![]() |
Przednia OŚ koła, czy to jest komplet nakrętek? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Zawieszenie, układ hamulcowy, koła (/forumdisplay.php?fid=223) +--- Wątek: Przednia OŚ koła, czy to jest komplet nakrętek? (/showthread.php?tid=35638) Strony: 1 2 |
RE: Przednia OŚ koła, czy to jest komplet nakrętek? - Quake96 - 24-06-2015 00:13:39 Ja bym nie ryzykował. Koła to jednak podstawa. A jak się "zapiekła" to z drugiej strony robisz "kontrę" dwoma nakrętkami, łapiesz za to i odkręcasz tamtą. Po odkręceniu zapieczonej nakrętki łapiesz dwa klucze i puszczasz kontrę tych dwóch nakrętek ![]() RE: Przednia OŚ koła, czy to jest komplet nakrętek? - Bartek048 - 08-07-2016 01:20:37 Odświeżę temat, mam podobny problem. Mam ośkę 2 cienkie nakrętki, 2 normalne, cienką tulejkę, grubą, kilka podkładek. Jak to teraz złożyć tak żeby ślimak się nie obracał? Kilka dni temu rozłożyłem koło, wziąłem się dziś za nie i zapomniałem już jak złożyć :/ RE: Przednia OŚ koła, czy to jest komplet nakrętek? - Rafku - 08-07-2016 11:24:41 Ja poddałem się w tym temacie i opatentowałem inny sposób montażu łożysk do bębna przedniego. U mnie łożysko od strony ślimaka jest przy samej ściance bębna Ślimak zdystansowany jest na oryginalnej cienkiej tulejce, łożyska tak samo - wszystko ori Jest gitara ![]() RE: Przednia OŚ koła, czy to jest komplet nakrętek? - kacperszkudlarek - 08-07-2016 21:46:18 (23-06-2015 19:33:09)TheNight napisał(a): Hah mnie by rodzice za takie coś chyba zabiliMnie to mama by zabiła i to OTKURZACZEM ![]() Ale wracając do tematu ja mam koło 19" i ten sam problem i łożyska mogą być przyczyną ? |