![]() |
Romet Pony Monster - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet Motors (/forumdisplay.php?fid=228) +--- Dział: RM - Nasze sprzęty (/forumdisplay.php?fid=229) +--- Wątek: Romet Pony Monster (/showthread.php?tid=40839) Strony: 1 2 |
RE: Romet Pony Monster - Paweł123 - 27-02-2019 17:48:16 Co do stopki.ten czujnik działa na zasadzie zwarcia jak czujnik hamulców w aucie.ja w moim Junaku 903 najpierw spiołem trytytką która mi często zjeżdżała dlatego czujnik wyciąłem a kable zmostkowałem Też Chciałem tego rometa na początku ale jak miałem 13 lat teraz mam 14 strasznie wyciąłem i no... Za mały widze nogami o kierownice w Zetka tak samo nogami wadziłem o kierownice a slalom robiłem na 2 bez Gazu ale gdy dodalem Gazu to zmuliło i nie dosięgnołem kopki do biegów. A i jescze jedno zmianą cylka na 72 daje więcej niz sie wydaje naprawde polecam. RE: Romet Pony Monster - farmerstain - 16-04-2019 23:06:31 Witam. Czy ktoś może wie jak odblokować prędkość motoroweru elektrycznego Romet E-Pony? Pozdrawiam RE: Romet Pony Monster - seler1500 - 17-04-2019 00:53:47 Ja może nie w temacie. Pamiętajcie, że czujnik w stopce bocznej nie jest bez powodu. Jeśli pozostawiamy silnik podczas pracy na stopce bocznej, praktycznie pozbawiamy górę smarowania, bo lustro oleju przy pompie oleju jest zbyt nisko - pompa jest po prawej stronie. Naprawdę, te czujniki nie znajdują się tam bez powodu i można sobie znacznie skrócić żywota jednostki przez takie kombinacje. Co do cylindrów 72 cm3, nie zapominajcie o zmianie głowicy, bez tego ciśnienie sprężania będzie zbyt duże i wał posypie się bardzo szybko. RE: Romet Pony Monster - Motorowerzystka - 17-04-2019 08:44:54 To ja też tak tak napiszę niezbyt na temat ![]() ![]() ![]() RE: Romet Pony Monster - Paweł123 - 17-04-2019 08:48:08 Ja w moim nie mam centralnej mam tylko boczną ![]() RE: Romet Pony Monster - Jorginsson - 28-09-2019 01:23:45 Ja też trochę odkopię i z chęcią, a i z ciekawością zapytam - jak sprawują się Monstery po tym czasie? Jeżdżą? Nic się nie rozleciało? Nie ma zgryźliwości w tym co piszę, rozmyślam po prostu nad jakąś nówką - daily i może do jakiegoś delikatnego wstępu do stuntu amatorskiego, tak żeby nie upalać swojego "prototypu", i jestem niezmiernie ciekaw. Bozia wzrostu dała tylko 1610mm, a widziałem, że i wyżsi cwaniacy jakoś ludzko na tym wyglądają, i poniekąd trochę bardziej do mnie przemawia taka miniaturka, niż stylizowane na 'nakedy' bartony, rutery, i inne zipy... Monster za bardzo nie udaje czym jest - małym motorowerem do miasta i - przynajmniej stylistycznie - kupuję to. RE: Romet Pony Monster - seler1500 - 28-09-2019 10:19:30 Jak chodzi o usterki to losowo zdarzy się np. jakiś simering czy uszczelka, ale pilnując zmian oleju itp to w zasadzie pierwsze 10-15k bez większych awarii. Przyjeżdża do mnie taki jeden na zmiany oleju i inne bzdety, 16k nalotu i na razie śmiga. Tylko 50cc jest potwornie słabe, 72 czy 120 już lepiej się spisze. RE: Romet Pony Monster - Norweski Zomowiec - 14-05-2020 15:19:03 Ktoś jeszcze posiada pony mini 125? Opinie o użytkowniku RE: Romet Pony Monster - lukasz1983 - 13-08-2020 15:06:39 Witajcie, Mój syn ma 10 lat i est właścicielem Romet Pony Monster 50. Mma kilka pyta: 1. Podczas hamowania przednim hamulcem nie pracuje równomiernie tylko czuć bicie, tak jakby tarcza była krzywa ale nic nie widze zeby bylo nie tak. Miał z Was ktoś podobny problem? 2. Linka gazu - regulator linki jest ustawiony na maxa, w sensie wykrecona jest ta nakretka płaska koło a i tak pozostaje troche luzu ( ok 5 mm ) zanim załapie gaz - pewnie trzeba wymienic linke. Ogólnie syn zadowolony, fajnie jedzie, jedynie jeszcze zapłon trzebaby troche podregulowac i pewnie lańcuch wymienic na nowy ale to na nowy sezon. RE: Romet Pony Monster - Odrestaurator - 13-08-2020 18:13:04 Tarcza krzywa albo cała piasta, koło, źle skręcona, a może klocki czy coś z zaciskiem nie tak. A drugie to linka za długa ew regulacje za krótkie. |