![]() |
Romet Komar 2350 by boguc - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Nasze Romety (/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: Romet Komar 2350 by boguc (/showthread.php?tid=42698) Strony: 1 2 |
RE: Romet Komar 2350 by boguc - rafi555 - 21-01-2017 01:23:38 ten sprey ci zaraz zejdzie szkoda tylko twojej roboty RE: Romet Komar 2350 by boguc - Emikel - 21-01-2017 01:27:53 (21-01-2017 01:23:38)rafi555 napisał(a): ten sprey ci zaraz zejdzie szkoda tylko twojej roboty Jest taka zasada: ,,Nie znasz się? Nie wypowiadasz się" RE: Romet Komar 2350 by boguc - boguc - 14-04-2017 20:18:52 Witam wszystkich po przerwie. Z powodów różnych nie miałem czasu na grzebanie przy komarku. Miałem też problemy z lokum dla moich złomków. Na chwilę obecną jestem po przeprowadzce - udało się wygospodarować całkiem fajne pomieszczenie gospodarcze. Docelowo wyleci z niego trochę gratów, trochę gratów też się pojawi. Jeśli chodzi o prace - dotychczasowe efekty okazały się mniej niż zadowalające, toteż zdecydowałem się na powtórzenie ich jeszcze raz, tym razem wolniej, dokładniej i z większą precyzją. Cóż, człowiek uczy się na błędach ![]() Temat odbudowy jest póki co w strasznym stadium, mam nadzieję że uda się sprawnie wyprowadzić to na dobre tory. Tak to jest, że trzeba czasem zrobić 2 kroki w tył. Poprawione zostało kilka spawów na przednim zawieszeniu, razem z ramą polecą najprawdopodobniej do piaskowania. Nie mam możliwości dokładnego zdarcia lakieru w moich warunkach z tych elementów. Z wahacza i baku zdejmę nałożone powłoki, jeszcze raz wszystko zapodkładuję i pomaluję bazą akrylową. Tym razem normalną, z pistoletu, z utwardzaczem. No i klar. Przy okazji przeprowadzki wyczyściłem gaźnik w niebieskiej sztuce. Wymieniłem też kranik na nowy. O zgrozo, nowa uszczelka przeciekała!!! Musiałem włożyć starą, sprawuje się ok. Co zabawne, odpalił za 1 razem. Ot cały romet. Trzeba go będzie też kiedyś zrobić. Pozdrawiam! ![]() ![]() RE: Romet Komar 2350 by boguc - joozek - 14-04-2017 20:50:40 Grunt to pozytywne myślenie i chłodna głowa, a dalej pójdzie jak z górki. Radku, mała uwaga ... wymień błotniki na właściwe do tego modelu. RE: Romet Komar 2350 by boguc - boguc - 14-04-2017 22:31:59 Joozek - racja racja, trzeba go będzie wymienić. W momencie przeprowadzki zorientowałem się że mam inny błotnik niż w niebieskim. Nie znam dokładnej genezy tej sztuki. Jest to na pewno składak. Bak i błotnik przedni wydaje mi się że z 2320. Były w kolorze wiśniowym. Błotnik tylny natomiast jest z 2350, był w identycznym kolorze co rama i wahacz - niebieskim. "widelec" natomiast malowany kilkukrotnie, też z innej parafii. Zdecydowałem machnąć całość na RAL 3004, purple red. RE: Romet Komar 2350 by boguc - boguc - 26-07-2017 23:33:49 Hej wszystkim, z uwagi na różne problemy nie miałem czasu na forum ale mam zamiar nadrobić te zaległości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |