![]() |
Gaśnie na luzie, muli na biegach.. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Gaśnie na luzie, muli na biegach.. (/showthread.php?tid=37476) Strony: 1 2 |
RE: Gaśnie na luzie, muli na biegach.. - mechanik023 - 31-10-2015 23:51:17 Choinka do wymiany, u mnie też tak miałem Wysłane z mojego QUANTUM_400_LITE przy użyciu Tapatalka RE: Gaśnie na luzie, muli na biegach.. - mrfrodo87 - 15-11-2015 00:05:33 Po rozpołowieniu przekładni i rozebrania wszystkiego co do śrubki okazało się że... Klin na wale był zcięty i wyszlifowany tak jakby specjalnie.... o_O dlatego przy oporze jak puszczałem sprzęgło zdychał. Wał oryginalny jeszcze... Ale wyglądał jak by był zrobiony z 2 różnych wałów... jedna połówka różniła się od drugiej i były w dodatku nierówne i dziubane pilnikiem.. Ogólnie jedna wielka rzeźba! Łożyska i uszczelniacze ok, pod magnetem był zasyfiony strasznie.. platyny w kiepskim stanie kondek nowy ale cewka zapłonowa polutowana... Teraz przez zimę malowanie ramy i składanie do kupy. Policzyłem że generalka wyjdzie mnie ok 600zl z nowym wałem i cylem 60. |