ![]() ![]() Aaa! Miałem też zamiar skompletować gaźnik, bo obecnie ma przepustnicę z całym jej "osprzętem" zapożyczoną z niebieskiego Ogara, ale akurat nie było w sklepie zestawu naprawczego. I w sumie to dobrze, bo potem okazało się, że brakuje jeszcze blaszki komory pływakowej, co wyjaśnia dlaczego gaźnik notorycznie lał paliwo bokiem ![]() Zamiast męczyć się z tym starym niekompletnym dziadostwem kupi się nówkę gaźnik i spokój ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - komarinho - 23-10-2017 23:24:08 dosyć ciekawostka i swego rodzaju unikat, że stopka centralna nie widziała się ze stadem murzynów. ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - Quake96 - 24-10-2017 00:06:26 Coco? ![]() ![]() Ale najlepsza niespodzianka czekała mnie w środku zbiornika paliwa ![]() ![]() Znajdź drugi tak czysty zbiornik, do tego praktycznie bez wgniotek ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - komarinho - 24-10-2017 00:24:58 no wlasnie to mialem na mysli ze nie jest wyrąbana jak większość, a to mało spotykane w 200 RE: Następny Ogar kłejka :D - Quake96 - 24-10-2017 00:32:08 A to ciekawe, bo każdego poprzedniego Ogara czepiałeś się, że stopki "nie stoją jak powinny", mimo że stoją nawet ciut wyżej jak tutaj ![]() No, ale mniejsza o większość ![]() ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - Marwerick - 24-10-2017 15:39:55 komuś coś do środka baku wpadło xD. RE: Następny Ogar kłejka :D - Rafku - 24-10-2017 17:56:33 To jest ten badziew z pod nakrętki od 100ml oleju do benzynyXDD W moim zbiorniku dokładnie takie samo cudo pływa hahahha RE: Następny Ogar kłejka :D - Quake96 - 24-10-2017 18:16:27 Się wyciągnie ![]() ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - Quake96 - 25-10-2017 22:23:43 ![]() No, a teraz powoli ale skutecznie można go robić ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - Quake96 - 04-11-2017 19:56:59 Ogar powoli ale skutecznie przepoczwarza się w coś co można będzie z dumą użytkować ![]() Na razie nawet nie rozebrałem go całkowicie (choć jestem temu bliski ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście poza lakierem, szykuje się też kilka innych zmian. Sprężyny amortyzatorów nie przetrwały warunków w jakich były używane/przechowywane, więc w moich skromnych zapasach poszukam lepszych. Tłumik mimo, że jest w naprawdę niezłym stanie, robi wypad bo jest od szwabsona, a ja mam alergię na ten sprzęt i nie mogę zdzierżyć tej profanacji ![]() RE: Następny Ogar kłejka :D - Przemi998 - 15-11-2017 00:16:45 Trochę czasu człowieka nie ma na forum a tu takie nowości ![]() ![]() Gratuluję zakupu i czekam na efekty koncowe, Pozdrawiam cię Qejku ![]() |