![]() |
Prośba do forumowiczów z Włocławka - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Prośba do forumowiczów z Włocławka (/showthread.php?tid=33221) Strony: 1 2 |
RE: Prośba do forumowiczów z Włocławka - Rafku - 10-03-2015 10:15:05 To trza wozić umowę ze sobą? Pierwsze słyszę. OC mam opłacone na siebie, już od roku, do czerwca. Załóżmy, że nie opłaciłbym OC, kogo by ścigali? Typka z dowodu, czy mnie? RE: Prośba do forumowiczów z Włocławka - guzik1244 - 10-03-2015 13:33:16 Rafał teraz napisałeś, że opłaciłeś OC na siebie, to rzuca nowe światło na sprawę. Kłopoty teraz mogą się zacząć dla Ciebie jak nie będziesz płacić OC to Ciebie będą ścigać za składki. Na twoim miejscu poszedł bym do ubezpieczalni i wyjaśnił sprawę. Nie_mientki myślę, że trzeba mieć ogromnego pecha by policjant się przyczepił o nie przerejestrowane moto. A po drugie myślałem, że Rafał ma OC opłacone na osobę z dowodu. Jeżeli tak by było to mógłby jeździć bez przeszkód , to taka sytuacja jakby pożyczył motorower od wujka, cioci, sąsiada - tam też są inne nazwiska, niż swoje. Musiałby spisywać umowę z nimi, bo w razie gdyby mieli kontrolę? To jest moje zdanie i oczywiście każdy może się nie zgadzać ![]() RE: Prośba do forumowiczów z Włocławka - bartoszek5k - 10-03-2015 22:28:25 No jeżeli moto jest twoje to musisz być w dowodzie lub mieć ciąg umów wskazujących na to że jesteś właścicielem, ale zostaje jeszcze opcja ze moto jest "pożyczone od wuja" |