![]() |
Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów (/showthread.php?tid=32882) |
RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - fosa - 24-02-2015 17:34:42 Na skuterdebica jest dostepna nowa cewka zasilajaca, chcesz to sobie ja kup ona 40 kosztuje chyba. RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - charper - 24-02-2015 18:42:38 zamiast tej cewki podłącz do modułu transformator nawet te 12/230V i zobacz czy się coś zmieni. oryginalna cewka zapłonowa u mnie dawała około 100V a transformator 24 V podłączony do cewki ładowania dawał chyba coś koło 160V. RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - Roger - 24-02-2015 18:55:52 Gadalem z takim panem co siedzi w chartach od 15 lat. Powiedziałem mu chart nie chce mi odpalic. Powiedziałem ze świeca pomimo ze ma iskre, wgl nie kopie w palec, od razu powiedział ze mam wymienić impulsator ponieważ to przez niego nie moge odpalić charta. Zmierzylem raz jeszcze rezystensje impulsatora tyle ze teraz bezpośrednio w iskrowniku, wyszło 24.5. Czy ten pan ma racje i ma wymienić impulsator? RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - Simon - 24-02-2015 20:17:23 Zacznij od cewki zasilającej bo jest walnięta. Nie podejdzie od simsona ani niczego innego według mojej wiedzy. RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - BigSoft - 24-02-2015 22:04:54 Z całym szacunkiem dla Pana co grzebie przy Chartach 15 lat, ale stwierdzenie po opisie awarii, że jest to na pewno impulsator, to co najmniej nieodpowiedzialność z jego strony. Pisałeś już kilka razy o rezystancji cewki zasilającej, która to wynosi niecałe 400 Poza tym, stworzyłem specjalny temat właśnie z wykazem parametrów sprawnych cewek prądnicy Charta, wystarczyło tylko poszukać! No bo ileż można odpowiadać na to samo pytanie. Co chwila ktoś pyta jaki opór ma mieć cewka X w Charcie... LINK: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=27921 Powtarzam po raz kolejny to co już tu było pisane wymień cewkę zasilającą!. Jeżeli nie, to kup sobie cewkę ładowania, albo nawiń i podłącz do niej transofrmator 6-9V o wydajności 0,5A lub większej i podłącz do modułu (uzwojenie niskonapięciowe do cewki, 230V do modułu). Poza tym wyniki pomiarów mogą odbiegać od rzeczywistych wartości, ponieważ: Roger napisał(a):Baterii nie mam w mierniku, mam przerobione zasilaczJaki zasilacz? Miernika nie powinno zasilać się z zasilacza. Przynajmniej nie każdy miernik i nie każdym zasilaczem. Dużo do myślenia powinno dać Ci choćby to, że mimo użycia zasilacza miernik twierdzi, że napięcie jest zbyt niskie, co widać przecież na wyświetlaczu... RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - Roger - 24-02-2015 23:22:59 (24-02-2015 22:04:54)BigSoft napisał(a): Powtarzam po raz kolejny to co już tu było pisane wymień cewkę zasilającą!.Mógłbyś bardziej jaśniej, krok po korku jak to zrobić? Może to być taki transformator? http://allegro.pl/transformator-ts6-63-12v-0-5a-6va-i5112143094.html Brat założył zasilacz od czegos, dokładniej nie wiem. Siedzi w elektryce od młodych lat, robił już różne cuda z elektroniką nieraz, więc na pewno prawidłowo wszystko ustawił w tym mierniku. RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - charper - 24-02-2015 23:32:48 w moim temacie było pisane jak krok po kroku. RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - Roger - 25-02-2015 00:12:27 Przeczytałem i nic nie rozumiem. Wyjaśni kto po kroku "po ludzku" gdzie mam podłączyć ten transformator? Ten co wysłałem do niego link sie nadaje? RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - charper - 25-02-2015 00:26:05 przewody, z których normalnie wychodzi niskie napięcie podłączasz do cewki ładowania a przewody którymi szło do transformatora 230V z "gniazdka" podłączasz do modułu. RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - BigSoft - 25-02-2015 00:29:13 Prościej się chyba nie da -> [FAQ] Jak podłączyć transformator do cewki zasilającej lub ładowania - Romet Chart RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - stqc - 25-02-2015 14:40:21 Brat fachowiec, rzeczywiście... Zasilacz mało praktyczny jest, cięzo kupić baterię 9v? http://allegro.pl/1x-bateria-alkaliczna-varta-9v-6f22-6lr61-germany-i5084997269.html mam tą w mierniku UNI-T już ze 3lata i nadal jest zdatna, a miernika używam dosłownie codziennie i z reguły nie wyłączam go tylko sam się wyłącza po czasie ![]() Kolego pozatym nie ma w tym zapłonie CDI napięci 6v tak jak to pisałęś o cewce tylko rząd setek voltów, a cewka butelkowa obojętnie czy 6v, 8v, czy 12v będzie działać, ale nie zaleca się butelki, tylko elektroniczną cewkę od jakiegoś chińczyka wstawisz i będzie spełniać swoje zadanie ![]() Taką masz kupić cewkę, http://www.skuterdebica.hg.pl/inc/display.php?id=4711 Aaa i nie gadaj z tym panem, poprostu krętacz i nic pozatym ![]() RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - Roger - 25-02-2015 21:17:29 Z tym panem to naprawdę porażka, dzis powiedział mi że tych cewek z iskrownika nie da rady wyciągnąć.. Prawdopodobnie kupie caly iskrownik. Przed chwila zadzwonilem do pana od którego kupiłem Charta. Powiedziałem mu o swoim problemie. Powiedział, że może to być wina kondensatora w module, gdyż jemu nie raz się takie coś zdarzało że ten Chart nie miał iskry albo miał ale nie odpalał i po wymianie tego kondensatora chodził normalnie. Co o tym sądzicie? Dzis udało mi się odpalić Charta po długim spacerze z nim po podwórku... Dziwnie wchodził na obroty, taki zmulony oraz gdy na luzie gasł nawet z dodanym gazem. Na biegu przerywał ale chodził. RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - stqc - 25-02-2015 21:30:09 Z tymi panami to porażka i z tobą bo ja się mówi ze winna jest cewka zasilająca to ty szukasz czegoś innego ![]() RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - Roger - 25-02-2015 21:32:03 Po prostu wole się upewnić. Przez tego Charta chodzę cały w nerwach. Nie śpie na pieniądzach i nie chce żeby było tak, że kupie coś a potem się okaże że to wina czego innego. : ) Kupie cały iskrownik bo znazłem ciekawe ogloszenia. Nie wiem który iskrownik wybrac. 1. Napięcie cewki zasilającej w tym iskrowniku http://olx.pl/oferta/romet-chart-zaplon-CID5-ID8nPMT.html wynosi 686, sprzedający mierzył podczas rozmowy ze mną przez tel. Chciałbym z tego iskrownika wyciągnąc tą cewkę i włożyć do swojego. Była by dobra pomimo ze ma 686 niz 800? Jezeli by nie działała to bym wziął z tego iskrownika cewkę ładowania i dodał transformator. 2. Te iskrowniki http://olx.pl/oferta/iskrownik-chart-210-sprawny-CID5-ID8EeLP.html są rzekomo sprawne, ale sprzedawca sprawdzał je tylko po patrzeniu na iskrę na świecy, nie sprawdzał na uruchomionym silniku. Który iskrownik wybrać? Bardziej podchodzi mi ten pierwszy. RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - BigSoft - 25-02-2015 23:20:07 (25-02-2015 21:17:29)Roger napisał(a): Z tym panem to naprawdę porażka, dzis powiedział mi że tych cewek z iskrownika nie da rady wyciągnąć..Większych bredni dawno nie słyszałem. Roger napisał(a):Powiedział, że może to być wina kondensatora w module, gdyż jemu nie raz się takie coś zdarzało że ten Chart nie miał iskry albo miał ale nie odpalał i po wymianie tego kondensatora chodził normalnie. Co o tym sądzicie?Sądzę, że uszkodzona jest cewka zasilająca. Roger napisał(a):Była by dobra pomimo ze ma 686 niz 800?Skąd wytrzasnąłeś informację, że sprawna cewka ma mieć rezystancję na poziomie 800 Roger napisał(a):Który iskrownik wybrać? Bardziej podchodzi mi ten pierwszy.Mi natomiast nie podchodzi, bo wolałbym dać 70zl i mieć cały sprawny iskrownik, a nie taki z uwalonym impulsatorem, który może się w przyszłości przydać. Dodam tylko tyle, że nowy to koszt ok 50zł i ciężko go zdobyć. Zaczynasz bardzo męczyć. Podaliśmy Ci już milion razy niemal pewną przyczynę niesprawności Charta, a Ty dalej... Zacznij w końcu działać. Rozumiem, że z kasą ciężko, znam to bardzo dobrze. No ale prawda jest taka, że od samej gadaniny nic nie przybędzie... |