![]() |
Jazda komarkiem po zmroku - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Jazda komarkiem po zmroku (/showthread.php?tid=33077) Strony: 1 2 |
RE: Jazda komarkiem po zmroku - mateeusz - 03-03-2015 22:21:55 To fakt, elementy odblaskowe znacząco poprawiają widoczność. Zauważyłem jeszcze, że zazwyczaj jak omijałem osobę bez żadnych odblasków na drodze, to jeszcze była ubrana na ciemno... Ale moim zdaniem nie ma co popadać w zbytnią skrajność, jeśli w motorowerze są sprawne wszystkie światła, to jest on dostatecznie widoczny. Problem dotyczy przede wszystkim rowerzystów, którzy poruszają się rowerami bez żadnych świateł a nawet odblasków. RE: Jazda komarkiem po zmroku - TheNight - 03-03-2015 22:24:51 Pozwolę sobie przytoczyć sytuację z mojego życia ![]() Pewnego dnia ciotka przyjechała do nas w gości. Ok godziny 20-21 zaczęła cofać autem na drogę w celu wyjechania z naszej posesji [jechała na wstecznym] tak się składa że koło naszej działki nie ma żadnej latarni więc na drodze było ciemno. Dobrze że w ostatnim momencie spojrzała w lusterko bo na drodze leżał jakiś pijak który sobie zwyczajnie spał na środku drogi... 20cm i było by po gościu... RE: Jazda komarkiem po zmroku - .:zaploxx|Cynek:. - 04-03-2015 21:25:21 Mnie policja złapała jak szedłem do dziadka 200m od domu mieszka. ![]() ![]() ![]() |